donderdag, maart 03, 2011

Geheime formateur naast Wouter Beke ???

Gilles de Bilde 2Image by superleague formula: thebeautifulrace via FlickrZijne Majesteit Albert II is het beu, kotsbeu, en wij vernamen van onze zegsman in het Paleis, dat Zijne Majesteit een geheime zet heeft gedaan om als nog tot een regeringsformatie te komen.
Het kostte heel wat moeite om meer te weten te komen dan een vaag gerucht over een geheime formateur naast Beke van CD&V, maar onze reporter is er in geslaagd dank zij een grotere weerstand tegen whisky en cognac, toch iets op te vangen...
Het was niet moeilijk om de zegsman aan het drinken te krijgen, want het is duidelijk, alle personeelsleden van Zijne Majesteit lopen overspannen rond. " Het is niet meer te doen" zuchtte hij, "Zijne Majesteit is overspannen tot en met, en wij moeten het uitzweten. We kunnen niets goeds meer doen ! Van zodra hij iemand ziet begint hij te schelden, te roepen en te fulmineren, dat het niet schoon meer is"... Er liep een traan langs de wang van de trouwe Major Domus, die er al meer dan dertig trouwe dienstjaren op heeft zitten.
In zo'n stemming krijg je de mensen wel aan het drinken, om te vergeten, om toch eens de zenuwen ontstresst te krijgen...
Het is wonderbaarlijk hoe diep de spanningen in hem opgeknoopt zaten, het kostte ons heel wat drank om hem eindelijk te doen praten, en dan nog eens heel wat meer tijd om te weten te komen wie de geheime formateur was...

Toen ik het hoorde, schrok ik ontzettend ! Het is toch niet waar ! dacht ik . Het kan toch niet waar zijn ! Maar toch, het was waar.

Nu zullen de politici wel marsjeren ! Is het niet vanuit een weloverwogen beslissing of een goed of zelfs slecht akkoord, dan wel uit schrik !

Niemand minder dan Gilles De Bilde is aangezocht om er eens zijn vuile voeten in te zetten, en niet alleen zijn voeten, hij mag ook zijn vuisten gebruiken verzekerde onze zegsman. En als er al iemand is die kan stampen en kloppen, dan is het de publiekslieveling wel ! Vraag het maar eens aan Krist Porte (kapot geklopte neus en oogkas) , of aan zijn vrouw. Daartoe heeft Zijne Majesteit het Gerecht verzocht om De Bilde maar een voorwaardelijke straf te geven, want - zo sprak onze Koning- na de deelname aan de formatiegesprekken zal dat toch automatisch moeten omgezet worden in effectief.

Wij mogen dus hopen dat wij binnen enkele dagen over een nieuwe regering beschikken ! Is het niet goedsschiks... De grootste moeilijkheden verwachten wij uit het kamp van de NVA, want zodra ik bij Bart De Wever polste naar zijn reactie, sloeg hij alarm en droeg alle bedienden en secretarissen op om onmiddellijk alle mogelijke beschermingsmiddelen aan te kopen voor alle NVA verkozenen, scheenlappen, kogelwerende vesten en dergelijke zijn ondertussen niet meer te krijgen. Alles is aangekocht voor NVA leden.

Maar desnoods doen ze het wel zonder NVA... Uit schrik voor de Ket.

Het vedettenblazoen van de Ket zal met deze ongetwijfeld nog meer opgepoetst worden, en we mogen dan ook verwachten dat hij nu wellicht niet meer alleen gastrolletjes zal krijgen op TV, maar een vast contract in een of andere soap, om zeker te zijn van een eeuwigdurend baantje zonder inhoud, en waar kloppen mooie beelden oplevert.

Tot zover ons verslag uit de Wetstraat en wijde omgeving (Café Pallieter)

Héhé, leuk hé... Dat had ik eventjes vandoen... Eens heerlijk mijn frustraties ontladen in dikke zever...

tot morgen? (Of kon je er niet mee lachen?)
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: