donderdag, juli 29, 2010

Van de Wetstraat geen nieuws

vdabImage by Personeelsnet via Flickr
Ons aller nichtje heeft zijn strikje al helemaal verfomfaaid van de zeenuween, het wil maar niet lukken. Nu is Madame Non de mosterd gaan zoeken in Turkije, dat is alvast een stuk dichter bij de deur van Abraham. Naar het schijnt is "Grote Strik" al ten rade gegaan bij Lubbers, hoe hij het ginder denkt te doen, maar volgens Lubbers moet je eerst een hartfalen hebben gehad, om harteloos politiek te kunnen bedrijven, en Eliootje wil dat risico niet lopen.
De onderhandelingen zijn moeilijk. Eén van de redenen is dat de opponenten hem steeds in de ogen moeten kijken, want hem de rug toedraaien dat durven ze niet, ook al hebben ze een soepbord in de broek. Of is Elio eerder een Elia ?
Ik weet het niet, en eerlijk gezegd, het interesseert me niet.
Eén ding weet ik nu al, ze geven voortdurend blijk van het feit dat ze geen moment inzitten met de belabberde toestand van het land. Anders zouden ze, hoe dan ook, al lang hebben gepoogd er iets aan te doen. Maar hen interesseert in werkelijkheid maar één ding: hoeveel kan ik uit de pot graaien, en wat kan ik doen om er nog meer uit te pikken.
Meer niet.
Dat het land naar de filistijnen gaat, dat kan hen geen moer schelen (geen bout ook niet), zolang zij nog maar in staat zijn zich onmiddellijk en dik te verrijken, en zolang ze maar kans zien te genieten van het aureool van MACHT.
Bovendien zijn ze gerust in de afloop! Zij moeten zich niet eens herscholen om, na een politiek debacle, onmiddellijk weer aan de slag te kunnen gaan!
Ik heb toevallig op TV een kunstcriticus aan het werk gezien en gehoord, en mij viel de gelijkenis met de politiek enorm op !!! Die critici (?) slagen er ook wonderwel in om gedurende een uur te bazelen over niets en er ook niets echts over te vertellen.
Daar doe ik mijn hoed voor af !
Ik moet toegeven dat dit veel grotere kunst was dan het schilderij waar de man over raaskalde. Want hoezeer ik ook mijn best deed, ik kon in dat volledige zwart geschilderde doek niets anders zien dan een zwart geschilderd doek. Maar ik was verkeerd, dat zwart was de diepste expressie van de verscheurende emoties die de schilder had uitdrukking gegeven in totaal verlies van zinnen. Dat laatste kon ik nog aannemen.
Maar al de rest...
Maar geef toe, heel die spreekbeurt doet je toch ook denken aan wat de politici je voorkauwen aan slogans ?
Alleen, zij denken dat wij degenen zijn die buiten zinnen zijn.
Meer herscholing hebben ze dus niet nodig om van politicus over te schakelen naar criticus.
Voor een arbeider uit de auto-industrie heb je hele complexe herscholingsprogramma's nodig, waarmee je tientallen mensen onledig kunt houden in de VDAB aan herscholingsprojecten... Niet voor politici dus.
Zelfs niet als ze strikjes dragen...
Of een hemd dat ze aan de col niet meer dicht krijgen na een verkiezingsoverwinning.

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: