woensdag, maart 18, 2015

'k zag twee beren...

Morgen is het lentefeest van Ziekenzorg Mater-Welden... en ik mag weer boterhammen gaan smeren voor zo'n 80 man...
Het ziet er naar uit dat het wel zal gaan, mijn hoesten is bijna gedaan. Nu en dan nog eens een bui, maar niet meer van die lange zware hoestbuien, waarvan je dan amechtig naar adem ligt te snakken. Ik heb wel wat schrik van het naar buiten gaan, want ik weet dat temperatuurwisselingen wel eens oorzaak zijn van hoestbuien.
Maar enfin, het ziet er goed uit.

Ik weet niet of je ooit al meer dan een uur hebt zitten boterhammen smeren, maar je kunt op den duur geen boterhammen meer zien. Gelukkig heb ik nog van die ouderwetse messen liggen, tafelmessen van in het jaar stilletjes, toen roestvrij nog niet uitgevonden was. Met deze messen kun je veel beter en vlugger smeren dan met een mes in inox. Ik koester die ouderwetse messen als waren het stukjes goud, want je vindt ze haast niet meer. Zelfs op de rommelmarkt zijn ze heel zeldzaam. Mocht je er toevallig ergens aan geraken, geloof me, werp ze niet weg, ze zijn de beste messen om te smeren ! (Trouwens, vraag het maar aan de mensen die instaan voor het schillen van de aardappelen, wie ooit schilde met een aardappelmesje dat niet roestvrij is, weet dat dit beter is dan die roestvrije exemplaren, ook al zijn ze van hetzelfde merk!)

Ik had niet gedacht dat ik op tijd "gerepareerd" zou geweest zijn, om te gaan helpen.

Vanmorgen heb ik mijn turnoefeningen voor de eerste keer weer volledig kunnen doen, dat zegt ook al veel. Mijn twee kleindochters zijn nu dagelijks aan het oefenen om ook met hun handen plat op de grond te kunnen (met gestrekte benen), want het kan toch niet dat dien ouden opa dat kan, en zij niet... Ik amuseer me kostelijk met deze "overwinning"... (bij de specialist kreeg ik ook een verbaasde reactie toen hij me vroeg om zo diep mogelijk te buigen, en ik zonder verpinken met platte handen op de grond kwam... Ik had de indruk dat ik hem toen overtuigde van mijn verklaring dat ik iedere dag turnoefeningen doe !)

Toen ik aan het turnen was, zag ik de bus (eigenlijk het dak van de bus, want de straat zie ik niet vanwaar ik normaliter sta te turnen) plots afremmen. Ik ging naar voor, om te kijken waarom die bus zo plots remde, en zag, toen ze verder reed, de kat van ons Veerle liggen... Alle negen zijn levens waren blijkbaar op... Ik heb haar gebeld, en ze is het beest komen weghalen, zodat het niet helemaal platgereden wordt en blijft liggen...

Het was een mooie dikke kat, heel wollig in mooi grijsblauw en wit... Jammer.

Katten kun je haast niet in huis houden... En als ze buiten lopen, dan zijn er vele die het leven laten door het verkeer. Ik heb ooit ook een kat overreden... Ik zag het beest nog op het laatste knipje de baan op rennen, vlak voor mijn wielen, maar kon niet remmen daar een auto nogal kort achter me reed, en kon niet uitwijken door een tegenligger. Ik hoorde de kat "kraken" onder mijn wielen. Ik ben er een paar uur niet goed van geweest. Ik moet maar mijn ogen sluiten om het arme beest weer te horen. Met andere woorden, ik rem als ik kan, voor ieder dier. Ik kan het niet over mijn hart krijgen om zo maar een dier aan te rijden.
Ik hou van het leven in het algemeen. En dan doe je geen mens, geen dier kwaad. (Met uitzondering van muggen... ik ben nog niet zo verdraagzaam als de Jaïnisten)...

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: