donderdag, maart 31, 2011

Belgian Minister of Defense Pieter De Crem, cr...Image via WikipediaVannacht werden wij opgebeld door het rusthuis... Tanteke is gevallen en heeft wellicht haar heup gebroken.
Zo net heb ik gebeld naar het ziekenhuis, en het is wel degelijk een heupfractuur... Aan haar ouderdom is dat al erg, maar ik vrees dat ze niet zal kunnen geopereerd worden door haar hartzwakte... met andere woorden, ik heb er een slecht oog op.
We hebben hier nog niet genoeg besognes, dat we nu ook nog eens dat er bij moeten krijgen.Want je kunt zo'n dutske daar toch niet laten verkommeren, en er is anders niemand die uitkijkt. (Misschien nu wel ? Hopende op erfenisjes?)
Deze namiddag mag ik eens terugbellen, men zal dan wellicht al meer weten van de kans op operatie.

Gisterenavond hebben ze mijn aquarium gebracht... Eerst de oude uit de kast gesleurd, en dan de nieuwe er in gezet. Het klinkt simpel, maar zo'n bak weegt 130 kilogram (leeg)... en je moet er heel je huis mee door manoeuvreren... en dat is niet zo simpel. Eén groot voordeel had het wel, ik moest mijn bureel met computer en co daarvoor uit de kant zetten, en dat was de gelegenheid om eens "grote kuis" te houden... Ik heb papieren en papiertjes gevonden waarvan ik niet eens meer weet waarvoor ik die ooit heb bewaard. Maar nu blinkt mijn bureau weer (hij is ook eens in de was gezet), en voel ik mij onwennig met al die plaats... Kan ik weer beginnen stapelen.

Deze avond moet ik naar de advocaat die aangeduid is als voorlopige bewindvoerder over tanteke. Het ziet er naar uit dat ze dat misschien niet zo heel lang zal moeten doen, maar hopelijk ben ik veel te pessimistisch, en is tanteke sterker dan we denken... (In West Vlaanderen zouden we zeggen: onkruid vergaat niet...)

Eindelijk is de wind gedraaid, en regent het wat. (Maar hopelijk blijft het nu niet heel de tijd regenen, want in ons regenlandje duren de vlagen soms weken...) Maar ergens mocht het wel eens regenen, je kunt niet geloven hoe droog de grond al was, dank zij die schrale Noord-oostenwind. Bovendien is het voor het vissen veel beter dat de wind niet uit Oost of Noordoost komt, want dan bijt de vis niet. (Wat we maandag hebben ondervonden: Marnic ving niets, Luc één winde(ke), en ik een klein karpertje en een mini-bliekje...)

Maar je kunt niet geloven hoe veel kleurlozer de wereld lijkt onder een vlagenzwangere lucht. Het grijze van de wolkenmassa lijkt wel alles te vergrijzelen...

En onze minister van Oorlog Pieter De Crem heeft vol trots getoond hoe zuiver onze piloten het doel kunnen vernietigen. Er waren geen foto's van falende bombardementen, wat niet wil zeggen dat er geen zijn, maar dat we daar geen zaken mee hebben... De foto's zijn van heel hoog genomen, zo dat het menselijk leed heel klein lijkt.

In Japan offerden de werknemers aan de kapotte kerncentrales zich tevergeefs op, men lijkt over te gaan tot de definitieve sluiting. Met andere woorden, men geeft het op... Nu misschien zoals in Tsjernobyl nog een mooie sarcofaag rond de centrales bouwen, en af is de kous...En zitten de mensen nog voor een eeuwigheid met bestralingen en de gevolgen er van. Het regent, zou er hier nu ook radioactiviteit vallen? Geen idee? Ik ook niet, maar ze gaan het ons in ieder geval even netjes melden zoals toen met Tsjernobyl, niet dus... Wellicht is het risico niet erg groot, en kost het maar het leven en/of de gezondheid van enkele enkelingen, en we hebben mensen zat... dus wat zouden we ongerust zijn. Je hebt nog minder kans op bestraling vanuit het verre Japan, dan op winst bij de Lotto... Alleen bij de Lotto is het leuk, bij radioactiviteit is het dodelijk en pijnlijk...

Laatst vroeg iemand mij, tijdens een gesprek, naar aanleiding van de kernramp in Japan: "Heel de wereld gaat naar de kl... met al die kernenergie, denk je dat ook niet ?" Nee, ik denk dat niet, ik weet het... Natuurlijk gaat de wereld niet kapot aan dat beetje radioactiviteit, net zo min als het kapot gaat aan aan de uitlaatgassen van mijn auto, of aan de olielozingen op zee door spoelende tankers, of aan de plasticafval die duizenden vissen en vogels doodt... Maar aan al die dingen samen, daar is de wereld inderdaad al bezig met dood te gaan. Dat is net het verraderlijke, iedereen blijft rustig doorgaan, want dat kleine beetje dat ik vervuil, dat zal de zaak niet uitmaken... Ik heb een voorstel, laat eens een week gewoon al je afval liggen waar het ligt in huis... Eén week maar, en kijk dan eens wat een verschrikkelijke vuile boel het is. Na één week. Doe het een maand, en je ziet er geen doorkomen meer aan !
Zo gaat het precies met heel de wereld. We vervuilen allemaal zo'n piepklein beetje, dat het echt de moeite niet is er op te letten... en we laten de boel maar boel wezen. Na een jaar is het effect zo groot, dat er geen oplossing meer voor handen is, en zie je wat je nu ziet, een wereld vol afval, zonder stilte, zonder zuivere lucht, met bodems die zo dood zijn als een pier. Oh ja, een pier dat was ooit een beestje dat zorgde voor de doorluchting en de vruchtbaarheid van de bodem. Je kunt ze nog wel eens zien bij vissers, maar dat zijn gekweekte exemplaren, of komen uit het kleine tuintje van een idioot die nog steeds op een natuurlijke manier tuiniert, in plaats van te kiezen voor grote oogsten vol vergif...

Zou er nog een wereld zijn voor de kleinkinderen van mijn kleinkinderen ?

Zaterdag rijden er weer duizenden "liefhebbers" (lees wielerterroristen) de Ronde van Vlaanderen... En weer zal na hun passeren de weg vol liggen met afval van de mensen die fietsen voor hun gezondheid, en ondertussen druk doende zijn de wereld om zeep te helpen, zodat ze tenminste zeker zijn van het feit dat zij de laatste generatie luchthappers zijn... Na hun passeren zal er weer zoveel plastic in de natuur terecht zijn gekomen, dat er weer minder vogels en minder dieren resten... Fietsen is gezond, en wie denkt er nu aan de natuur als je de Kwaremont puffend op rijdt.

Nee, ik heb helemaal niets tegen de mens die met de fiets een toertje doet, in tegendeel, sport kan ook gezond zijn... als je het op de goede manier doet, en rekening houdt met iedereen, ook met de andere weggebruikers en met het milieu. Ze houden van het parcours van de Ronde, omdat het zo'n mooi parcours is... Waarom werpen ze het dan vol afval???

Ach, ik ben weer aan 't zagen... maar het doet me zo'n pijn als ik zie dat de mens zo weinig oog heeft voor de evenmens... Grote omhalingen doen voor de minderbedeelden, en ondertussen je naaste vol vreugde ambeteren en met je velootje voor zijn auto gaan rijden. Naastenliefde???

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: