vrijdag, november 14, 2008

De leugenbarak (barack?)

De Nederlandse europarlementariër Mevrouw Huppeldepup, beschuldigt er de Belgische Premier, Meneer hoeperdepoep van dat hij liegt.
Waarvan akte.
We kunnen, zonder op de zaak in te gaan alvast één conclusie trekken: één van de twee liegt.
Maar het zijn politici...
Dus wellicht liegen ze alletwee...
Oh, excuseer, sorry, verontschuldig mij, daar noemt dat geen liegen, dat is diplomatie, of soms taktiek, of verbloemen, of...maar geen leugen.
Sinds ze ons twee namiddagen per week verheugen met Villa Politica, stel ik vast dat de gemiddelde Belg al veel bekwamer kan liegen. Ja, je weet wel, woorden wekken, maar voorbeelden trekken...
Dat een van die twee uitzendingen de woensdagnamiddag plaatsvindt, op het tijdstip van de kinderprogramma's, lijkt er op te duiden dat wij ook onze kinderen, van vroegs af aan moeten die nobele conste van het liegen aanleren.
Ze doen het volmaakt !
Ik heb een heel boekwerk gelezen over lichaamstaal, en hoe je een leugenaar kunt herkennen, maar bij politici gaat dit boek gewoon de mist in ! Aan hun lichaam is helemaal niets te zien, wellicht komt dat ook omdat ze in eerste instantie jarenlang geoefend hebben op niets doen, doodstil zitten, slapen met open ogen en dergelijke zware oefeningen die je nu, dank zij de tv, kunt bestuderen op de banken van ons hooggeëerde parlement.
Nu en dan zie je er een die de kunst nog niet meester is, en plots scheefwegzakt, in een diepe slaap verzonken.
Geef toe, zij hebben hun rust nodig !
Hun echte activiteiten ontplooien zij immers niet in de Kamer, maar achteraf, "en petit comité", waar ernstige afspraken worden gemaakt, welke partij nu aan de beurt is om de drie vrijgekomen ambtenarenpostjes in te vullen. Dan zie je plots actie, dan spoeden de verkozenen des volks zich naar hun kiesdistrict, om de heuglijke mededeling te doen aan Charelke joepekadee, dat hij zijn plak en spandiensten van vOOr de verkiezing, niet voor niets heeft gedaan! Zijn zoon mag maandag beginnen op het ministerie van...
Daarna valt de parlementariër, moe maar tevreden weer in een toestand van lethargie, tot zich het volgende buitenkansje voordoet.

Liegen is tot een kunst verheven ! Heb je eenmaal je diploma terzake, dan ben je niet langer meer een vuile leugenaar, maar een geëerde politieker. Of denk je dat ik overdrijf ?

We zitten midden in de "week van de smaak". Och, we hebben zoveel weken, week van het kind, week van dit en week van dat...ik word er week van...
Ik vergeet nog de dagen te noemen voor de mindere goden onder ons: dag van de moeder, van de vader, van de secretaresse, van de poetsvrouw en ga maar door. Die staan duidelijk allemaal een trapje lager, en krijgen dus maar een dag.

Voor de vele doden van de twee wereldoorlogen, voor de slachtoffers van de ramp te ... houden we met zijn allen een minuut stilte... je ziet, ere wie ere toekomt.

sjongejongejonge... een mens mag niet nadenken hé, of je krijgt complexen allerhande.

Heb je al eens buiten gekeken? Niet doen! Er is niets te zien dat op iets trekt ! Heel de achtergrond van het landschap hebben ze weggeborgen in de coulissen, en het vorenste stukje dat je nog amper kunt zien ziet er nat, kil en belabberd uit. Echt novemberweer, iets om zo vlug mogelijk te vergeten. Gelukkig hebben we nu met zijn allen iets om ons op te kikkeren, om ons kunstmatig te troosten met wat kunstmatig zonlicht. Het ziet er uit als een petje van de Kamerikaanse bookmakers, maar in de grote en dikke klep zitten een hele batterij lichtjes, die netjes je façade in het zonnetje placeren. Je zit te daveren van de kou met het zonnetje van Benidorm op je neus. Heerlijk
Het zou helpen tegen de depressies.
Wellicht heb je zo'n koppijn van die zware klep op je knikker, dat je helemaal geen tijd meer over hebt om je ook nog eens depri te gaan liggen zitten voelen... djudedju.

Ondertussen wordt mijn linde alsmaar kaler. De bladdoder van dienst is nu niet de wind, maar de mist. Het is immers van dat nat klef weer, waarbij je niet kunt zeggen dat het regent, maar dat je na vijf minuten doornat maakt. Welnu, die nattigheid bevat, om zich zo fijn te kunnen verdelen in wat net geen druppel kan genoemd worden, die nattigheid bevat daartoe dus een soort kleefmiddel, om zich aan en op alles vast te hechten. Ook op de blaren, en die zijn al zo moe en zo ziek... dus dat gewicht van dat water is er net te veel aan... en ze stuiken ten gronde, recht de plas of de modder in.
Gezelle schreef het al... Zie ze vallen de zieke zomerblaren...
Ondertussen is mijn linde veranderd in een boom met gele vaantjes.

Vorige dinsdag hebben we op de hobbyclub een kerstversiering gemaakt. Met oude vélobanden !
We kregen elk een soort kegel in piepschuim, of liever, 't was geen kegel maar een heel scherpe piramide. We moesten dan de fietsband in lange reepjes snijden van één centimeter breed, en zolang als de fietsband rond was... Op de kop van de piramide legden we dan een in kruisvorm gesneden stukje van die binnenband, bevestigden dat met enkele spelden, en dan namen we de eerste lange reep en legden die eerst netjes vast met een speldje, en draaiden en draaiden en draaiden dan de zwarte reep stilletjes naar beneden toe, telkens de vorige laag deels en gelijkmatig overdekkend. Ik had meer dan vier zo'n bandlengten repen nodig om beneden te raken ! Nadien werd die zwarte "kerstboom" aangekleed met zilveren pareltjes, die je met een speldje er door op en door de rubber prikte. Schoon. Bovendien is het, zo op zicht een onverwoestbaar item, waar we nog jaren deugd zullen van hebben op de kerstfeesttafel.
Nu staat mijn zwarte kerstboom nog wat op de kast te staan. Straks in de weg voor de sauskom en vleesplateau.
Volgende maal maken we kerstkaartjes. Vrienden en kennissen en familieleden weten daarmee ook weer wat ze kunnen verwachten. Recupkaarten. Wie zei daar weer dat het de Hollanders waren die zuinig waren ????
Oh ja, ik heb een fietsband meegebracht naar huis.
Om een verboden wapen mee te maken: een mikke in OostVlaanderen, een Schietlap voor Westvlaanderen en een catapult voor de Nederlanders...
djudedju, hebbekik werk om iets duidelijk te maken !

tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Toon, wat je gisteren opmerkte dat we vaak dezelfde zienswijze hebben op een idiote wereld, is waar. Ik zie jou dan ook als een gewaardeerde rechte medeblogger tegen kromme denkbeelden.

Wat die lichaamstaal bij jokkebrokken betreft: misschien dat ik daarom zo graag blog :-)

Gr. Henk