vrijdag, december 05, 2014

De Turk

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan...
Niks daarvan, helemaal verkeerd !
Sinterklaas was bisschop van Myra (Turkije) , waar hij op 6 december 342 is gestorven.
Hij is dus al 1672 jaar dood.
Maar ieder jaar komt deze Turk weer op bezoek bij de kinderen die zoet zijn geweest.

Een krasse ouderling als je het zo bekijkt...

Ik vraag me af of hij zo populair zou zijn geworden, als de goegemeente wist dat het een Turk was. Zou hij een sans-papiers zijn? En zo maar, zonder papieren, ieder jaar de grens over komen? Het kerstmannetje een uitvindsel van Amerika, heet daar Santa Claus, en is eigenlijk een verbastering van ons Nederlandse Sinterklaas... Ze hebben doodleuk de datum wat verzet en zijn Nederlandse oorsprong (en dus zeker zijn Turkse bron) helemaal vergeten.

Ik weet niet of het echt een Heilige is, want ze hebben er ooit in de kerk een heel pak van die heiligen overboord gegooid, en wie weet zat hij daar ook tussen.

Vandaag mag ik dus bij Okra eventjes de gastarbeider spelen...
djudedju

Ik moet eerlijk zijn, ik doe het graag... Voor één dag de heilige uithangen... De meesten raken niet eens zo ver. Maar voor een dag moet het kunnen.
Want, ik heb het reeds eerder geschreven, ik ril bij het idee van heilige mensen... Mensen die nooit iets verkeerds doen, mensen die zo oneindig voorspelbaar zijn, mensen die je nooit kan en die jou nooit kunnen verrassen... Ik mag er niet aan denken.

Geef mij maar de gewone mens, de meesten zijn braaf, en benaderen een klein beetje van die heiligheid, maar zonder te overdrijven. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk maar heel weinig echt slechte mensen ken... Ja, de politici, maar ik betwijfel of die tot het menselijke ras behoren, ik heb een vermoeden dat dit in werkelijkheid aliens zijn, je weet wel, indringers van andere planeten die pogen de wereld in handen te krijgen... Geef toe, als je de regering vandaag bezig ziet, daar zit toch niets menselijks meer in?

Vannacht - ik lag weer eens wakker - lag ik te denken aan de Belgische Lente... Na Praag is het op het gebied van Lentes een hele tijd stil geweest, maar plots kregen we het verschijnsel opnieuw te zien, vooral in en rond de Maghreb... Als we hier nog een tijdje met een regering worstelen met dictatoriale neigingen, dan zouden we wel eens een Belgische Lente kunnen krijgen... en wie weet, met Europa als boze stiefmoeder, misschien zelfs uitdeinend over heel Europa ? (t Zal wel niet zo ver komen, je moet al heel lang en heel hard tegen de edele delen van de Belg stampen vooraleer hij wakker wordt...)

Maar misschien is het wel het sein om de Belg wakker te maken en te laten nadenken over de echte democratie... Want wat we nu krijgen heeft niets, maar dan ook niets meer met democratie te maken. Waar ik vroeger klaagde over de particratie, hebben we nu stilaan te maken met een echte dictatuur van één man. Als hij spreekt springt gans de regering in houding !

Binnen de regering zijn het alleen de tsjeven die nog wat durven tegen te spartelen, maar als het er op aan komt, dan is dat meer vertoon dan echte daadkracht... (We hebben dat nog gezien).

Ik zou eens, een moment , willen zien wat ieder man of vrouw, daar in die parlementaire zetels, zelf zou denken, en zou stemmen zoals hij of zij echt zelf denkt en zelf aanvoelt... En niet gedwee volgens de partijdiscipline handelt. Partijdiscipline die nu beheerst wordt door één man, van één partij... djudedju.

Met de benodigde lezer, kan iedere Belg momenteel dank zij zijn identiteitskaart zelf zijn belastingsbrief rechtstreeks gaan invullen, zonder papier. Op een veilige manier, zodat het zeker is dat iedereen echt zijn eigen inkomen en uitgaven kan opgeven... Als dat kan, dan kunnen we op die manier toch ook, als individu, rechtstreeks en ECHT democratisch gaan regeren ? Met inspraak van alle burgers ?
Maar ja, dat mag niet, want dan zou je meteen stellen dat al die dikbetaalde parlementairen hun postje kwijtraken... En geef toe, het is voor niemand gemakkelijk om te zeggen dat je er niet nodig bent ??? Zou jij op jouw werk gaan bewijzen dat je er niet nodig bent? Nee, je blijft veilig en betaald zitten tot de werkgever inziet dat je er niet meer hoort te zitten, en je afdankt.
Welnu, we zien dat de parlementairen er niet meer nodig zijn, en wij, met zijn allen, zijn hun werkgever !!!!

Wie maakt de wetten ? Het parlement ? Vergeet het maar, het zijn ambtenaren die dat doen... Waarom zouden die ambtenaren niet kunnen doen wat het volk rechtstreeks beslist ?

Wat hebben we nu ? Een bende die hoort, ziet en leest dat een heleboel fietsers door het rode licht rijden, en dus de wet aanpassen zodat die fietsers op bepaalde plaatsen en op een bepaalde manier het rode licht aan hun laarzen mogen lappen... Straks krijgen wij een genie die zegt dat iedereen toch rapper rijdt dan wat toegelaten is, en dus de maximumsnelheid optrekt (Er zijn al zo'n voorstellen geweest !!!!)... djudedju

ik ga stoppen, want ik maak me kwaad, en straks moet ik de Heilige zijn...
tommetoch

tot de volgende ?

1 opmerking:

Woelmuizenier zei

In zijn 'Noordeuropese mysteriën en hun sporen tot heden' legt F.E.Farwerck een duidelijk verband tusen Sinterklaas en Wodan; Zwarte Piet en de cultische mannenbonden. Een zeer interessant werk.(Uitg.: Ankh-Hermes, 1970)