zondag, december 02, 2012

Snieklaas

Entrance building of Flanders Expo. Gent, East...
Entrance building of Flanders Expo. Gent, East Flanders, Belgium (Photo credit: Wikipedia)
Ik zit hier, steendood, voor mijn schermpje...
Gisteren voormiddag was ik van 9 tot 12.30 Snieklaas, een leuke karwei, maar waar ik blijkbaar veel "moeder" werd dan ik had verwacht. 's middags rap wat eten, en dan naar de Rommelmarkt in Flanders Expo.
Marc Pauwels, diene achterkozijn van Anny, gaf ons twee vrijkaarten voor Art Gent...
Dus, wij, na de "Sjacherbeurs" (zoals de rommelmarkt daar heet), naar hal 1 om eens Art Gent te gaan bekijken...

Het was prachtig, ik heb 's avonds laat onze Bart nog opgebeld dat hij er naar toe moest, als hij de kans zag, het was echt prachtig !

We zagen heel wat kunst, heel wat kunstenaars, en er waren er heel grote namen bij !

Ik heb documentatie verzameld waar ik maar kon, en op de duur zijn wij de standen voorbijgelopen, en alleen halt gehouden bij de dingen die ons, of een van ons speciaal aanspraken. Ik was kapot van de pijn. De dag was duidelijk te zwaar en te lang...

Deze morgen dan naar de rommelmarkt te Wieze, dat is niet zo ver, maar het is een grote markt. Dus zit ik hier weer met een lading verse pijn... Maar ja, ik mag niet klagen. Moest ik tegen Anny zeggen dat ik echt niet wil gaan of kan gaan van de pijn, dan zou ze daar meteen mee akkoord zijn, maar ik weet dat ze dat graag doet, dus zijn we gegaan.

Eigenlijk zelfs niet voor niets... Ik heb een wandelstok, volledig in ivoor, gevonden... Niet alleen een oud item, maar gezien de grondstof iets van blijvende waarde. Geen wandelstok om te gebruiken ! Het zou me spijten moest daar iets mee gebeuren !

Anny was verslingerd op de "Band of Brothers", je herinnert je wel, waar we eens 10 uur aan één stuk TV keken, en dat hebben we er ook gevonden.
Dus alle twee content...

Maar het was dus een héél druk weekeinde, vrijdag tot en met vandaag, druk, druk, druk...

Ach, wellicht was het vroeger veel drukker, dan nu, in onze pensioenperiode, maar dan wisten we daar niet van, we waren het gewoon, het hoorde bij het normale dagdagelijkse werk... Nu leven we veel relaxter, en zodra er enkele dingen vlak na elkaar komen, vinden we dat heel zwaar. Natuurlijk komt dat wellicht ook door mijn pijn, die bij te veel onmiddellijk het leven komt zwaar maken.

Als Snieklaas heb ik dit keer gebruik gemaakt van schmink... Ik heb mijn wenkbrauwen wit gemaakt, en mijn baart met witte haarlak bespoten, zodat het grijs bijna niet meer zichtbaar was. Het was mooi ! Ik ga de directeur vragen om de foto's eens door te mailen. Voor wie Snieklaas niet kent, raad ik aan eens Toon Hermans te beluisteren. Hij heeft een mooie sketch over Snieklaas...


Ik ga stoppen... Volgende week op woensdag en op zaterdag nog maar eens in de kleren van Sinterklaas duikelen, éénmaal voor de kinderen in de Academie te Zottegem, en zaterdag bij Okra - Mater. Dan is het weer voorbij...
Tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: