vrijdag, februari 01, 2019

februari, begint met een wit deken , wit is de kleur van de onschuld

We zijn al weer een maand voorbij van 2019... 't Gaat rap.
Vannacht was het weer volle bak aan 't sneeuwen, en vandaag is het weer stillekes aan 't dooien. 't Were en weet niet wat het wil.

Op Facebook zijn de mensen weer vriendelijk voor elkaar ! Blijkbaar mag je geen standpunt innemen, of wie van een ander gedacht is, reageert daar venijnig op. Kan het echt niet wat beschaafd, of met humor ? (Tenzij over de politici, daar moogt ge op kijven.)

Ik krijg ook de seskes als ik al die racistische uitlatingen hoor en die aanvallen op andere religies. Ik ken er overal heel brave en lieve mensen, en ik ken er overal heel boze en valse. Voor wie telkens en telkens weer gaat vertellen dat de allochtonen allemaal misdadigers zijn, als we hier in ons landje bevragen wie hier de grootste misdadiger is, dan komt Dutroux veelal met een sterretje bovenaan de lijst te prijken, en dat was toevallig geen allochtoon... Om maar te zeggen... je hebt er overal goede en overal slechte.

Ik ken een Moslim die iedere week eten gaat uitdelen aan de daklozen in Doornik. Zo maar. Uit zijn eigen zak. Ik heb hem wat toegestopt, want zelf zie ik het niet zitten om daar eten te gaan uitdelen. En ik ben er gerust in dat het naar al die sukkelaars gaat. Oh ja, alle sukkelaars daar, niet alleen aan Moslims...

Ik vind dat belangrijk, ook voor mijn mens-zijn. Het geeft me wat vertrouwen in de mens zelf, niet in die of die religie, maar in het mens-zijn, al dan niet binnen geloof.

Maar eerlijk is eerlijk, wij kregen indertijd ook een opvoeding waar alle anderen veroordeeld werden. Toen ik klein was waren de protestanten nog heel slechte mensen, en er was een concilie nodig om daar echte verandering in te brengen. Ook Godfried van Bouillon was een goede mens, hij bevrijdde Jeruzalem... Nu zie ik dat ook héél anders ! Dat was een zuiver politiek spel, waar uiteindelijk de kaarten gedeeld werden door de kerk... (Als we ze een vijand bezorgen dan gaan ze stoppen met kritiseren op de leiding van de kerk...) En vergeet niet dat heel wat van die kruistochten hier in Europa plaatsvonden...

Waar ik me ook nog steeds aan erger is de verheerlijking van de "Grote Veldheren"...  Julius Caesar, die alleen op een pied-de -stalleke gezet wordt, omdat via de Romeinen hier dat Christelijke geloof werd geïmporteerd. Want Caesar was de man die een heel leuke tactiek had: als er een volksstam durfde op te komen tegen de Romeinen, dan roeide hij die stam(men) volledig uit. Niet alleen de krijgers, niet alleen de mannen, maar ook vrouwen en kinderen.

Ook in moderne tijden heb ik mijn bedenkingen. Hoe wreed de zaken ook waren die het nazisme deed, ik kan het bombardement van een Dresden ook niet goed praten. En zo kunnen we tot op de dag van vandaag gaan kijken naar al de burgerslachtoffers in al die oorlogen. Je moet echt eens gaan zoeken naar de tijden zonder oorlog op onze wereld, sinds de tweede wereldoorlog... Je moet niet eens tot 10 kunnen tellen !

Het gaat dus in se niet zozeer over de gewone mensen, het gaat over het bewind. Het zijn de machthebbers die de oorlogen uitroepen, niet Jan met de pet of Mie met de voorschoot !

Vergis je dus niet van vijand ! Niet die gewone moslim, niet die gewone protestant, niet die gewone Christen, niet die gewone Hindoe, niet die gewone Jaïnist, niet die gewone ongelovige, niet de gewone atheïst... maar zij die het beleid voeren, zij die regeren !!!

Vergeet dat niet, vergeet dat nooit.

Wees mens, en laat je niet opjutten door hen die een hele vette boterham smeren door u en mij op te jagen tegen elkaar !

Menslief, ik hou van je, en van u, en van u en van...

Geen opmerkingen: