vrijdag, augustus 29, 2008

't es nie meuigeluk !

Daarnet gelezen op AVS, de regionale tv-zender:
Vrijdag (vandaag) droog, sterk bewolkt, na de middag kans dat de zon doorbreekt .
Het is niet mogelijk !
Ze zijn er blijkbaar in geslaagd om hier boven onze koppen de wolken te betonneren, zodat, als de zon er nog wil door komen, er sloop- en breekwerk aan te pas komt !
Ik had al een vermoeden...

Dames! Opgelet !
Dit is een schrijfsel ter uwer intentie !
Gelezen in de krant: Hangend wateren ongezond en in een andere krant: hangend wateren veroorzaakt ziekten...
Ik moet eerlijk bekennen, ik heb het artikel moeten lezen om te weten wat de bedoeling was... Ik had nog nooit gehoord van hangend wateren...
Blijkt dat dames, uit schrik voor bevuilde wc-brillen, zich niet meer neerzetten op het toilet, maar wijdbeens over de pot gaan "hangen" (staan lijkt mij correcter).
Nu blijkt dat je veel beter de microben van de bril kunt riskeren, dan op die manier je water te lozen. Op een of andere manier loos je dan namelijk niet volledig, en is de kans op blaasontstekingen zeer groot. Waarvan akte.
Ik herinner mij dat vroeger ons moeder de bril omhoog deed en op het porselein ging zitten, en dat was blijkbaar de algemene toepassing van de andere dames ook. (Waarbij je dan onvermijdelijk tot de vraag komt: als iedereen op het porselein gaat zitten, ben je dan niet veiliger voor microben en andere ongerechtigheden op de bril ? - Nee, dixit wijlen ons moeder, want de vuile mensen hebben die zorg niet en gaan dus op de bril...)
Er is ook een korte tijd geweest waarbij je in de horeca naast het wc-papier ook papieren wc-brillen vond, een dun papiertje dienstig om op de bril te leggen en je dan netjes op het papier te zetten. Als je dan een zweterig type was, dan bleef dat ding aan je huid plakken en kon je een tijdje je zelf onledig houden met het er terug af te pellen.
De Franse toiletten van indertijd (want het is hoogst zelden als je er nog een ziet) hadden dat probleem niet !
Bij die Franse dingen was er alleen een gat in de grond, en twee iets opgehoogde voetsteunen waar op je werd verondersteld te staan. Je hurkte dan over het gat, en liet lopen wat lopen wilde en vallen wat vallen wilde, terwijl je zorgvuldig je kleren hoog genoeg hield...
Volgens medici blijkt dit de meest natuurlijke houding te zijn voor het verrichten van je ontlasting (heerlijk woord), en met een dergelijk toilet zou er ook minder sprake zijn van constipatie en van speen. (Aambeien).
Toch heb ik een hekel aan het Franse toilet, alle gezonde houdingen ten spijt ! Je kunt niet je broek vasthouden en je gazet ! Bovendien biedt het ook geen veilige schuilplaats ! Geef toe, het toilet is zowat de enige plaats waar je ongestoord bent ! Op je werk is het een kans om eens vijf minuutjes te stelen, en thuis kun je er ongestoord de krant lezen, zonder om de haverklap te moeten antwoorden op vragen -op het verkeerde moment- van je wederhelft. Ik zie de Fransman niet gaan gehurkt zitten uitrusten van het jachtige werk... die houding biedt geen soelaas!
In minstens één bedrijf heb ik geweten dat de werkgever de toiletten had aangepast aan de werkdruk ! Hij had de toiletten als ruimte betrekkelijk groot gemaakt, in die zin dat je precies op het einde van een lange gang zat te zitten... De reden was dat het op die manier onmogelijk was de deur vast te houden. Bovendien had hij op de deur een tijdslot gezet, die de deur na drie minuten gewoon wijd open zette, en de toiletten stonden volledig in het zicht van de werkenden. Uiteraard hebben de vakbonden hiertegen geprotesteerd ! Drie minuten is al een heel korte tijd, en het gevolg was dat menigeen daar ten kijk werd gezet, en dan ook nog eens moest gaan rechtstaan om zijn of haar broek(je) aan te trekken...
Maar eerlijk is eerlijk, we hebben allemaal al wel eens iets langer dan strikt noodzakelijk blijven zitten...
Toiletten hebben ook nog andere doeleinden... denk maar aan de scholen, daar kon je soms de rook snijden in de toiletten... het perfecte schuilhokje voor het verboden sigaretje... Sinds enige jaren was ook dat verdwenen, omdat men de kinderen op de speelplaats toeliet te roken (!!!). Nu echter zal het wellicht weer beginnen, want de scholen zijn zonet bij ministerieel besluit rookvrij verklaard...zelfs de leraars gaan nu wellicht meedoen aan het toiletroken ?
(Hé, Happy, is dat bij jullie in Nederland ook zo ?)
Zo komen we van de toiletperikelen op de rookproblematiek, maar daar heb ik al eens over geschreven...

terug dus naar de ontlasting...
Want daar zijn nog heel veel problemen rond !
In de moderne (whats in a name ?) steden zijn bijna geen openbare toiletten meer... Voor mannen is dit nog enigszins op te vangen door in een hoekje het wettelijk verboden plasje te doen, maar voor de dames is zelfs die mogelijkheid er niet (plastuitjes ten spijt). Het gevolg is dat je in veel gevallen niet anders kunt dan een cafeetje binnen te wippen om er een plasje of iets meer te doen. Sommigen durven het aan dit te doen zonder iets te nutten in de herberg, maar de meeste mensen zien zich beleefdheidshalve er zich toe verplicht iets te nutten...In een café wil dat zeggen iets te drinken, waarmee je dan automatisch de basis legt voor een volgende gedwongen cafébezoek... Heren met prostaat en dames met een klein blaasje zijn de grootste slachtoffers van deze praktijken....

Ik ga er over stoppen, anders wordt mijn blog maar een "bescheten commissie" zoals men pleegt te zeggen...

Vandaag niet vergeten om naar de tv te kijken ! De presidentskandidaat van kamerika zal er zijn nieuwjaarsbeloften voor lezen voor de natie ! Waarom ik de term nieuwjaarsbrief gebruik ? Wel, omdat iedere nieuwjaar de hele natie zich allerlei goede voornemens maakt om ze meteen weer te vergeten... zie je de gelijkenis ? Ook al gebeurt het met veel minder poeha, ook hier geeft iedere politieker zo'n boodschap met beloften...onder het motto: Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven...Voor gevoelige zielen mag je zotten vervangen door natie...
Ware het er niet zo koud, ik zou naar Groenland verhuizen, alleen al omdat daar democratie nog heel dicht bij de democratie staat... letterlijk !
Maar ondertussen moeten we hier maar onze dagen vullen met ons te ergeren over het politieke gekonkel... en geef toe, mijn blog zou heel wat minder gestoffeerd zijn moesten die politiekers er niet zijn ! Stel je voor dat ik ik virussen, microben, insecten, roofdieren, schadelijke sproeistoffen en andere politiekers zou moeten weren... djudedju, mijn blog zou de helft korter zijn !

Er zouden wellicht hele Dedeckerse Letermeijnen zijn dat je mijn blog zoudt moeten missen !
En geef toe, dat zou toch heel jammer zijn, al ware het maar voor mijn eigen egootje...

Ik ben dan ook zielsblij (!) dat het politiek werk(?)jaar weer begint... Eindelijk zullen wij op de tv in plaats van die eeuwige koers, tennis en polstokspringen ook nog eens kunnen kijken naar het noeste gewroet van de vertegenwoordigers des volks... als ze aanwezig zijn...

Ik ga stoppen, mijn pen begint weer te schrijven met gal en venijn....
tot de volgende ???

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Toon, misschien ben ik een zeikerd, maar ik leg toch gewoon wat pleepapier op de bril wanneer ik in een openbare gelegenheid wat wil opperen.