donderdag, april 02, 2015

Laptop

Voila, mijn laptop is volledig zoals ik hem wil !
Ik moet eerlijk zijn, ik had een beetje schrik om er aan te beginnen, maar ik wilde niet beginnen werken met Windows... Ik had er een uurtje op gesukkeld, en dan had ik er genoeg van. Sorry, ik zeg niet dat Windows slechter is, maar ik ben het niet meer gewoon, en dan moet je zowat alles gaan zoeken in wat voor mij dan onoverzichtelijk is...
Maar van de laatste versie van Ubuntu ben ik ook niet zo tevreden, dus heb ik er Linux Mint op gezet. Ik heb één keer mijn buur ter hulp geroepen, omdat ik weer miserie had om die wifi te installeren, maar dat was in vijf minuten minder dan geen tijd opgelost...
Ik heb dan enkele programma's geïnstalleerd waar ik gewoonlijk mee werk, en alles werkt naar behoren, en ik moet veel minder zoeken dan in Windows... Mint is dan ook een afgeleide van Ubuntu, dus het meeste loopt ongeveer gelijk.

Ik kocht die laptop omdat ik, ook als we eens een uitstap doen van een paar dagen, ik mijn computer zou bij me hebben ! Ik zit iedere dag minstens een halve dag op mijn kamer, want ik kan het niet aan een hele dag op "stap" te gaan, dus wil ik iets hebben om me bezig te houden.

Nu ben ik gerust, alles is OK... op voorwaarde dat ik op mijn verblijf WIFI heb... en vind hoe ik dat dan daar moet op punt zetten... Maar dat zal wel lukken.

Als we nog eens een uitstap doen met de gepensioneerden van mijn werk, dan weet ik tenminste wat gedaan. Anny gaat mee met de groep, en ik blijf in het hotel en ... computer er op los !
Hopelijk !
Hopelijk gaat het voor Anny om met de groep op stap te gaan... Want ze is in orde, maar alleen als ze "braaf" is, en niets doet dat boven haar kunnen gaat. Of liever het kunnen van haar rug. We zitten nu alle twee met een slechte rug.

Als ik merk dat Linux Mint beter is dan Ubuntu, dan zal ik ook deze computer overschakelen. Ik heb vroeger nog wel eens een tijdje met Mint gewerkt, en ik was er toen ook tevreden over.

Ondertussen ben ik druk bezig aan de voorbereiding van mijn "kabouter" voor Crea. Ik zal nog wat plankjes moeten halen, zodat ze allemaal het "kunstwerk" volledig en naar behoren kunnen maken en afwerken.

Straks ga ik mijn aquarium kuisen, en deze namiddag gaan we alle twee naar de kapper... Het is weer een druk programma !

Wie gewoon is om iedere voormiddag wat mailtjes van mij te ontvangen, zal dit keer wellicht op zijn honger blijven zitten... tot ik terug ben van de kapper, of liever de kapster, want het is een dame. Een van de weinige kappers die mijn baard perfect weet te knippen ! ... en die baard, dat ben ik ! Het is als het ware mijn handelsmerk geworden. Mensen die mijn naam niet kennen, herkennen mij aan mijn baard. Die baard is beroemder dan ik ben, want ik ben al her en der gevraagd geweest om een foto te mogen nemen van die mooie baard. Niet van mij, van die baard. (Ik kan ze geen ongelijk geven, op mijn leeftijd is het mooiste van mezelf al redelijk versleten, verzakt en gerimpeld...)

Je kunt dus ook stellen dat die baard een soort plastische chirurgie is, zonder chirurgie...

djudedju

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: