zondag, mei 04, 2008

Tshirt en korte broek !

't Is zomer !!!
Eindelijk !
Ik ben vanmorgen in de kleerkast gekropen om de zomerspullen te zoeken, en hier zit ik dan, in korte broek en in tshirtje... Heerlijk !!!!
Gisterennamiddag zijn we dus naar Bart geweest om nog enkele eitjes te hebben om te laten uitbroeden.... De kip zit nu met 9 eitjes druk warmte af te geven...
Nadien benne we nog eve naar de viswinkel gewees... En ik heb enkele visjes gekocht voor in de grote (nou ja) vijver te doen. Amerikaanse elritsen, goudkleurig. Dat zijn héél eigenaardige kleine visjes ! Heel eigenaardig, omdat het levendbarende zijn, zolas de guppy's, de molly's, de ameca's en zo, maar dat zijn allemaal tropische vissen...Die elrits is een koudwatervis, en levendbarend... Hopelijk lukt dat evengoed als met de andere levendbarenden in mijn akwarium...
Bij Bart hebben we rustig buiten gezeten, in 't zonnetje... Even de geitjes gaan bekijken, en de schildpad die al enkele weken weer de pelouse onveilig maakt. Het is een prachtbeest ! ik heb nog nergens zo'n groot exemplaar gezien van de gewone schildpad ! Bart heeft hem nu al heel wat jaren, en ik heb de indruk dat het beest nog steeds groeit ! Wellicht mede dank zij de kattenbrokken ? Iedere winter gaat ie in de tuin zich ingraven, en ieder voorjaar kruipt hij weer uit. Bart heeft die schildpad gevonden op straat. Hij reed met zijn wagen, en zag plots voor zich een schildpad kruipen over de baan. Hij is gestopt en heeft het beest opgeraapt en meegenomen. Dat is al meer dan 10 jaar geleden denk ik. Op zijn rug heeft hij een grote witte plek, dat komt omdat hij eens per ongeluk onder het grasmachine gesukkeld is ! Hij lag in een ondiep putje, en Bart had hem niet opgemerkt... Gelukkig schijnt het beest er geen hinder van te ondervinden, want hij kruipt nu al jaren zo rond, met een witte plek op zijn schild.

Er passeren hier weer volop wielerterroristen... Heel gedisciplineerd nemen ze de volle breedte van de weg in, en maken hun peloton zo lang mogelijk uitgerekt...In de tijd dat ik dat typte waren ze nog aan het passeren, en ze waren al bezig met voorbijkomen toen ik begon te typen... Je kunt niet geloven wat een genot ze brengen aan de andere weggebruikers !

Sommige mensen, die niet in deze contreien wonen, zullen denken dat ik overdrijf, maar nee hoor, het is echt verschrikkelijk ! Ik zeg nog eens, ik heb niets tegen de mensen die eens gaan fietsen, zelfs niet tegen echte fietsfanaten die ieder jaar weer pogen meer kilometers te verslinden, als ze dat doen op een manier die anderen niet hindert. Veelal overtreden ze alle denkbare wetten, maar niemand doet er iets aan... Laatst heb ik achter drie (3) fietsers gereden, die gewoon weigerden me door te laten ! Ze namen de baan geheel in beslag met drie man ! Leuk dat ze dat vonden ! Ik erger mij daar wel aan, maar jaag er me niet in op, ik zou wel te doen hebben...Maar stel eens dat je haastjespoedje ergens naar toe moet, en er rijden zo'n kluivers voor je ! Weet je, soms wordt agressie uitgelokt!!!

Gisteren reed er een man met een koets getrokken door twee paarden op de pechstrook. Net op het ogenblik dat ik er aan kwam besloot hij om op het rijvak te komen (Bleek nadien dat hij links moest inslaan). Ik moest serieus remmen om er niet bovenop te rijden! De wagen achter mij had gelukkig wat afstand, want die zat bijna ook tegen mij aan !! De koetsier gebaarde nog nooit dat hij iets had gemerkt, of was nietalleen blind maar ook doof ! Mijn banden piepten !
Je moet tegenwoordig verschrikkelijk vooruitziend rijden ! Ik heb soms het gevoel dat er steeds meer mensen op de baan zijn die zich niet bewust zijn van het feit dat er ook nog anderen op die baan rijden. Had er nu zo'n gatklever achter mij aan gereden in plaats van een normale chauffeur, dan zou mijn wagen heel wat korter zijn geworden !
Als ik zo iemand achter mij heb, dan ga ik steeds trager rijden, tot hij het snapt.

Gelukkig dat mijn reacties nog goed zijn! Want dat is iets waar ik schrik van heb ! Ik weet uit diverse spelletjes dat ik niet de vlugste reactie heb, en verouderen zal daar wellicht ook niet veel aan verbeteren ! Ik hoop dat ik op het moment dat mijn reacties te traag worden voor het verkeer, ik het verstand zal hebben om mijn wagen aan de kant te zetten ! Eénmaal, maar dan ook maar éénmaal, heb ik iemand gekend die dat werkelijk gedaan heeft! Uit eigen initiatief, bewust gezegd, ik kan niet meer goed genoeg rijden om in het huidige verkeer te gaan ! Ik hoop dat ik dat verstand ook heb op dat ogenblik !

Ondertussen zit ik nog steeds met die kakkerij... Het is niet zo dat ik heel de dag op het toilet zit, maar toch drie,vijf maal per dag, en dan loopt... allee, je verstaat me wel ! Bovendien staat mijn rug rood, ik voel onderhuidse "wijffels"(oudenaards voor bobbels) en jeuk ! jeuk !...allee, 't zijn schitterende pillen dat ik nu neem ! Van mijn neus wist ik niet dat ik sinusitis had, maar die diarree en die jeuk, dat weet ik zoveel te beter !!!!

Ik ga stoppen, 't is zondag ! Heb je al eens gekeken naar dat tellerke naast mijne blog ? Je moet daar eens op klikken ! En als je er bent, klik dat op het laatste vakje in de balk, waar staat 1 blad, daar zie je alle gegevens in één keer ! Kun je ook zien dat ik reeds kijkers had uit 15 landen, in de tijd dat dat tellerke er staat ! Bizar hé ! Op de lijsten van de lezers zie je soms ook iets, en nu en dan zitten daar universiteiten tussen ????
Allee, ik ben weg, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: