maandag, december 08, 2014

De blote madam

In boeken, op internet had ik al wandelstokken gezien met in het handvat een naakte dame, maar ik had er nooit een gezien in het echt... En had Anny er me niet op gewezen, ik had er podorie niet eens op gelet... En ze wees er me op nadat ik hem gekocht had, gewoon omdat ik gezien had dat het een echte oude wandelstok was.
Het is een beetje gek, want je breekt figuurlijk de benen over nagemaakte wandelstokken met een koperen handvat. En bij sommige is het heel moeilijk om te weten of het een namaak dan wel een echte oude is, maar dit model, dit heb ik nog nooit nagemaakt gezien.
Ach, stel er u niet veel van voor, als ik er mee op baan zou gaan, dan zou je echt niet zeggen: "Voila, daar een blote madam!"... Nee, het is een klein naakt, en de houding lijkt op te gaan in wat Art Nouveau-versiering lijkt. Maar het is duidelijk antiek, en het is mooi, en ik ben blij dat ik er zo eentje op de kop heb kunnen tikken, en gelukkig bij iemand die het niet verkocht als antiek... Want dan kocht ik het niet.

Dat madammeke maakte zaterdag mijn dag een beetje goed...
Want voor we naar de rommelmarkt gingen, zijn we eerst naar de begrafenis gegaan van een vriendin, te Kruishoutem. We waren al heel vroeg in de kerk, want als je laat bent, dan heb je kans dat je geen zitplaats hebt. Maar in Kruishoutem staat de kerk nog steeds vol met stoelen, en bovendien werden wij opgewacht... We waren net de kerk binnen toen een dame naar ons kwam, het bleek de vrouw van de lijkbidder te zijn... Zij moest uitkijken naar een heer (da geloofde nie hé) met een lange witte baard... (Zo is het weer eens bewezen dat een opvallend kenmerk ook wel eens voordelen kan hebben)... Er waren vooraan, net achter de familie, plaatsen voorbehouden voor ons, en voor Armand en Lea, twee van onze vrienden en ook vrienden van de overledene.
Armand zit nu in een rolstoel, en Lea is ook wat op de sukkel.

Het was een mooie, maar trieste begrafenis... Eén opvallend iets, het Onze Vader was de nieuwe CD van Christophe. Mooi van tekst en mooi gezongen. Begrafenissen zijn naar mijn mening, altijd zwaar om dragen. misschien omdat ik dan ook telkens weer terugdenk aan onze Koen...
Jacqueline was al jaren ziek, en is stilletjes meer en verder afgetakeld, en had op het laatste moeite bij iedere ademtocht om verder te doen... Van zo'n mensen ben je geneigd te denken: De dood is een verlossing, maar wie zijn vrouw, haar moeder verliest, die voelt vooral het verlies aan... En die "verlossing", dat is maar een heel klein iets ten opzichte van het verlies.

Vanuit Kruishoutem bleek het een heel end te zijn naar de rommelmarkt. Gelukkig stuurde de GPS ons via de autosnelweg, zodat we er toch nog tijdig waren. Net om 12 uur, tijd om ons te zetten en een broodje te kopen en een glas cola... en dan : markten... en een wandelstok vinden !

Gisteren was er rommelmarkt in Flanders Expo... Eerst wat gaan babbelen met de achterneef van Anny, en dan de rommelmarkt. Het was er héél erg kalm ! Misschien door de concurrentie met Wieze ? Want normaliter zijn dat de twee mooiste indoor-rommelmarkten van Oost-Vlaanderen. Maar toch was het er leuk om te wandelen en even te babbelen met al die mensen.
We waren nog buiten aan het babbelen met Marc, toen er een marktkramer met zijn wagen toekwam, en stopte... Het was iemand die bij toeval ontdekt had, dat ik graag bladwijzers zag (je weet wel, om in een boek je bladzijde aan te duiden). Hij had me al enkele keren mooie exemplaren bezorgd, en had me laatst verteld dat hij er een mooie had liggen. Hij stopte om me die bladwijzer te geven, en het IS een mooie !

Ik heb voor Anny een mooie armband gekocht, in Sterling zilver, volledig bezet met "diamantjes", zwarte steentjes, en een mooie versiering in een rood gesteente er in gewerkt. Het lijkt me Art Déco . Het heeft een dubbele veiligheidssluiting, wat er duidelijk op wijst dat het een duur ding moet zijn geweest. Het is heel mooi en heel sierlijk !

En nu zitten we weer in de gewone weekdagen... Oh ja, morgen zal ik wellicht geen tijd hebben om te bloggen... Het is in de namiddag Hobby, en in de voormiddag gaan we met een drietal mensen de voorbereidende pasta gaan aanmaken... Zwaar kneedwerk zeggen ze...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: