vrijdag, augustus 02, 2013

zomaar...

Al heel kort nadat ik in mijn blog geschreven had dat Bart wellicht nog zoet lag te dromen, zodat ik nog niet kon beschikken over de foto's, was hij op facebook. Met de foto's !
Ik heb er eentje uit gepikt, waar Ewoud bij me staat, heel lief opa met zijn kleinzoon...

Je kunt er naast de vis, naast Ewoud, ook mijn buikspieren bewonderen...

Vanmorgen las ik in de nieuwsberichten dat in Gent, bij een geval van verkeersagressie, de ene fietser de andere had verwondt met een scherp voorwerp... Voor mijn geestesoog zie ik ze al in ruzie vallen over wie nu in het midden van de straat mag rijden... en met die warmte lopen de gemoederen wat vlugger op.

Vandaag zou het pas echt heet worden ! Op sommige bronnen sprak men van 37 graden, officieel houdt men het op 34... Maar dat is dus de temperatuur in de schaduw, in dat speciale hokje dat er voor moet zorgen dat de waarnemingen overal op de geijkte manier gelezen worden... In de tuin zal het dus nog een heel stuk warmer zijn, zelfs uit de zon, in de lommer van mijn "bomen"...
Ik ga vandaag alleen buiten in geval van hoge nood (zoals het uithalen van de post uit de brievenbus). Voor de rest blijf ik binnen.
En telkens gaan de rolluiken neer aan de kant waar de zon zit, en de ramen, die normaal bij goed weer open staan, zullen nu gesloten blijven, achter de dichte rolluiken, gewoon om alle warmte zo veel mogelijk tegen te houden. En de komende winter gaan we moeten stoken om het warm te hebben. Met dure mazout.
Anny gaat een paar keer buiten gaan, om de kippen te voederen, de eieren te rapen en de was buiten te hangen en weer binnen te halen na vijf minuten. Want dan is het al weer droog in zo'n weer...
Misschien zou ze beter stuk voor stuk de was uit de mand nemen, er mee wapperen om zich wat koelte toe te wuiven, en de dan al droge onderbroek in de andere mand leggen, volgend stuk nemen, wapperen, wegleggen... Maar ja, dat wapperen, daar ga je ook van zweten... Zeker op mijn terras, waar de was opgehangen wordt...

In mijn aquarium heb ik een paar doden... Maar het waren al heel oude vissen. Zijn die gestorven door de hoge temperatuur, of gewoon van ouderdom ? Misschien wel door de combinatie van de twee... Voor de rest gaat alles blijkbaar goed in het aquarium. Wel probeer ik het water met twee pompen zo goed mogelijk in beweging te houden, zodat de zuurstofopname optimaal is.

Morgennamiddag is er rommelmarkt op de markt van Deinze. En zondag gaan we naar de rommelmarkt in Ogy, een klein stukje over die infame taalgrens... Weet je wat er daar leuk is ? Bijna iedereen blijkt er Vlaams te kennen, of is Vlaming van origine... En dan zitten ze daar in Brussel druk te doen, en grenzen te trekken in een poging ons te verdelen, zo dat zij kunnen heersen... djudedju.

Ach, ik ben weeral aan het politiekeren... Maar ja, "La politique est l'art de se servir des gens"...
en dat doen ze dan ook, ze bedienen zich vooral van onze zakken, daar graaien ze voortdurend in.

Misschien vind ik in Ogy wel weer een Waals boek over de Vlaams-Waalse kwestie... Kan ik eindelijk ook weer eens de andere klok horen, want hier horen we alleen de Vlaamse klok. Ik heb al één zo'n werk gelezen, en dat was verhelderend. Maar wellicht zouden de politici me dat verbieden mochten ze het kunnen...

Hier naast me staat het raam open... de laatste frisse lucht van de dag binnen latend... Straks moet hij dicht, zodra het buiten even warm en warmer wordt dan hier binnen. De deuren staan overal in huis open, om wat tocht te hebben... en straks, binnen een paar maand gaat het dan weer van "Doe de deur toe, je zit hier niet in de kerk hé!"

djudedju

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: