zondag, juni 13, 2010

Verkiezing ?

Uitreiking zesde Romulus-prijs door Bart de WeverImage by CarolienC via Flickr
Met een rood bolletje mochten we vandaag aanduiden wij wij verkiezen om ons te vertegenwoordigen in kamer en senaat...
Toen ik op Materplein toekwam, in mijn korte broek, zag ik Norbert, ook in korte broek... "Norbert, ook geen geld meer voor een broek met lange pijpen? Met al die ministers  heb ik zelfs de stof van mijn broek moeten inleveren!" We stonden nog wat te ginnegappen, en wandelden dan het kieslokaal in, geen wachtrij! Toen we buiten kwamen stond er een man of tien aan te schuiven, en een buur vroeg of ik voor de goeie gedaan had..."Goeie? Stonden die er ook op ?" Iedereen lachte ... en wij de wagen binnen om naar een rommelmarktje te rijden, daar kun je nog nuttige rommel zien, in het kieslokaal daarentegen...

Onderweg heb ik voor het eerst gezien waar alle scholen staan. Want ieder schoollokaal is omgebouwd tot kieslokaal, uitgezonderd te Mater, daar is het in de kantschool, wat geen school is, eerder een parochiehuis. Je zag overal gebelgde Belgen staan, want hoewel de verkiezing eerder een recht is, is het voornamelijk het plichtgedeelte dat de mensen opvalt, zeker met het heersende vertrouwen in het gild der politici...  Het moet zijn dat ons mooie Mater ook een erkend oord is van Vredige en Betrouwbare lieden, want bij al de kieslokalen zagen we een (één) politieagent staan, om de orde te bewaren, ( aan het parlement staan er altijd een hele bende, en daar is helemaal geen orde te bespeuren.) En in Mater? Geen flikken te zien. Misschien in burger ? vermomd als kiezer?

Met de GPS op kortste weg, rijden we steeds door de mooiste verloren hoekjes van onze mooie streek...tot we, zelfs daar die vermaledijde bordjes tegenkomen: wegenwerken: omleiding.... en dan ben je vertrokken, terwijl een wanhopige juffrouw in de GPS zit te roepen "Indien mogelijk een U-bocht maken!!" tot ze het op den langen duur opgeeft en een alternatieve weg begint te zoeken...tot aan het eerstvolgende bord Wegenwerken: omleiding.... Zo zie je nog eens wat!

Mensen die geen GPS hebben, die belanden na het volgen van de pijlen, en het plots vaststellen dat er geen pijlen meer waren, wellicht ergens op de weg naar Timboektoe... Zelf met de GPS dacht ik daar ergens geweest te zijn deze voormiddag.

Op de rommelmarkt waren er grote gaten, gaten van marktkramers die er nog niet waren, omdat ze wellicht hun stem op een te gevaarlijke manier hebben willen vervullen! De Belgische wet voorziet immers, dat als er een van de bijzitters mankeert, men de eerste kiezer mag "aanslaan" om bijzitter te zijn. Die vroege kiezer-rommelmarkter riskeert dan ook uiteindelijk zijn dag door te brengen in het kieslokaal in plaats van op de markt. Duidelijk te merken aan de ontbrekende kraampjes.

En vandaag is het dan een dag vol ellende... gans de dag op TV en op de radio de verkiezingsuitslagen... ken je dat nog ? Oostende een gedeeltelijke uitslag een kieslokaal op de 124... tot 's nachts heel laat je eindelijk hoort Oostende volledige uitslag... Heel ons land zit blijkbaar op een dag als deze met een uitslag, exzema of zoiet ? Ik denk dat ik eens in mijn kast ga duiken, filmpje zoeken, want die uitslagen die krijgen we nog dagen en dagen en dagen door de strot geduwd, gewoon om ons duidelijk te maken hoe moeilijk het wel is om met een dergelijke uitslag (Foei dwaze kiezers!) een regering te vormen...  Ik ga er alles aan doen om dit heikele onderwerp te mijden in mijn komende blogs. Ik ben het moe over oelewappers en bietekwieten te praten.

tot de volgende ? (Op de foto een zicht op een kandidaat en zijn bodyguards)
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: