dinsdag, juli 27, 2010

Voedseloorlog?

Huns in battle with the Alans, 1870s engraving...Image via Wikipedia
Zonet heb ik naar Luc gebeld, en we gaan vissen in het park. Hopen maar dat Luc nu eindelijk ook weer eens een karper vangt ! Ik hoop het van ganser harte, want ik denk dat hij op den duur complexen gaat krijgen !
Het is dan ook niet te begrijpen, we vissen naast elkaar, met exact hetzelfde materiaal en het zelfde lokaas en hetzelfde aas, dezelfde haken op dezelfde manier gemonteerd... Vissen is duidelijk geen wetenschap! Toch niet het gewoon gaan vissen zoals wij doen...
Want op zee gaan ze tegenwoordig wel vissen op een wetenschappelijke manier! Misbruik van wetenschap, omdat ze alleen naar het onmiddellijke gewin kijken, en druk bezig zijn de zee leeg te vissen. Het klinkt bijna absurd, maar toch is dat net wat ze doen. En net zoals we dat al op het landsgedeelte van de aarde deden, trekken ze heel het ecosysteem aan flarden, en gaan dan, als het kalf verdronken is de put vullen. (Slechte beeldspraak als je praat over oceaan)
We zijn bezig in ijltempo ons eigen leefmilieu te vergiftigen, uit te moorden en kapot te maken.
Ik maak me grote zorgen, maar dat helpt niets. Ze doen maar voort met de boel kapot te maken.
Ergens kan ik mijn neef volgen, als hij stelt dat het in se allemaal komt omdat we met te veel zijn. We zijn inderdaad met steeds meer mensen op een aarde die niet meegroeit. Mochten we de voortbrengselen van die aarde dan nog nuttig besteden en eerlijk verdelen over allen, dan zou het misschien nog niet zo dramatisch zijn, maar in het rijke westen verbruiken we honderden keren zoveel als we echt nodig hebben, en iets verderop hebben de mensen niet eens genoeg om mee te overleven.
Het gekke is dat de realiteit heeft uitgewezen dat, als de mensen genoeg hebben om menselijk mee te leven, de bevolkingsaangroei vertraagt, ja zelfs daalt. Met andere woorden, mocht het rijke westen zijn goederen eerlijk uitsmeren over de boterham aarde, dan zou niet alleen iedereen genoeg hebben, maar zou de explosieve aangroei van de wereldbevolking ook stagneren en zelfs wellicht dalen.
Met andere woorden het is mede door onze gulzigheid dat de wereld steeds meer uit evenwicht raakt, dat er steeds meer mensen komen die hongeren, en dat de boel op springen staat.
Ik weet niet of u ook graag eens in geschiedenisboeken zit te snuffelen... Heel wat van de grootste oorlogen zijn voortgekomen uit wat we kunnen noemen volksverhuizingen. Hele volkeren die massaal beginnen te verhuizen, opschuiven naar andere gebieden. Daar zijn twee mogelijke reden voor: ofwel worden ze verdrukt en moeten ze wel opschuiven onder druk van andere volkeren, ofwel noopt de honger hen te verhuizen naar gebieden die hopelijk wel kans op voedsel bieden.
Denk niet dat dit vandaag de dag niet meer mogelijk is, in feite moet je maar om je heen te kijken, om te zien dat het al begonnen is. De druk van de immigratie zal steeds groter en groter worden, en wees eerlijk, mocht jij in die situatie zitten, dan zou jij ook pogen aan eten te raken.
In sommige streken zitten ze nu al met de handen in het haar, omdat steeds meer scheepjes, sloepjes en al wat drijft aan land komt met massa's vluchtelingen, die soms zelfs al dood zijn op het moment dat ze aankomen. Stel dat dit tempo nog eens vertienvoudigd, wat zou men dan doen?
En die kans zit er dik in.
Ze afschieten? Met de druk van de huidige media er bovenop ?
Ze binnenlaten? Met als gevolg dat dit gerucht doorsijpelt en de redding plots heel reëel wordt voor wie nog in het arme thuisland zit ?
Nee, ik voorspel dat de druk binnenkort zo hoog wordt, dat we echt gaan kunnen spreken van een invasie. Misschien zal dit zonder wapens gebeuren, gaan ze gewoon hier binnen "wandelen", maar als dat verhinderd wordt, dan zullen ze niet anders kunnen dan vechten voor een bete brood. Voor die mensen is de dood immers niet meer afschrikwekkend, het is of dood gaan van de honger, of doodgeschoten worden in een "korte" pijn, met een kansje op overleven zonder honger.
En laat ons eerlijk zijn, eigenlijk zou je het hen niet eens kwalijk kunnen nemen...
En weet je, dan komen we terug in de "duistere middeleeuwen"...
 Nee, ik overdrijf niet! Kijk maar wat er nu in grote delen van Afrika aan het gebeuren is. Daar is de kolonisator weg gegaan, en heeft een volk achtergelaten die nog niet in staat was om de ingeslagen weg voort te zetten. Die mensen waren meteen hun eigen cultuur kwijt en hadden de nieuwe de andere ultuur nog niet verworven. Die landen gaan niet vooruit, nee, ze glijden de berg af, en zullen blijven glijden tot ze zelf de weg terug kunnen opbouwen. Net zoals wij, na het verdwijnen van de Romeinen en het binnenkomen van de Germanen hier hebben gedaan... We hebben er een kleine duizend jaar over gedaan.
De Germanen moesten wel de infrastructuur van de Romeinen vernietigen, want dat waren niet alleen steunpunten van een andere cultuur, het waren ook  aanklachten tegen hun onkunde op dat gebied. De Germanen zijn hier ook gedurende enkele honderden jaren vreedzaam binnen gesijpeld, werden zelfs aangenomen en aan het werk gesteld (vooral als legioensoldaat in het Romeinse leger - ze vormden zowat de ruggengraat van de verdediging tegen de ...Germaanse aanvallen!). Die Germanen vormden op het moment van de grote invallen geen bruggenhoofd naar de bestaande infrastructuur, maar werden door de Germaanse invallers niet meer aanzien als volksgenoten, maar veeleer als overlopers, en dus uitgeschakeld.
(Dus een vreedzame oplossing is niet zo evident!!!)
Misschien kunnen we nu nog iets doen, maar dan moet het wel vlug gaan, heel vlug, en moeten we de goederen der aarde nu, vandaag nog, eerlijk gaan verdelen !
Anders is er wellicht geen ander alternatief dan de doem.
Er is naar mijn gevoel geen tijd meer om nog veel na te denken! We moeten ageren, laat het denken maar voor later.

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: