maandag, mei 12, 2008

Laarne, kasteeldreef

daar was het vandaag rommelmarkt, een heel mooie dreef, een heel mooie markt, maar we moesten ons haasten, haasten, haasten !
Voor mijn deur passeren hier gedurende 4 , 5 uur gasten die peinzen dat ze coureur gaan worden. Heel de straat is verkeersvrij gemaakt voor heel de achternoene !
Als ze denken dat wij gelukkig zijn met dat "evenement", dan zijn ze toch mis zulle ! We waren nog maar net thuis toen de Oustapo's (Oudenaardse Stadspolitie) hier met een luidspreker de mensen nog maar eens kwamen melden dat het verlaten van de wijk "verboten war" ! We zitten hier nu in het ghetto van Mater, te koekeloeren naar gastjes die hier op velojongskens passeren.
Ik begin begrip te hebben voor Anne Frank, vandaar dat ik meteen aan mijn dagboek ben begonnen... Gedachtenissen van een wielerslachtoffer... bij uitgeverij "dom door 't stampen.."

Pertang, 't was echt een mooie markt ! Heel veel heel mooie kramen met antiek, en hier en daar de gewone rommel... Ik vond er een mooi boek met pentekeningen over...Oudenaarde en omliggende ! Tof ! en... een wandelstok ! een heel mooie, heel mooi gesculpteerd, door een oude ('t kan ook een jonge geweest zijn) neger !!! Het is zeldzaam fijn uitgesneden ! echt mooi ! Bovendien was er bijna ruzie tussen man en vrouw daardoor... Ik vroeg de prijs, en madam zei 30 euro... Ik zei dat dit te duur was, en deed er nog een schelle af...een hele schelle ! Toen kwam de man en de vrouw had al te weinig gevraagd om te beginnen.... Niet mijn schuld, maar ik denk dat er daar een eindeke beeld zonder klank zal geweest zijn...

Ik zag er veel bekende kramers, en iedereen babbelt dan wel eens wat... Leuk, maar jammer dat we ons zo moesten opjagen.

Gisteren dus naar de BBQ bij Bart geweest, 't was lekker ! De moeder van Els was er ook. Na gegeten te hebben heb ik enkele uren gezelschapsspellekes aangeleerd aan mijn kleinkinderen. We hebben verschrikkelijk veel gelachen, en wonder boven wonder, er is geen ruzie geweest met de verliezer...want met kinderen moet je daar steeds mee rekening houden. Ze dachten dat ze die spelletjes kenden, maar ze kenden geen reglement er van, en speelden maar goed kome uit, ik leerde hen eens juist te spelen, en dat was wellicht de reden van de dolle pret. We speelden het molenspel (ik vertelde hun dat de vikings dat spelleke al speelden!), mikado, domino en een teerling-spel, die niet in hun doos vermeld was, maar waarmee ze zich amuseerden tot en met...Vooral toen Ewoud tot twee keer toe een worp deed van 1000 punten, maar bij de verplichte daaropvolgende worp telkens alles weer kwijt was... We stopten met het vlooienspel, en Ewoud stond drie vlooien voor, maar Lieselotje won nog !

Bizar dat die gezelschapspelen eigenlijk niet echt meer gekend zijn, ze doen dat niet meer, ze spelen veel liever op de pc, of zitten voor de tv... Het was voor beiden een nieuwe wereld die openging. Hopelijk spelen ze nu nog wat verder !

Mijn linde hangt vol bloesem !!! Dat is voor de eerste keer !!! Vanmorgen was ik mijn gymnastiek aan het doen, toen ik plots iets zag... Ikke achter mijn bril, en ja hoor lindebloesem ! Binnenkort zal de zoete geur rond de boom hangen, en de bijen zullen gonzend en dik beladen rondbrommen.
Mijn linde... Ooit nog gekregen als klein jong boompje, nog geen potlood dik, van zuster Elsa van de school te Mater. (De kinderen spraken van zuster Zwelma) Het frele ding is dan enkele keren tot tegen de grond afgemaaid door de mannen die de rozen kwamen snoeien... nu is het toch een mooie boom van bijna 20 cm diameter. Ik hou enorm van het groen van mijn linde ! Ik vind dat zo'n mooi groen, zo zonnig, zo fris...

Er is vandaag tamelijk veel wind, maar het is prachtig zonnig weer... Veerle, Frederik en de tweeling zijn mee geweest naar de rommelmarkt, en ook zij betreurden het dat we ons zo moesten opjagen ! Normaliter zouden we daar ergens nog een terrasje hebben gedaan, en misschien zelfs daar een kleinigheidje genuttigd, maar het kon niet, 't is koers voor aspiranten en dergelijke... In Zwalm was er een evenement voor de moutainbikers...weeral veloos !

ik ga stoppen, 't weer is mooi, ik ga wat kijken naar mijn vissen en dan lui gaan liggen voor de tv, en slapen....

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: