vrijdag, maart 13, 2015

snufsnuf

Voilà, nu dat zowat iedereen de winter met zijn kwaaltjes heeft uitgezwaaid, zit ik met een valling. hoesten, snotteren en tranende ogen.

Ik voel me mottig.

Nu ja, ik weet het wel, een valling, dat is niet erg, dat zeg ik ook altijd tegen de anderen, maar als je het zelf hebt, dan is het best vervelend en ambetant en heeft het alle ondeugden.

Als je een typefout ziet, dan mag je me dat niet kwalijk nemen, ik heb hem niet gezien, met die lopende ogen...

Veel mensen hebben gewoon een snotvalling, ik heb dat nooit ! Als ik een valling heb, dan is dat meteen héél het arsenaal: niet alleen snotteren, maar ook hoesten, hees zijn, en zich mottig voelen. Wellicht heb ik dat te danken aan mijn medisch verleden, voor mijn 2 jaar lag ik al drie keer op sterven door dubbele longontstekingen... En dan ben ik bovendien zo slim geweest om een kwarteeuw te roken als een schoorsteen... Allemaal zaken die je ademhalingssysteem goed doen... djudedju.

Maar allee, 't zal ook wel passeren met voorbijgaan. Als het te erg wordt, dan ga ik even bij de dokter om wat hulp... Meestal is dat wel nodig, maar ik hoop altijd dat het deze keer wel zo zal lukken, zonder pillen en compagnie. Ik slik nu wat homeopathie, vliersiroop en vreet munten om de hoest stil te houden.

En kijk, na 47 keer mijn neus te hebben gesnoten, hou ik het nu al tien minuten uit zonder zakdoek. Zie je wel dat het helpt, troost ik mezelf dan.
Terwijl ik al weer de zakdoek uit mijn broekzak opdiep. Ja, nog een echte zakdoek, geen van die papieren dingen waar je dwarsdoor snottert... Een echte zakdoek, die dan in de kookwas gaat voor een nieuw gebruik. Zakdoeken gaan best lang mee ! Ondanks merkte Anny op dat er nog eentje tussen zat met haar naam op geborduurd... "Hé" zei ze, " Dat is er nog een van toen ik in Zwitserland werkte bij Intersoc..." We zijn in 1967 gehuwd, dus moet die zakdoek nog van voor ons huwelijk dateren... Wij zijn nog niet helemaal aan ons gouden jublileum, die zakdoek wellicht al wel ! Moeten we dan niet het orkest laten spenen van "Lang zal hij leven..."? "Nee," zei Anny, "nu heeft hij toch het beste gehad, 'k zal hem maar bij het afval gooien..."

Ik heb het gevoel dat ik ook het beste heb gehad...
zou ze me nu ook ???
tommetoch...

Ziet ons hier nu eens zitten.
Anny eindelijk min of meer hersteld van de griep (Gisteren moest ze nog behandeld worden voor de naweeën ), en ik al snotterend door het leven gaande.
Als we in het weekend al naar een rommelmarkt kunnen, gaan we moeten oppassen dat ze ons niet op een of andere tafel leggen: "Te koop ! occasies !"

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: