donderdag, april 03, 2008

Verdraagzaamheid... ???

Ik heb gisteren de "film" van Wilders eens bekeken.
Ik weet niet wat ik er over moet zeggen...
Het is een compilatie van allerlei gebeurtenissen, telkens begeleid van teksten uit de Koran, en opzwepende predikanten die haat en oproer prediken.
Die feiten, en nog vele andere, zagen we al honderd keer op tv en op internet, de teksten van de Koran, die en nog straffere kun je ook vinden in onze bijbel, die predikende heren, die vind ik véél erger, want dat zijn de aanstokers, degenen die de Koran uitleggen als "het is de wil van Allah dat je al de anderen de kop afslaat".
Nieuw is het niet, we kenden enkele honderden jaren geleden hetzelfde in onze wereld, om de Islam uit te roeien en het Heilig Land (? hoe kan een land heiliger zijn dan een ander?) te bevrijden, toen dat niet echt lukte hebben ze wat ketters in eigen regio van kant gemaakt (Katharen en Albigenzen en zo nog enkele) (Monseigneur, hoe weten we wie er een ketter is in deze stad ? Sla ze allemaal de kop af, God zal de goede wel binnenlaten in zijn hemelrijk)...
We moeten zo ver niet achteruit om de inquisitie en de autodafe te hebben, en nog veel korter bij hoorden we een dominee Paisley te keer gaan tegen de katholieken in Noord Ierland (en er zal er wel her of der eentje bij de katholieken geweest zijn over Paisley en de protestanten ook..)
Maar dat zijn de erge dingen !
We weten dat het niet moeilijk is om het volk op te zwepen tot absurde dingen, daarvoor moeten we maar een 70 jaar achteruitgaan, met Hitler en vooral Goebbels die het volk wisten te manipuleren. Als ik kijk naar de Amerikaanse politiek, dan zie ik daar ook dingen die er dichte familie van zijn, ten opzichte van de "terroristen"... En het is niet meer te achterhalen wie eigenlijk de eerste stap heeft gezet in die golfbeweging van haat versus haat... De manier waarop de staat Israël is gecreëerd, is zeker al niet ideaal te noemen...Je weet dat je geen massa mensen zo maar kunt verzoeken alles achter te laten en naar den vreemde te trekken...Ook al was dat geen letterlijk bevel... De wereld was zich plots bewust geworden van de vele eeuwen haatacties tegen het Joodse volk, en wilde plots restitutie doen, maar dan wel ten koste van een ander landje... Iets wat net geen echte kolonie meer was. (De jodenhaat was niet alleen in Nazi Duitsland te vinden, bijna heel de geschiedenis door zien we dat alle volkeren nu en dan acties hebben ondernomen tegen de joden... het was alleen de maat waarop het gebeurde in Duitsland die plots de wereld schokte).

Maar wat ik wou zeggen is: ik heb schrik van die opjuttende predikanten ! Zij zijn het die de moeilijkheden veroorzaken ! Ik vind de Koran niet vijandiger dan de bijbel, maar zoals je de bijbel kunt gebruiken om oorlog te prediken (Gott mit Uns) kun je dat ook met de Koran... En dat is het gevaar ! Er lopen daar een massa kamikaze's rond, die het een eer vinden om als martelaar op te treden voor het Geloof ! Ze worden de hemel beloofd en 40 maagden! (vandaar het spotprentje waarop je Allah ziet roepen "Stop, Stop! we zitten zonder maagden!)... (Persoonlijk vind ik het een uitputtende hemel, maar ja, misschien zijn er anderen)

Dus, in zover Wilders alleen een sein wilt geven, dan is dat gelukt, maar uiteraard is dat ook het sein om de andere kant te laten roepen: " Ziet ze stoken zelf op om onverdraagzaam te zijn", en zo is het hek van den dam...

Weet je, eigenlijk staat de oplossing in de bijbel, in de Koran en wellicht in alle godsdienstige boeken... Alleen de Liefde overwint... Maar het is verdraaid moeilijk te vrijen gaan waar ze u met geweld en agressie ontvangen. De andere kaak aanbieden is niet makkelijk.

Het zou wellicht veel makkelijker zijn, en veel vlugger bereikbaar, als we die mensen ook een echte goede levensstandaard wilden bezorgen... Iemand die alle comfort heeft, is niet zo makkelijk uit zijn luie zetel te krijgen om zichzelf te gaan laten ontploffen, alle maagden ten spijt. Want dat is het !
Dat is de reden van alle onbehagen !
Zij zien ons als de bezitters van de aarde, en zij, die het goede geloof hebben, zitten in het verdomhoekje !
Net zoals de economische crisis in Duitsland het ideale moment was om het volk op te ruien, en een gemeenschappelijke vijand te bieden, net zo zitten ze ginder in een crisissituatie ! En in tegenstelling met vroeger, zien ze nu, hele dagen op de tv, welke ontzettende verspillers wij zijn, terwijl zij hongeren. (En op de tv zijn er nogal wat films die "la vie en rose" tonen!)
Vroeger waren zij zich niet of veel minder bewust van dat verschil in welvaart !
Vroeger waren zij onder de indruk van de militaire macht van de kolonisator, maar de laatste wereldoorlogen hebben ons daar netjes in ons hemd gezet, en de geschiedenis van Korea en vooral van Vietnam en het russische debacle in Afghanistan, hebben hen geleerd dat die macht te breken is...
Dus, op ten strijde, en pakken waar we recht op hebben !

Ik ga er niet blijven over "memmen", maar denk er maar eens over na, zij doen niet zoveel anders dan wij in dezelfde omstandigheden zouden doen... met dezelfde ontwikkeling, net zoals wij in de periode van en voor de twee wereldoorlogen... En net zoals de vietnamezen, zij vechten voor een doel, wij verdedigen alleen maar ons bezit... En kijk naar de voetbal, wie zuiver defensief speelt is bijna steeds de verliezer... Hoog tijd dat we iets zinnigs doen !

Ik zit hier heel alleen... Veerle is weer gaan werken (den vroegen), en ik heb Anny bevolen dat zij maar eens moest blijven slapen, ik zou wel opstaan. Ik heb dus een pot koffie gemaakt, mijn yoghurt uitgehaald, mijn pillen genomen... en zit al van 6 uur aan mijne computer. Ik hoop dat Anny nog wat kan slapen, want ik vrees dat ik haar heb wakker gehouden met mijn gewroet.

Ik kreeg het rapport van de dokter en het bloedonderzoek, en alles is in orde, maar als het binnen veertien dagen niet over is, moet ik teruggaan en moeten ze verder onderzoeken... Nu weet je zoveel als ik, niets... Nu ja, hopelijk is alles weg binnen veertien dagen, en moet ik zelfs niet meer gaan laten verdere exploraties doen in en aan mijn lijf. We zien wel, k ben al een "habituwee" in die dingen.

Ik weet nog niet welk weer het is, buiten het notaatje onderaan mijn scherm:Now:Partly Cloudy, 6°C Thu: 12 °C (en het tekentje van bewolkt met opklaringen), Fri: 13 °C en weer bewolkt met opklaringen... maar of het klopt ? Ik durf het rolluik niet omhoog doen, om Anny niet te wekkeren... Ik ga je dus in het ongewisse moeten laten.
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: