zaterdag, oktober 25, 2008

"Beton verloren" nr 995 !

Beton verloren, geef toe, dat zie je niet iedere dag staan in de krant.
Ik dacht al, zou niemand dat gevonden hebben?
Maar in feite zou het artikel eigenlijk moeten luiden: Beton gevonden !
Want de politie heeft 30 meter betonspoor moeten (laten...) opkuisen op de N60 te Zingem.
Dus is de beton niet verloren, maar gevonden, en men zoekt degene die het verloren heeft, niet om het vriendelijk terug te geven, maar om de rekening van het opkuiswerk aan te bieden.
Erg ! Heel erg, men vind toevallig je eigendom, geeft het je niet terug en biedt je nog een rekening aan om de arbeid die het oprapen gekost heeft.
Als ik ooit eens een welgevulde portefeuille vind, ga ik dat ook eens proberen ! De portefeuille en inhoud houden, en de eigenaar een briefje sturen met de rekening van het oprapen met mijn pijnlijke rug !
Wedden dat ik dezelfde polities die het nochtans zo doen met beton, over de vloer krijg ?
Eén plus één is niet altijd twee...

Oh ja, de nieuwe brander brandt dat het een plezier is! Er komt geen rook uit mijn schoorsteen, geen zwarte en zelfs geen aankondigende witte. Doet mij denken aan Norbert, een collega die al een hele tijd geleden overleden is. In die tijd hadden wij op de koer van het ACV een lange, hoge schoorsteen en een oventje er onder waarin wij de vele vervallen documenten en oude paperassen verbrandden (toen mocht dat nog). Op een keer had Norbert de klus op zich genomen, en toen hij terugkwam, zag Marnix een grote wittegrijze wolk uit de schoorsteen walmen, opende zijn raam en riep naar Norbert: "Habemus Papem", waarop Norbert antwoordde: "Ja, er zit pap in !"...
Klein, leuk misverstandje...

De zon schijnt schuchter over de kale velden. Goed weer, maar frisjes. Zouden wij echt een koude winter krijgen? Voor mij hoeft het niet, maar wellicht zou dat een beetje de panische reacties wegnemen van een deel klimaataanbidders...Alhoewel ze juist door die kou veel meer CO2 de lucht zouden inblazen... Moeten ze zo nodig de maatregelen nog opdrijven... Wedden dat hun bedoelingen in het water zullen vallen? Och, niet dat ik dat hoop, integendeel, maar de huidige beurscrisis zal er de oorzaak van zijn dat die soort uitgaven door de nijverheid op de lange baan zal geschoven worden. Je zult ook zien dat Groen! niet meer zal primeren over tewerkstelling... En mocht het echt gaan nijpen, dan krijgen we weer een revival van de kerk...
Doet mij een beetje denken aan de mode! Je moet eens de conjunctuur verbinden met de mode inzake lengte van de rokken van de dames... Echt waar, er is een bizarre samenhang ! Moet je eens doen !

Straks gaan we naar Merelbeke, naar de Kleinveeshow. Gaan kijken naar de andere kiekens. En konijnen, en cavia's en duiven, en eenden en....en...
Je ziet er al de mooiste exemplaren van talrijke rassen en kleuren en modellen.
Men is nu zeker dat alle kippen afstammen van de Bankiva, een kleine wilde kip uit Java en omstreken. Als je daar die reuzegrote kiekens tegenover zet, en die piepkleine krielen, dan in het bijna niet te geloven, maar ja, bij honden, die allemaal van de wolf afstammen, zien we hetzelfde.
Ik las en zag een foto van een nieuwe kippensoort die ze kweekten in Israël, en waarvan ze verwachten dat hij toekomst heeft... een volledig naakte kip ! Geen enkel veertje ontsiert (????) het beestje. Alleen nog de kop afkappen, de beuling er uit en hopsaké in de pan !
Het is een afschuwelijk roodvellig ding ! Heb je al van die naakthalzen gezien ? Wenu, die hebben ook zo'n bloedrode hals, die naakte kip is helemaal zo bloedrood !
We kennen nu al naakthonden, naaktkatten, naaktmuizen en nu dus ook naaktkippen. Hoe gek moet het nog worden. (Hoezee geroep bij de mensen die allergisch zijn aan pluimen, eindelijk een vogel die zij kunnen koesteren !)

sjongejongejonge....

Er is ook een minikip gekweekt, daar schreef ik al eens eerder over, een beestje dat zich kan verstoppen achter een blikje cola... Eindelijk een kip voor in de huiskamer ! Het moet wel, want het beestje is zo teer dat de minste kou fataal is... Met andere woorden, het gaat de weg op van de goudvissen! Heb je daar al eens gekeken hoeveel bizarre vormen ze daarvan gekweekt hebben ? Er zijn er bij die nog amper kunnen zwemmen. Ze maken een bijna trillende beweging met hun veel te grote staarten om in kleine schokjes vooruit te raken. Er zijn er met grote uitpuilende ogen, met grote bolle blazen op de kaken en noem maar op.
Ze zijn als het ware zo lelijk dat ze weer mooi worden! Net zoals een Engelse bulldog bij de honden, een beest dat amper adem kan halen door de misvorming van zijn snuit, en die bij de bevalling moet bijgestaan worden door een veearts, want anders heb je geen puppies... En we staan wellicht nog maar aan het begin van de "mogelijkheden" ! Al die kweekvormen zijn er gekomen door geduldig kweken en voortdurende selectie. Niets onnatuurlijks (buiten het feit dat dit in de natuur net andersom gaat!), maar nu zijn ze bezig met ingrepen in de dna... Wat gaan we nu allemaal krijgen ?
Eén nieuwtje is misschien dat ze in Rusland plannen hebben, en al begonnen zijn aan een echt Jurassic Parc !!!! Men is er in geslaagd dna te recupereren van dinosaurussen. De film blijkt dus een voorspellend karakter te hebben ! Heel zeker is men al van het feit dat de mammoet er terug komt, daar hebben ze nog pakken materiaal van in de grote diepvries die Siberië heet.
(Heerlijk is het ook te weten dat de kip (jaja) wellicht een afstammeling is van de dinosaurus Rex, je weet wel dat grote bijtbeest uit de film...)
Kun je je voorstellen wat er ons allemaal te wachten staat als men op die manier gaat beginnen "spelen" met de natuur ?
Het zal dus niet alleen blijven bij nieuwe kleuren van bloemen, of het inkweken van de winterhardheid en zo meer, nee, ze gaan straks totaal nieuwe dieren maken ! Ze zijn in feite al bezig ! Ze hebben nu al varkens met bepaalde mensenorganen... stel bv een mensenhart in plaats van een varkenshart. Het beestje kan daar perfect mee leven en het probleem van de donoren is meteen opgelost ! Maar dat ze dan ook een brede boulevard aanleggen tussen mens en dier, is hun blijkbaar ontgaan ! Nu zijn er een pak ziekten die alleen bestaan bij varkens, en niet bij mensen, als je straks rondloopt met zo'n varkensmensenhart, heb je dan geen kans gemaakt voor de ziekte om over te stappen van het varken naar de mens ? Joepie, weer werk voor de dokters en vooral voor de farmacoetische bedrijven...zo blijft het werk in het land.
Men vermoed nu al dat Alzheimer en de gekkekoeienziekte en nog andere vormen van hersenaandoeningen wel eens zouden kunnen gelinkt worden aan het recupereren van dode dieren en slachtafval om de soortgenoten van de gestorvenen mee op te kweken... Nu neemt men al bepaalde maatregelen, maar of ze voldoende zullen zijn ?
We leggen voortdurende brede bruggen voor de ziekten wijdopen... en verschieten als er iets gebeurt...

Vermoedelijk is HIV van de apen overgegaan naar de mens. Dat weten we, maar dat er nu nog steeds vaccins gemaakt worden op basis van apennieren, dat doet je toch even schrikken niet ?
We leren, maar wreed traag...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: