zaterdag, maart 30, 2019

De neus heeft het, de neus heeft het !!!

En krijgt de neus het niet, dan krijgen de ogen het.

Och, ik zit maar te lachen met het parlement van The United Kingdom... The no's have it...
Daar zit minder archaïsch Engels in dan in "The Ayes have It"... Dat Aye, Aye hoor je ook wel eens bij het gehoorzamen van militaire bevelen in films. Ook daar grijpen ze terug naar een oude traditie.

Traditie... Ik denk dat dit begrip in de UK is uitgevonden !

Daar houden ze van al die dingen uit het verleden. En traditie staat hoog in het vaandel.

Ik moet ze niet... Toen we in Scotland op verlof waren, hoorden we hoe gehaat de Engelsen zijn in hun eigen land, en thuis hoorde ik ook al niet zoveel goeds. En toen ik jobstudent was, kreeg ik veel met hen te maken en ik moet ze nog minder.

Ze waren onze bevrijders... Maar ik hoorde vooral hoe ons moeder ze verwenste toen ze vertelde hoe een Britse soldaat een halve doos Corned Beef onder zijn voeten platstampte in de modder, vlak voor een hongerend kind. We hadden afgezien van de Duitse bezetter, we leefden in sperrgebiet... en konden overleven dank zij de haring. We waren blij dat we bevrijd werden, maar, zei ons moeder "Dat heb ik nooit een Duitser zien doen, als ze over hadden dan gaven ze het aan een hongerig kind.

Ik heb dit niet meegemaakt, maar ik woonde heel mijn jeugd in Oostende, waar de Engelsen massaal op verlof kwamen... Ze kochten alleen als het Very cheep was... En het was nooit goedkoop genoeg voor hen. Ze zopen zich ook strontzat. In hun land werden de pubs gesloten om 10 uur, hier konden ze blijven drinken. Bovendien is ons bier iets sterker dan de gewone pint in England.

Nee, ik moet ze niet. (Ik stel een beetje tot mijn verbazing vast dat ik op die manier eigenlijk ook wat "racistisch" ben. )

Ik denk dat we ook beter af zouden zijn met een Europa zonder de UK... Kijk maar eens hoe vaak zij de eeuwige dwarsligger waren ! En ze zijn nog steeds wat triest omdat ze hun "splendid Isolation" kwijt zijn. Ze denken nog steeds dat "They rules the world"... Sorry, mannekes, uw Gemenebest stelt echt niet zoveel meer voor.

En het lijkt nu wat belachelijk als je op die oude glorie wil blijven teren. Net zoals ik het belachelijk vind dat er Vlamingen zijn die zich nog opwarmen een de Slag van de Gulden Sporen... (Die niet eens een echt Vlaamse slag was, Namen vocht met ons mee, en was niet onbelangrijk in het geheel.)

... en weet je, als ik hun gekonkel en idioterie zie in hun regering, dan denk ik weer aan onze parlementen... Misschien kunnen we specialisten in stommiteiten aan hen uitlenen ??? 

Heb jij al eens nagedacht voor wie jij straks zult kiezen ? En heel onbescheiden: "Zou jij nog gaan kiezen mocht je de keuze hebben ?"
Ik zou echt willen dat kiezen een recht was, en niet een plicht... Misschien zouden we dan eens zien hoe de mens denkt over onze parlementairen... Of liever zien dat haast niemand nog gelooft in wat zij van de democratie hebben gemaakt !

Dat ze dit nog democratisch noemen !

djudedju....



Geen opmerkingen: