dinsdag, september 04, 2007

Nieuw programma

Op één komt er een nieuw programma, over uitvinders, ik heb de naam niet onthouden, maar als het niet te laat is, zou ik wel eens willen kijken, naar wat de vernuftelingen allemaal uitbroeden...
Ik zit al jaren te wachten op DE uitvinding !
Al jaren te wachten tot iemand mij verlost van die dagelijkse ergernis !
Help !!!

Oh, het gaat over iets stoms, iets wat heel simpel op te lossen is, maar wat niemand ook maar poogt op te lossen...en waar ik mij oeverloos aan erger... en u misschien, wat zeg ik, zeker ook !

Het gaat mij over wc-papier, schijtpapier !
Je vind ze in de magazijnen bij tientallen soorten, zacht, minder zacht, in twee lagen, tot in 4 lagen, met 145 velletjes, tot 450 velltjes...Maar allemaal slecht gemaakt, verkeerd ontworpen !
Ik ken niemand die het wc-papier gebruikt volgens de grootte aangegeven door de perforatie ! Iedereen plooit enkele lagen op elkaar, maar zo dat het wc-papier én langer is (dan de perforatie) en hopelijk toch zijn sterkte behoud...
Koop je van dat papier in 37 lagen, dan kun je met twee velletjes toekomen, namelijk een velletje + een derde van het tweede velletje, en tweederden omgeplooid als nutteloos iets... Als je het gewoon dubbel plooit is het net te klein om handig te zijn, en plooi je het tweede vel in de helft, dan is de perforering een zwakke plek waar je bijna zeker met je vingers door schiet, met alle onsmakelijke gevolgen vandien ! (De moslims hebben dat probleem niet, ze houden hun linkerhand voor het reinigen van hun poep, en alleen de rechterhand is voor het eten. Daarom is het afhakken van de rechterhand bij hen een uiterst zware straf, ze kunnen nergens nog eten waar anderen hen kunnen zien !) Je moet dus het velletje zo plooien dat de perforeringen niet op een vallen.
Bij rollen met x aantal lagen zitten er behoorlijk minder vellen dat aan rollen met maar 2 lagen (enkelvoudig papier is onvindbaar)... Als je dus economisch wilt zijn, moet je voor wc-papier een behoorlijk moeilijke rekensom maken om te weten welke rol het voordeligst uitkomt !
Want, als je papier neemt met minder lagen, dan kan het zijn dat je, om voldoende sterkte over te houden, moet overgaan tot het gebruik van meer vellen. De zuinigste wijze is dan dat je na één en 1/3 omplooit, en dat nog eens herhaalt in de andere richting, dan heb je een drievoudige laag, met maar vier velletjes, en de perforatie zit op geen enkel ogenblik op de zelfde plaats. Maar dan gebruik je dus 4 velletjes ! Wat is dan goedkoper ? een dikke soort waarvan je maar twee velletjes van node hebt, of de dunnere soort waarop veel meer velletjes zitten, maar waarvan je er steeds minstens 4 per wrijfbeurt neemt...
Ik spreek dan nog niet van het feit dat het ene wc-papier ook nog beter "poetst" dan het andere, en dus daardoor ook zuiniger kan uitvallen...
Maar het grote probleem zit hem dus in feite in het feit dat de perforaties te dicht opeen zitten ! Is er nu nog nooit iemand op het idee gekomen om WC-papier te maken met grotere velletjes ? (Zowat één en éénderde van wat nu "normaal" lijkt)
Dan zou iedereen een stuk zuiniger omgaan met papier, en dus met de zo noodzakelijke bomen die aan de basisliggen van het papier!
Bovendien lijkt mij, als er één soort papier is die maar dient voor éénmalig gebruik, het wc-papier is ! Waarom maakt men dat dan niet met recuperatie-papier ? Het maakt mij geen zier uit of ik wit of roze schijtpapier heb hangen ! Ik vraag alleen dat het voldoende groot is en dat het voldoet aan zijn taak, namelijk mijn poep proper maken !

Ken jij ook geen één wc-papier fabrikant ? Vraag hem eens hoe hij zijn gat afkuist met zijn papier ???? Of is dat nu toevallig de man/vrouw, met heel kleine handjes die wel met één velletjes de lading dekt ??? Zeg hem dan eens dat zij wat ersearch doen, en werken met proefpersonen...of anders...durf jij deze "uitvinding" voordragen bij VRT één ????

Vanmorgen trok ik het rolluik van mijn slaapkamer op, en op het eigenste moment begon het te regenen. Perfecte timing om mijn dag te vergallen... en dan moest ik nog naar het wc, om me daar te ergeren aan dat mismaakte wc-papier...

tju toch!

tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

ik dacht aan de eenzijdige geschriften op de wc's in de univ
daar stond soms heel prachtige lectuur op bvb
"ik zoek iemand om delva af te rossen. "(delva was een gevreesde prof rechten )
en daaronder geschreven
"ik zal u eens afrossen" getekend delva.

maar ook , en daar dacht ik aan
" die hier komt schijten is te beklagen want er is geen papier om zijn gat te vagen. "

en daaronder




die dat geschreven heeft is een uil,
die goed kan schijten maakt zijn gat niet vuil...


ik heb wel een oplossing


zoals in marokko
een darm met zacht water op lichtaamstemperatuur
gewoon spoelen en dan je handen spoelen
is zeer goed voor het milieu....