vrijdag, augustus 22, 2008

Groei zonnepanelen overtreft verwachting !

Dus, doe geen zotte kosten, koop een heel klein paneeltje, en in ons zeekklimaat krijgt het wel voldoende water om uit te groeien tot een héle grote !

Gekke titel uit de kranten... doet mij denken aan veel vroegere berichtgevingen...
Toen de zonnepanelen een nieuwe uitvinding waren, werd er enorm veel van verwacht.
In kamerika hebben ze dan voor het eerst een serieuze investering gedaan in een van hun woestijnen, en daar een megapark vol zonnepanelen opgezet.
Het resultaat was fantastisch, in een zonovergoten woestijn werkten die dingen als een fluitje van een cent... Het gejubel was niet van de lucht ! ...tot na enkele jaren het alarmerende bericht kwam dat de energieproductie heel snel daalde... Oorzaak ?
Het oppervlakte van de cellen werd door allerlei omstandigheden aangetast en werd minder en minder lichtdoorlatend... Exit de juichkreten...
Ik heb nergens, maar dan ook nergens gevonden dat dit euvel opgelost zou zijn, en jaren bleven dan ook die zonnepanelen ergens opgestapeld liggen, en bij mondjesmaat geleverd aan alternatievelingen...tot de nieuwste energiecrisis en de stimuli van regering uit...
Maar nog steeds is er geen iota te vinden als zou het probleem van het mat worden der zonnecellen opgelost zijn...
Die zonnepanelen zijn behoorlijk duur, en we lezen dan ook dat ze pas echt gaan renderen na de afschrijving van 10 jaar.... natuurlijk in de veronderstelling dat ze heel die tijd nog volop zouden renderen, zoniet zullen ze al lang afgeschreven zijn voor ze ooit opbrengen...
Wat wel opbrengt naar mijn gedacht is het systeem om water op te warmen. Dat zijn ook panelen, maar die warmen alleen het water op in een meterslange koperen buis die in een geisoleerde bak op je dak ligt. Je kunt het systeem "compleet" maken met een grote en supergeïsoleerde opslagtank, waarin het water heet kan bewaard worden. Maar deze tank is zéér duur ! en de installatie die het water heen en weer doet gaan tot de gewenste temperatuur is bereikt, is ook niet goedkoop... Maar heel het jaar, of toch minimaal meer dan de helft van het jaar beschik je, ook zonder die kostelijke tank over voldoende warm water voor de afwas en dergelijke kleine zaken, die nu toch ook met een pak energie weglopen.
Ik ben geen voorstander van in de gegeven omstandigheden heel dure installaties aan te leggen. De reden is heel simpel: we zitten pas sinds kort met een dreigend tekort of op zijn minst een onbetaalbaarheid van de energie. Derhalve zijn pas onlangs de inspanningen begonnen om alternatieven te zoeken. We horen steeds meer en meer van nieuwe energiesystemen die het licht zien, vele nog in ontwikkelingsstadium, andere zijn al een hele stap verder, maar zo ze nu al in productie zijn, zijn het uiteraard ook nog dure dingen... eens de productie duidelijk lonend wordt worden ze ook beterkoop... dus nog eventjes de zaak op zijn beloop laten, tot we én zeker zijn van de opbrengst, én het een win-win operatie wordt !

Ik las een artikel over geneeskunde die mij hemelsgelukkig maakt !!!
Eindelijk is men begonnen met geneeskunde van verscheidene richtingen aan elkaar te binden !
Het is nog niet compleet, maar de eerste en moeilijkste stap is gezet ! Eindelijk !
In diverse Nederlandse universitaire klinieken en ook in ons eigen Gent, is men begonnen met geneeskunde-plus... Het is begonnen in Amerika (je ziet zelfs van daar komt soms iets goeds!).
Men vult de de gewone klassieke westerse geneeskunde aan met wat we nu alternatieve geneeskunde pleegden te noemen. Vooral die stukken die wetenschappelijk kunnen aangetoond worden, maar ook al dingen waarvoor nog geen bewijs is, maar waarvan de resultaten bewezen zijn in de praktijk !
Je wordt dus op zijn westers geöpereerd, maar in de behandeling gebruiken ze acupunctuur, healing touch, hypnose en noem maar op ! Let vooral ook op healing touch, dat is niet meer of minder dan wat ik u enkele dagen geleden vertelde, de geneeskracht van de mens, de handoplegging ! ze doen het door een vorm van massage, waarbij ze strelende gebaren maken op een tiental centimeters van de patiënts pijnlijke plaatsen...
Het is al jaaaaren dat ik verdedig dat het gewoonweg niet mogelijk is dat de chinezen al duizenden jaren mensen zouden genezen met acupunctuur en acupressuur als het niet zou werken, idem voor de adjurvedah bij de Indiërs ! Bovendien hebben die geneeswijzen, net als de onze dingen waarin ze fantastische resultaten behalen! En het wondere is dat ze vaak heel sterk staan in dingen waar de ander dan weer minder sterk in is ! Het zou dus een briljante geneeskunde kunnen worden als al de geneeskundes zich zouden verenigen en de patiënt zou behandeld worden door een team van specialisten in de verscheidene geneeskundes ! Uiteraard zou dat op de ideale manier duur zijn... of juist niet ? Wat is nu het duurste stuk ? de behandeling en de vaak langdurige behandeling van de patiënt ! Als de patiënt daarentegen werkelijk genezen wordt op de meest effectieve en dus snelste wijze, dan zouden de kosten voor ziekteverzuim, ziekenvergoedingen, langdurige medicaties en noem maar op drastisch verminderen... Ik kan het niet inschatten, maar ik vermoed dat de minderende kosten op die manier wel eens de nu soms jaren durende dure behandelingen ver zouden overtreffen !
In die "nieuwe" geneeskunde gebruikt men ook vormen van biofeedback en dergelijke, wat onder meer zeer goede resultaten lijkt te geven bij hoge bloeddruk... weg pilletjes ??? Bovendien heeft biofeedback geen nevenwerkingen !

Het zou dus werkelijk de "integrale" vorm van geneeskunst kunnen worden. Joepie ! Blijkbaar was ik niet de enige die zo dacht !

Ik ben een adept van al die vormen van geneeskunde ! Ik vind dat een mens moet openstaan voor andere denkwijzen, ze kunnen alleen verrijkend werken ! In die zin ben ik ook tegen het rascisme, omdat ook dat een verrijking van onze cultuur kan worden... maar het rascisme moet van de beide zijden uitgeschakeld worden, en er moeten bruggen geslagen worden. Dat betekent dat de binnenkomenden zich moeten aanpassen aan het land waarin ze willen verderleven. Als eerste vereiste moeten ze dus ook de taal leren en die ook effectief gebruiken. Natuurlijk zijn wij wel zeer slecht geplaatst om dat te vertellen !!!! Wij horen bij die verlichte geesten die het nodig vonden andere volkeren te koloniseren, en hun meteen ook een andere taal op te dringen !!!
Of dacht je dat die mensen dat met de mantel der liefde zouden bedekken ? Wij moeten dus eerst en vooral onze fouten bekennen, om hen ook te overtuigen dat het beter is niet weer in dezelfde ziekte te vervallen. Ik zou er zelfs voorstander van zijn een systeem uit te werken waarbij getto-vorming onmogelijk wordt gemaakt, door bijvoorbeeld een quotum in te stellen over het aantal gezinnen uit een vreemd land ten opzichte van de eigen bevolking per straat... Niet om die mensen te isoleren, maar om hen juist beter te doen integreren. De ervaring leert ons immers dat er juist meer moeilijkheden komen waar er echte centra van een ander ras ontstaan, die dan een hecht blok vormen waarin ze hun zeden en gewoonten en taal halsstarrig vasthouden en zich profileren als een andere staat in de staat. Maar ik weet, dat zijn allemaal dingen die nogal dictatoriaal klinken, en dus op veel weerstand zouden mogen rekenen... Ik sta dan ook open voor andere suggesties, die evenzeer waarborgen geven om één staat te blijven in één geheel ...Kijk maar eens wat we allemaal tegenkomen in een "beschaafd" land als het onze omdat er meer dan één taalgebied is... We moeten er niet nog een deel "eilandjes" van nog andere taalgemeenschappen gaan liggen bij creëren !

Maar wie ben ik... het zal dus wel wishfull thinking blijven...

Het weer ! Zoals de voorspellingen nu zijn, zo kan ik het ook ! Volgend de VRT zal het zondag mooi weer zijn en zaterdag krijgen we buien...Volgens de Vtm is het zaterdag goe weer en krijgen we zondag buien...volgens mijne kwampjoeter is het zaterdag én zondag droog weer... Hoe meer je weet hoe minder je weet! Ze zeggen het allemaal er bij: er zijn weerscomputers die het anders zeggen...ja, tarara, zo kan ik het ook ! Ik voorspel dat het zondag niet zal regenen, als er geen water uit de lucht valt... en tegenwoordig heeft dat niet alleen met wolken te maken !!! Heb je ook gelezen, dat in de strijd voor energiebesparingen de vliegtuigen nu ieder pisje en ieder poepje meteen de blote blauwe hemel in laten vliegen, kwestie van gewicht en dus energie te besparen ??? Als je nu bij een heerlijke blauwe hemel plots toch een spatje regen voelt, weet dan dat het wellicht iets minder nets is !!! Bovendien, hoe zit dat dan met het zo veelgeroemde mestaktieplan ??? Mogen die vliegtuigen wel zorgen voor meststrooiïng zonder rekening te houden met de quota ???
tjudedju !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: