maandag, maart 25, 2019

Beter...

Vanmorgen iets beter opgestaan... Bijna niet gehoest, maar dat mag ook wel, de antibiotica is immers op. Anti-biotica...tegen leven... 't Zegt meer dan we wellicht mogen horen ?

Maar ja, dank zij de moderne Westerse geneeskunde ben ik er nog, heb kinderen kleinkinderen en een schat van een vrouw, en zeggen dat ik zonder de penicilline geen 2 jaar oud zou zijn geworden.

Gek, maar hoewel ik dus nog geen 2 jaar oud was, herinner ik me de verpleegsters van het Wit-Gele kruis nog. Ik zie ze nu nog voor me... Ik kreeg om de zes uur een inspuiting, dag en nacht. Die dames kwamen met de fiets door nacht en ontij om mij te genezen.

Was ik enkele jaren vroeger geboren, dan was die eerste antibiotica er nog niet, en ik dus wellicht ook niet. Ik ben van kort na de oorlog en kon dus genieten van dit moderne geneesmiddel.

Misschien vind je me idioot, maar ik denk daar nog regelmatig op... Stel dat ik het niet gehaald had, met wie zou Anny dan gehuwd zijn geweest, waren er dan kinderen, kleinkinderen?

En wat was er met mij ? Zat ik in de eeuwige dood, het eeuwige niets? of zat ik nu rijstpap te eten met gouden lepeltjes ? Of was ik allang hier terug, wedergeboren... en in wat of in wie ?  Heb jij soms ook van die bizarre gedachten? Of ben ik ook daarin een speciaalke ? Och, je hoeft het me niet te vertellen, ik heb er immers geen zaken mee, maar wie weet... Misschien heb ik je ideeën gegeven? Misschien doe ik je nu ook eens denken op dat ondenkbare ?

Je hoeft er geen schrik van te hebben, alle opties zijn nog open, en voor haast alle opties zijn er bewijzen te over, met andere woorden zelfs bewijzen zijn niet waterproof... De mooiste vind ik die van dat Amerikaanse instituut dat zich bezig houdt met het ontdekken van wat niet te ontdekken is... Men heeft er "bewezen" dat de ziel blijkbaar bestaat. Hoe ? Te gek om los te lopen, maar het is gebeurd ! Een stervende heeft zich laten plaatsen in een soort aquarium, die men volledig luchtdicht heeft afgesloten. Heel dat spel, aquarium met de stervende, stond op een zeer gevoelige weegschaal. En ja hoor, na het overlijden woog dit alles plots iets minder, er was dus (volgens de onderzoekers) iets wat na het overlijden het lichaam (en het aquarium) heeft verlaten. Weliswaar onzichtbaar, maar het heeft blijkbaar toch wat van gewicht.. Hoe weinig ook... Maar ja, misschien was het juist een slecht voorbeeld, en is hij te licht bevonden ? (grinnik)....

Zo zijn er ook mensen die overledenen zien, en er zelfs mee praten... En er zijn behoorlijk gedocumenteerde gevallen van reïncarnatie... Misschien heeft het wel te maken met wat we zelf geloven, zelf willen/wensen ? (Ik ben een God in 't diepst van mijn gedachten)...

Ik maak me er niet ongerust in, ik zal wel zien (of net niet)...

Wat voor mij van belang is, is dat we proberen te leven als een goed mens. Een mens die rekening houdt met de andere mensen (en alle andere leven)...  Met hoe meer we hier rondlopen op deze aardkloot, hoe moeilijker die opdracht is. Je moet immers met steeds meer menselijke dingen rekening houden. Nu en dan is er iemand opgestaan, die ons probeerde een algemene leidraad tegeven... Boeddha, Zoroaster, Mozes, Jezus, Mohammed, en nog een heel pak anderen, en iedere keer zijn er dan die deze wijze woorden in hun kaderke inpassen en het gebruiken tot eigen verrijking en het verkrijgen van macht. (Er is één uitzondering: het Jaïnisme...). Ik vind de leer van al deze verlichte personen niet moeilijk te begrijpen, duidelijk als richtlijn... als je het ontdoet van alle invloeden van de mensen, de predikanten...

Ik probeer dan ook mezelf te beperken tot de essentie van al die wijze woorden (ze zeggen eigenlijk allemaal zowat hetzelfde !)... Maar omdat dit blijkbaar voor de meesten niet haalbaar is, heeft men overal wat machtswellustelingen die de anderen wetten gaan opleggen. (Soms wellicht zelfs met goede bedoelingen (?).) Maar de maatschappij wordt er alleen moeilijker en moeizamer door, dus maken ze nog wat wetten er bij, en nog, en nog en nog...

We worden betutteld dat het niet mooi meer is.
En dan zijn ze verwonderd dat er geen vertrouwen meer is in de politici...
djudedju (Zouden er politici zijn na de dood ? Anders opteer ik voor het niets...)


Geen opmerkingen: