vrijdag, maart 29, 2019

Nog maar antibiotica

Ik dacht dat ik volledig genezen zou zijn, na die eerste kuur antibiotica, maar niets van, ik bleef maar hoesten... Terug naar de dokter, en nu een hele zware dosis van een andere antibiotica... Op hoop van zegen...

Best dat die brol bestaat... Ik heb het al gezegd, er zonder was ik er niet meer.

Maar ik voel me niet echt ziek meer. Alleen, blijven hoesten en piepen en brommen... Nu ja, dat zal dus ook wel passeren met voorbijgaan.

Buiten schijnt (eindelijk) de zon weer eens ! Het voelt direct beter, leuker, lichter (op beide betekenissen van dit woord). Gek, dat licht zo'n invloed heeft op de mens. Tegen depressies - vooral winterdipjes - schrijft men een lichtkuur voor. Moet je in een ruimte zitten met heel sterk licht, en de weldaad van die nep-zon over je laten komen.  Het schijnt te helpen... Maar ik heb niet vlug een dipje, en als ik al eens mijn oren laat hangen, dan duurt dat niet lang, zodra ik er in luk (en dat gaat heel vlug) om op iets anders te denken, dan ben ik het dipje voorbij... Dat kun je wellicht niet echt een dipje noemen ?

Ik denk dat dit iets is wat aangeboren is, je hebt mensen die altijd het halflege glas zien, en mensen die altijd het glas halfvol zien. Het is krek hetzelfde, maar je bekijkt het anders.

Is dit goed ? Ik weet het eerlijk gezegd niet... Het lijkt me dat het ook zijn voor en tegen heeft. Het kan aanleiding geven om rap tevreden te zijn met de behaalde resultaten... en dat is in onze wereld niet altijd positief.
Toch denk ik dan wel eens dat de wereld verkeerd is.
Ik ben niet echt "preneur" van de huidige gang van zaken in de wereld. Het is mij allemaal véél te rechts. Het moet allemaal opbrengen, iedereen moet netjes binnen de lijntjes kleuren, en ze zwaaien ons om de oren met reglementen en wetten en besluiten en... Te veel om op te noemen !

Neem nu een zone dertig... Na 10 uur 's avonds loopt daar in heel wat straten, wijken, geen kat meer, en is er amper verkeer. Dat is dan "le moment suprême" om je als flik,verdoken op te stellen en processen uit te schrijven voor al wie "te" snel rijdt. Logisch ? Ik vind van niet. Voor mij hoeven die borden er niet echt ! Ik rij niet te snel, en pas mijn manier van rijden aan aan de situatie... en volg netjes de voorschriften. Ik heb in die zowat 50 jaar dat ik met de auto rij al één proces verbaal gehad... Dat komt niet in eerste instantie door het slaafs volgen van al de voorschriftjes en wetjes, maar hoofdzakelijk omdat ik probeer defensief te rijden, te voorkomen dat er iets mis zou kunnen gaan... Dus rij ik regelmatig trager dan men mag, omdat ik vind dat dit veilig is...

Braaf ? Ik zou het niet durven zeggen... Wellicht heb ook ik al heel dikwijs geluk gehad dat er geen snelheidscontrole was, want geef toe, er staan zoveel borden dat je door het bos de bomen niet meer ziet... Ook zijn er bij die héél onlogisch zijn... Neem nu die borden van dorpskern. Heel regelmatig heb ik de indruk dat ik het bord van het einde van die zone niet zag, omdat ik al een heel end rustig door de velden en weiden rij... En dan zie plots enkele grote villa's, en pas daar voorbij dan "einde van de bebouwde kom"... Dat er verder nog wat gewone huizen staan, minder luxueus heeft blijkbaar geen belang, wel die villa's van die *°§!2é... (censuur)...

Ik weet zeker dat ik op dergelijke stukken wel eens te rap reed, maar dan heb ik geluk gehad...

... en ik blijf een optimist !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: