vrijdag, april 13, 2012

Een vroege vogel...

Nederlands: Merelnest met eieren, zelf gemaakt.
Nederlands: Merelnest met eieren, zelf gemaakt. (Photo credit: Wikipedia)
Beetje bizarre titel als ik pas in de namiddag aan mijn blog kan beginnen... Dus spreek ik zeker niet over mijn eigen persoon als ik op de vroege vogel duid...
Het is trouwens helemaal niet in overdrachtelijke zin, het een heel letterlijke vroege vogel.
We zijn vandaag, als verjaardagsgeschenk aan mijn Anny, op stap geweest naar Dadizele, naar Floralux en Duponzoo, en dan eens goed gaan eten.
De vroege vogel zat in het park van Dadizele...
Ik zag bij toeval twee zwarte schaduwen in een boom. Toen wij dichter kwamen vloog er een weg, een merel. Ik vond het raar dat de tweede vogel bleef zitten, en toen ik dichter kwam zwaaide ik eens met mijn wandelstok, maar niets bewoog. Ik ging dichter, en het was ... een mereljong !
We zijn pas 13 april...
Blijkbaar leggen dus niet alle vogels een ei in mei, maar zijn er al in maart...En met succes !

We zijn dus op uitstap geweest... En ik ben geradbraakt. Nu ja, een kermis is een geseling waard zou ons vader zaliger zeggen.

En weet je, Anny wilde in het terugkeren een lottoformulier invullen... "'t Is de dertiende, 't is een vrijdag en 't is mijn verjaardag en er is een speciale trekking. " Ik ben dus maar gestopt aan de krantenwinkel... En nu maar hopen dat we al die miljoenen winnen, ik zou dolgraag eens zwemm... nee, pootje baden in het geld is al goed.

Anny vroeg me wat ik zou willen als we eens al die miljoenen wonnen... Ik moest niet denken: een boot... Een boot ?  Ja, weet je nog dat we op een van onze wandeltochten in La Douce France op die rivier hebben staan kijken naar die Zwitsers in hun plezierbootje, heel op het gemak, waar wij te voet gingen vaarden zij rustig voorbij. Moet heerlijk zijn...

Maar heb ik dat niet, dan lig ik daar helemaal niet van wakker... Die boot is geen noodzaak. Er zijn veel belangrijker dingen in het leven. Maar voor mij is die boot het toppunt van heerlijke luxe... Een manier om nog veel van de wereld te zien, zonder mijn benen te moeten gebruiken, en hopelijk dus zonder abnormale pijn.

Ik ga maar sluiten, 't is al laat, zeker voor mijn blog, en het is de verjaardag van Anny, dus moet ik ook ....

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: