dinsdag, december 02, 2014

Autokeuring

Voila, 't beestje is weer goedgekeurd voor één jaar dienst. 't Mag weer zijn baaske en zijn bazinneke rondvoeren, van winkel naar rommelmarkt.
Dat is altijd een beetje een ambetante dag ! Eerst naar de garage om alles eens na te zien, de lichten te regelen en zo, en dan naar de keuring. Ik had geluk, er stonden er maar 3 voor me, en één binnen.

Ik ben altijd heel beleefd tegen die mannen, je kunt niet weten voor wat het goed is. "'t Is koud hé vandaag ?" "'t Was gisteren nog kouder !" "Ik zou het niet weten, gisteren ben ik niet buiten geweest..." Ondertussen zat de man een en ander te controleren... Ik wandelde mee naast mijn auto, van controlepunt naar controlepunt.
Geen een opmerking.
Oef !

Vorig jaar hadden ze me liggen, ik moest een nieuwe nummerplaat aanvragen, zo'n Europese... Ik, braaf en volgzaam, doe dat meteen... Na een maand of zo, had ik die plaat. Je moet je verzekeringspapieren laten aanpassen, en kort nadien kreeg ik een oproeping voor de keuring. DE keuring? Ik ben nog maar geweest. Toch maar even bellen. Jaja, ik moest gaan, om alles in overeenstemming te zetten met mijn auto. djudedju.

Enfin, alles is in orde, ik ben content.
En de kuise vrouw is hier, alles zal er weer netjes en gelikt bij liggen en staan. Iedere keer laat Anny nu een stukje bij kuisen, van die dingen die anders alleen maar eens gekuisd worden bij de grote kuis, of voor speciale gelegenheden. Nu is ze bezig met de wijnkelder eens te kuisen. Ik zeg haar dat ze heel de tijd moet fluiten. Ze kijkt verbaasd... "Zo hoor ik dat je niet stiekem drinkt..."
Ze lacht... Ze heeft al gezegd dat ze hier graag komt. Waarschijnlijk heeft ze ook posten waar zagemensen zitten... Hier wordt er niet gezaagd, hier houden we meer van lachen, en zijn we dankbaar dat we geholpen worden. Je kunt wel zeggen dat we er voor betalen, maar geef toe, het is voor haar en voor ons veel leuker als je het al lachen kunt doen.

Ik ga stoppen, ik heb nog veel mails en zo...
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: