woensdag, september 30, 2020

Regering

 

We hebben een regering.

Nu al.

Eigenlijk verwondert het me, meer dan een beetje.
Ons democratisch systeem is failliet, kapotgegaan aan zichzelf.
De democratie is overdemocratisch, waardoor het niet meer beheersbaar is.
Bovendien zitten we dan nog met een land die ze proberen in stukken te scheuren (en 't is al zo klein), en in dat kader zijn de grote partijen dan ook nog eens gesplitst in een Vlaamse en een Waalse partij, waardoor het al zo absurde aantal partijen nog eens veel groter wordt.
Zo veel partijen dat het haast onmogelijk wordt om daar nog ergens een meerderheid mee te vormen.

De democratie is kapot gegaan aan de democratie. De overdemocratie.

Voor mij kan een democratie maar echt werken, als je het aantal partijen heel sterk beperkt, en er zo steeds de mogelijkheid bestaat om een meerderheid te vormen. Ten tweede moet je deze partijen nationaal houden, hoe kun je anders een evenwichtige regering gaan vormen?  Als Wallonië links stemt en Vlaanderen rechts, en je moet uit een soep van elfendertig partijen en partijtjes dan een evenwichtige regering gaan vormen... dan waren de werken van Hercules maar klein bier.

Begrijp jij nog de redenering(en) van de politici ?

Ikke nie.

Ze zeggen ons dat we de al zo sterk gefusioneerde gemeenten nog eens moeten fusioneren, omdat ze beter bestuurbaar en beter is staat zijn zichzelf te bedruipen. Hoe groter hoe beter.
Laat ons eens aannemen dat deze redenering juist is.
Hoe leg je dan uit dat we het land moeten splitsen ? Hoe kleiner hoe beter ???
(Omdat het beter regeerbaar zou zijn .... ??????)

We worden ook voortdurend geïndoctrineerd dat de Waalse helft van ons land slecht is (alleen goed voor een verlof in "eigen (!!!!)" land)... Ik ga niet gaan vertellen dat we voortdurend slecht horen praten over de Walen, nee, ze zwijgen ze dood. Hoe lang is het al geleden dat jij gewone nieuwsberichten hoorde (zag) op radio of TV ? Geen woord hoor je daar over. Een ongeval met zes doden is geen nieuws, als het in Wallonië gebeurt. Dat is toch absurd ? 
Carnaval van Aalst is wereldnieuws, maar van de eeuwenoude traditie in Binche ? Noppes, niets, rien, nada.

Het is precies of er gebeurt niets in de andere helft van ons land. Tenzij er daar een idioot à la Happart is, die anti-Vlaams is, dan is dat wereldnieuws in Vlaanderen. 

Ik vraag me af, mocht Dutroux zich beperkt hebben tot Waalse meisjes...  Maar dat mag ik niet denken zeker ?

Ik heb niet veel vertrouwen in die bouillabaise-regering die we nu hebben, maar ik wens ze het beste toe voor ons land. Niet voor hen zelf, voor ons land. Mogen hun verschillen telkens bijgelegd worden in het voordeel van de simpele Belgen. Laat het gewoon komen tot rechte lijnen die simpel te begrijpen zijn en die rechtvaardig aanvoelen voor de meerderheid.

Dat wij (Vlaanderen) niet de meerderheid hebben in deze regering ? Laat ons even logisch zijn: het gaat hier over een nationale regering, waar de Belgen moeten door geregeerd worden. Niet de Walen, niet De Vlamingen, Niet de Duitstaligen, nee, wij allemaal samen. Dus vraag ik alleen dat de Belgen daar in de meerderheid zijn, dat lijkt me logisch !

En dat zij die uit de politieke boot gevallen zijn, nu gaan zwaaien met de Vlaamse leeuw ? Dat laat me Siberisch koud. En ik wil die vendelzwaaiers er eens op wijzen dat het oudst gekende Vlaamse wapen geen leeuw maar een beer was. Die leeuw, die hebben ze gepikt van de Arabieren, de Moslims in de Kruistochten. (Trouwens ook de Franse lelie en de Duitse arend zijn daar gepikt.)

Daar liggen de Arabieren allang niet meer wakker van.
Ik ook niet, maar ik vind sommige betogingen waar ze met die Arabische Leeuw staan te zwaaien dan eigenlijk wel heel leuk...

Het ga je goed Belgenland... of liever: het ga je goed Belgen !

Geen opmerkingen: