maandag, april 21, 2008

allons les rouges, allons les rouges !

We zijn het niet gewoon bij VRT, een gans rood scherm hoppende mensen !
De verslaggeving zal wel dépri geweest zijn want die is bij VRT al sinds mensenheugenis heel neutraal anderlechtgezind.
Net zoals ze bij VTM wel wat blauwzwarte tendenzen vertonen...
Maar ikke ben content !
Nog altijd een beetje uit de oude strakke, bijna aangeboren aversie van dat rijke (rijpe?) (nee, overrijpe!) anderlecht...
Ondertussen zijn er al heel wat van onze ploegen helemaal geen "arme" dutsen meer, en is het zelfs tot in 24° provinciale meer een geldspel dan het nog een sport is, maar anderlecht, nee, dat was in ons landje het begin van de geldvoetbal ! En dus blijven ze bij mij ingeworteld de slechte. nah!

Nee, ik ga geen ganse blog vullen met voetbal, want voetbal is nu eenmaal iets dat me helemaal niets zegt. Ik ben een van die mensen die van Crabbé bij "Blokken" de vraag zou krijgen of de pijn doet... Ik zou hem de wedervraag stellen of het pijn doet om alle cafées van ons land van binnen te kennen ? (Ik vermoed van wel, hoofdpijn...)

Ik ga me zelfs niet verlagen om weer eens uit te halen tegen wat geld te maken heeft met Sport.

Nee, ik las tot mijn verbijstering een heel wat erger item op mijn kwampjoeter !
BMR-Vaccin veroordeelt wegens veroorzaken van autisme !
Heb je dat goed gelezen !!!!?
De inenting die onze babytjes krijgen tegen Bof, Mazelen en Rode Hond, bevatten een bepaalde stof die blijkbaar rechtstreeks autisme veroorzaakt.
Die inentingen zijn , naar ik meen, verplicht !
Ik las dat er al eerder aantijgingen waren, maar die werden telkens aan de kant geschoven, maar nu is er een duidelijk en niet te miskennen geval, waar onomstotelijk bewezen is dat het autisme opgetreden is onmiddellijk (binnen een paar dagen) na de toediening van dat vaccin !
De vordering is toegewezen, dus de rechtbank heeft, ondanks de enorme druk van de pharmacoetische bedrijven, moeten aanvaarden dat de bewijzen sluitend waren !
Je kunt dit nalezen zo vaak je wilt, als je gewoon BMR-vaccin intikt in Google...
Het is niet het vaccin op zich, het is een toegevoegde stof die de veroorzaker blijkt. Vraag is nu of die stof eigenlijk noodzakelijk is ? Ik heb me niet moe gemaakt om op te zoeken wat die stof eigenlijk doet, maar dat doet ook niet terzake! Feit is en blijft dat er al verschillende eerdere aanklachten waren over die inenting en het optreden van autisme, en niemand, maar dan ook niemand heeft het blijkbaar nuttig geacht om de zaak eens terdege te onderzoeken en te evalueren...
Je gaat met je hartedief naar de dokter, om het te laten inenten tegen diverse ziekten, met de bedoeling het te sparen van leed, en je komt terug thuis met een autistisch kindje... Je mag er niet aan denken ! En zolang er geen "sluitend bewijs" was, deed men niets ????
Hallo ! Het gaat hier over mensen, over het al dan niet normaal bestaan van die mensen !
Zou het niet veel logischer zijn, van zodra er ook maar een vermoeden is van, de bedrijven te verplichten (eigenlijk zouden ze dat uit zichzelf al moeten doen !) de zaken nog maar eens uit te spitten, onder controle van toezichthouders van de staat, van de mensheid als het ware.
Het zou nog veel logischer zijn dat ieder bedrijf voortdurend onder toezicht staat voor het uitbrengen van "medicamenten, vaccins en dergelijke dingen". Een toezicht dat er op gericht is te controleren of alle veiligheidsmaatregelen gerespecteerd worden, en dat het uittesten op een voldoende brede basis gebeurd. Bovendien zou men, eens de goedkeuring er is, steeds nog over een "probatieperiode" moeten beschikken, waar alle gebruikers van het produkt gedurende een vooraf vast te stellen periode gevolgd worden. (Liefst levenslang?)
Klinkt dit als te ingewikkeld en te duur ?
Het zou jou kind maar eens moeten zijn !

Hetzelfde zou trouwens moeten gebeuren met het gebruiken van kleurstoffen, bewaarmiddelen en noem maar op in de voeding ! Zijn al die stoffen die gebruikt worden om te bewaren, er mooi uit te zien, beter te smaken, en noem maar op, ook werkelijk veilig op lange termijn? En wat is lange termijn ? Wat zal de nasleep zijn op volgende generaties ?

Idem voor de genetische manipulatie ! Ik ben niet tegen het feit dat men daar opzoekingen doet, integendeel, het kan een enorme vooruitgang betekenen, maar ik wil niet dat er gevaar is voor nefaste bijwerkingen, dus eis ik daar ook heel streng en langdurig onderzoek ! Denk bij voorbeeld aan het inbrengen van menselijke eigenschappen in dieren (de stier Herman! voor insuline meen ik mij te herinneren ?) Men zou ook bezig zijn om te proberen varkens te kweken met een mensenhart... Kwestie van voldoende donoren te hebben. Heel wat van de ziekten bij de dieren, komen voort van het eten van hun eigen soortgenoten. Ik maak mezelf wat duidelijker:
Gestorven dieren worden naar het vilbeluik gebracht, en daar onder meer verwerkt tot voeder voor de dieren. Daar zitten uiteraard ook dieren bij die gestorven zijn tengevolge van ziektes. Men is er bijna zeker van dat onder meer de gekkekoeienziekte op die manier ontstaan en verspreid is ! (Er bestaat ook een menselijke vorm van op een eiland waar de bewoners vroeger de hersenen van hun dierbare overledenen op aten !)
Wie zegt er nu dat het inbrengen van resistentie tegen bepaalde plantenziekten (bv mozaieksvirus? bij de tomaten??) geen verdere gevolgen heeft dan alleen bij de bewuste planten? Wij eten die dingen ! en komen er geen kruisingen met aanverwante plantensoorten, wat kan leiden tot superonkruid ???
Dat moet allemaal terdege bestudeerd worden, en eerder vroeg dan laat ! Kijk maar eens naar het minder efficiënt werken van de antibiotica tengevolge van het feit dat in de dierenvoeding massaal antibiotica werd bijgevoegd, als voorkomingsmiddel tegen eventuele ziekten... Daardoor zijn sommige ziekten nu nog amper te genezen, omdat ons de wapens uit handen geslagen zijn door die dierenvoederfabrieken !
Ik kan alleen maar pleiten voor meer en betere waarborgen bij al die zaken, maar we zijn nu al het slachtoffer van heel wat van die zaken !
Ik denk hier nog iets verder dan aan het verwerken van bepaalde stoffen ter conservatie, kleuring, smaak en zo verder, ik denk ook aan het feit dat we door de voedingsindustrie steeds meer mis-voed worden ! Het is via de industrie dat de smaak van de huidige generatie steeds meer op zoet is gericht, met alle nefaste gevolgen vandien ! Ook het verbruik van zout is veel te hoog !, en ook daar is de industrie niet onschuldig aan te noemen !
Moeten we ook daar niet opteren voor controle en voor educatie ! Bij de gebruikers, maar ook en vooral bij de voedingsindustrie ! Op een bepaald moment heeft men in bepaalde landen de bakkers verplicht om brood te bakken met met jodium verrijkt zout, om zo beter tegemoet te komen aan de noden van de mensen en tot verbetering van de gezondheid.
Naar mijn menig zouden ze echter ook moeten optreden tegen het overmatige gebruik van suiker en andere zoetstoffen, tegen de overmatige vetstoffen in vooral vleeswaren...Wat men fijnkost noemt is in werkelijkheid veelal vetkost !
Nu kijkt men bijna alleen naar de hygiëne, en ik vraag me zelfs af of daar bijkomend controle is over de manier waarop die hygiëne bereikt wordt ! Met welke middelen kuist men, en zijn die stoffen afdoende verwijderd ? Met welke middelen vrijwaart men de bedrijven van allerlei ongedierte, insekten en zoogdieren en geleedpotigen en noem maar op ? En is er geen gevaar voor dat die stoffen in aanraking komen met het voedsel ? Denk daarbij maar eens aan de homeopathische verdunningen en hun effect op ons lichaam !
Nee, dat zijn dingen waar we allemaal moeten van wakker liggen !
Heb je al eens gelezen wat de gevolgen van het gebruik van antikiempoeder op de aardappelen kunnen zijn? Denk niet te vlug dat jij veilig eet en drinkt !
Weet je wat de toestand is van ons drinkwater ? Weet je hoeveel hormonen en hormoonverwante stoffen men niet uit het water kan (KAN) filteren ?
Weet je dat schapen nu veel meer lammeren hebben dan vroeger, omdat via de mest op de velden, ook de vruchtbaarheidshormonen in het gras zitten ?
Eten wij met het schaap, het rund, het konijn dan niet nog eens die hormonen mee op ? Ook bij de mens stijgt het aantal meerlingen !
Nee, dat lijkt mij veel dichter als dreiging dan die opwarming !
Maar eigenlijk hangt het allemaal een beetje samen hé ? Eigenlijk is het allemaal een vorm van vervuilen...
Misschien worden we wat sneller wakker als we beseffen dat de ramp bezig is zich te voltrekken in ons lichaam, in het lichaam van onze kinderen...
Hoog tij als je het mij vraagt !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: