dinsdag, maart 29, 2011

Belgische luchtmacht vernietigt vier gronddoelen. (applaus bitte)

The leader de facto of Libya, Muammar al-Gadda...Image via WikipediaDe Belgische F16's hebben met succes 4 gronddoelen vernietigd. Dit is geen herhaling van de titel, dit is een poging om je wat oplettender te maken.
Lees nog maar eens goed: gronddoelen.
Geen mensen, dat doen wij, Belgen niet.
Als er al toevallig mensen waren, dan is dat vanop die hoogte niet te zien, en blijven onze teerhartige pilootjes alvast gespaard van het gevoel mensendoders te zijn.

Het zal wel aan mij liggen, maar zou het niet veel eerlijker zijn er bij te vermelden hoeveel "vijanden" er gedood werden. Vijanden, je weet wel, mensen waarmee je in onmin, in ruzie leeft. Oh, je kent die mensen niet eens. Zijn het dan wel vijanden?
Och, ze strijden in dienst van Kaddafi (of Gaddafi en/of er zijn nog een tiental andere schrijfwijzen), en die man is een vijand van de mensheid.
Was dat niet de man die met zijn tent logeerde bij de UNO of zoiets ? Was dat niet de man waarmee de laatste jaren vriendschappelijke betrekkingen werden aangeknoopt?
Was dat niet de man die nu geen terrorist meer was, maar wat meer pro-Westers was geworden?
Herinner je niet dergelijke zaken ook van een Saddam Hoessein ? Oh nee, daar was de volgorde net andersom, die was eerst vriend van het Westen, en nadien vijand. Kaddafi was eerst vijand, dan vriend en nu weer vijand. Nee, niet van het Westen, van de vrijheid. Was hij dan niet heel de tijd dictator?
Och ja wel, maar als hij zo vriendelijk was wapens van ons te kopen, dan was hij toch niet echt een vijand van de vrijheid, vermits hij onze vrije wapenhandel steunde??
Bullshit !

Dikke bullshit ! (of net hele dunne ?)
Maar ondertussen doden onze piloten zo maar mensen die ze niet eens kennen, die met de beste wil van de wereld niet kunnen beschouwd worden als hun vijanden. Die zelfs niet eens vijanden zijn van onze staat (Wat dat ook nog mag voorstellen), maar waar een heleboel staten het eens zijn over het feit dat de opstandige helft van de Libische bevolking de goeden zijn, en de andere helft dus vijand zijn.
Onze verdediging? Het is niet toelaatbaar dat een man zijn eigen volk beschiet. Dat dat eigen volk naar hem schiet is normaal. Want hij is een dictator.
Dus steunen wij metterdaad de rebellen, tegen Kadaffi.
Omwille van het feit dat hij niet mag schieten, en de anderen wel, want die schieten omwille van de vrijheid.
Dat die ene helft die Kaddafi steunen, het anders zien, dat is omdat zij misleid zijn, of profiteren van het misdadige systeem.
Wij kunnen dat weten, want wij zijn al jaren zonder dictators.
We hebben wel pakken politici die het land gijzelen, maar dat is een heel ander iets.

Heeft een mens überhaupt wel het recht om een ander mens te doden?
Wij behoren tot de landen die zo ver ontwikkeld zijn, dat wij geloven dat de doodstraf, zelfs voor de ergst denkbare misdaden, geen oplossing is, en niet menselijk is.
Maar als het in een ander land is, dan mogen wij die wel doodschieten, met wapentuigen die superieur zijn aan wat zij hebben. Is er een echt verschil met een doodstraf ? Zijn ze niet in beide gevallen even goed steenstokke dood ? Oh ja, in het laatste geval is er geen proces voor nodig. Daar is het genoeg dat je met enkele staten beslist wie de goeien en wie de slechten zijn...
Nee, ik ben NIET voor Kadaffi, ik ben gewoonweg niet voor dictatuur. Ik ben niet voor betutteling en zeker niet voor onderdrukking (een extreme vorm van betutteling).

Hier in ons landje hebben we een betuttelende regeringsvorm, ginder hebben ze onderdrukking. Dit is slechts een gradueel verschil. Als ik me hier doodongelukkig voel omdat er een politicus is die het nodig vindt dat hoogzwangere dames toch een veiligheidsriem dragen, dan ervaar ik dat als een vorm van dictatuur. Ben ik gewoonweg aan het twijfelen of die riemen wel rond die hoogzwangere buiken heen kunnen, dat vind ik het betuttelend.
Maar het komt niet bij me op om een geweer te pakken en die dictator van de veiligheidsriem te gaan doodschieten.
Maar ja, ik ben dan ook geen regeringsleider, en het gaat niet over Verwegistan of een ander Libië...
djudedju

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Henk zei

Toon, ik deel je verontwaardiging! De moraal van onze regeringen is dubbel. Ze kijken eerst wat hun goed uitkomt en nemen op grond daarvan beslissingen. Niks humaan! Gewoon berekenend!

Gr. Henk (en ook aan Anny)