zaterdag, maart 08, 2008

tweede poging...

Ik had zo net een blog gepleegd, maar toen ik hem verstuurde, liep er blijkbaar iets mis, en was hij foetsie... Dus moe en uitgeput toch maar nog eens aan het schrijven.
Niet hetzelfde, want misschien kan ik ooit nog eens een recuperatie doen van het plots verschwunden stukje.

In mijn over het internet ronddwalen kwam ik plots op een website over genezen...Maar dan wel iets heel eigenaardigs, een soortement alternatieve geneeskunde, maar dan wel telkens verwijzend naar teksten en rapporten van hooggeleerde profs en nobelprijswinnaars...een beetje raar. Het is een nederlandse site, opgemaakt om de een antwoord te bieden waar de huidige geneeskunde, ziekenkassen en sociale zekerheid tekort schieten. In nederland hebben die organismen een andere naam, maar who cares, ik noem ze bij de ons vertrouwde namen.
Als je dat begint te lezen, dan stel je je toch wel pakken vragen ! Blijkbaar zijn er anti-biotische middelen die helemaal geen kwaad kunnen voor je gestel en bijna niets kosten, maar daardoor net niet gebruikt worden ! Volgens die site wordt de geneeskunde volledig gedirigeerd door de grote fabrikanten van geneesmiddelen, en houd men de goedkope en efficiëntere middelen gewoon van de markt, wat, en dat gaat dan toch wel véél verder, ze dirigeren ook de opleiding tot geneesheer, zodat die andere middelen gewoon niet gekend worden bij de tot dokter opgeleide mensen !
Ze gaan in die site héél ver, en beweren ook virale middelen te hebben, wat in de normale geneeskunden nog steeds een heel moeilijke zaak is... Bizar, ik ben nog maar begonnen aan de lectuur van al die dingen, maar het is echt opwindend !
Het gekke van de zaak is, dat sommige van die middelen wel in de diergeneeskunde gebruikt worden, en niet bij mensen ! Bovendien beweren ze dat dieren momenteel veel gezondere en betere voeding krijgen dan de doorsnee mens...en weet je, ergens kan ik dat weer wel geloven ! Je moet natuurlijk niet kijken naar legkorrels (hormonen) en vetkorrels (idem), maar als je voeding koopt voor je hobby-dieren, dan zie je dat men daar alles op alles zet om je een volledige en volwaardige voeding te bezorgen... Kijk bv eens naar het hondenvoer, ze beginnen met speciale voeding voor puppies en eindigen met speciale voeding voor oude honden... Heb je dat al ooit gezien voor de mens, nee, ze schotelen je van alles voor, en het enige waar ze echt aandacht voor hebben, is dat het goed smaakt en er goed uitziet...al de rest, daar moet je maar zelf je plan mee trekken... Ik heb een kleindochter die aan nogal wat stoffen allergisch is inzake voeding, welnu, dan moet je veel meer tijd steken in het ontcijferen van de etiketten, dan aan het winkelen op zich ! Bovendien mag je nooit denken dat je het nu wel weet, want dan, plots, zonder enige duidelijke verwittiging produceren ze die voedingsmiddelen met een of meerdere andere ingrediënten (goedkoper ?) en als je niet oplet zit je met een kind dat zich - in het beste geval zit dood te krabben, in het slechtste geval in een dodelijke crisis zit.
Kijk, als ik dergelijke dingen zie staan, dan ben ik geneigd ook de rest te geloven... Alhoewel ik natuurlijk wel weet dat de beste manier om te liegen zo is dat je de leugen verpakt in makkelijk controleerbare waarheden... dus, twijfel, twijfel...
Niettemin zal ik dat eens op mijn gemak allemaal lezen, en ik heb veel lust om dan eventueel ook dat nog maar eens te proberen... want, als je chronisch ziek bent, dan probeer je we een en ander! Blijkbaar is dat ook de methode van de dokters, want in de pijnkliniek, als je niet netjes in een of ander schuifje past, dan doen zij in feite ook niet anders dan tral and error, weliswaar op basis van een ruime ervaring, maar toch... Ik heb kilo's medicaties weggesmeten in de tijd dat ik in de pijnkliniek behandeld werd... iedere keer weer werden de middelen in potio aangepast, iets anders verdeeld, iets er af, iets anders er bij... tot op een keer de apotheker mij opbelde en vroeg of het wel juist was, want die mengeling had ik al eens gehad... Ik heb al heel wat alternatieven geprobeerd, soms met tijdelijke winst, soms zonder enig effect, buiten in mijn portemonnaie... Maar chronisch, dat wil zeggen dat je oeverloos zit te vechten, zonder er vanaf te geraken, dus ben je bereid alles te proberen, en ben je een willig slachtoffer van de alternatieve sektor... Ik kijk dan ook eens indien mogelijk (en via internet kun je veel bekijken) naar resultaten, die niet in de website van de propaganda staan, maar in totaal andere, zoals gesprekforums over die of die ziektes... dan zi je soms dingen die je duidelijk maken dat het niets is, soms dat er daadwerkelijk mensen zijn die hulp hebben er van, soms enigen wel en anderen niet...

Eerst ga ik dus eens heel dat ding op mijn gemak lezen, en dan proberen te evalueren, en dan eventueel, nog maar eens een poging doen. Wat mij hier wel opvalt is dat het heel anders opgesteld is, dan al de andere dingen die ik al zag... ik ben benieuwd.

Mocht het toch eens waar zijn, dat ik toch nog iets vind dat mij echt helpt ! Hoop doet leven he !

Het is niet koud buiten, en mijn camelia's staan mooi te bloeien, en mijn clematis ook ! Nog wat zo'n weer, en we kunnen weer gaan vissen !!!

Deze namiddag vlug eens tot bij tanteke met de was en om de was... In dit geval was was was vooraleer de was was was... in tegenstelling tot de was...van de bijen. Bijen die naar ik hoor op tv in grote moeilijkheden zitten... Dat zou pas een ramp zijn ! zie je al heel het gezin van de boer op hun knieën door het veld kruipen, met een fijn penseeltje van bloem naar bloem om ze kunstmatig te bevruchten... Dat doet mij denken aan een schoolfeestje in de tijd toen onze kinderen nog klein waren... Het was schoolfeest, en ook de kleintjes moesten op het groot theater een stukje brengen... Iets met vlinders in, want we herinneren ons nog allemaal dat Leentje ook vlinder was... Leentje was een gezellig dik bolletje, een vrolijk ding, maar die niet alleen dik was, maar zich ook altijd nogal "lomp" voortbewoog aan die leeftijd... Sindsdien als Leentje bij ons ter sprake kwam, werd er ter verduidelijking bij gezegd "het vlindertje", waarop steevast heel het gezin weer grinnikte... Iedereen bij ons heeft zich ook herhaaldelijk afgevraagd hoe die juffrouw dat in haar koker had gekregen om dat kind nu juist te doen optreden als vlindertje... Ik heb Leentje een tijdje geleden nog eens gezien, het is nog altijd een gezellig mollig ding, maar gelukkig helemaal niet lomp meer, het is eerder een prettig ding om zien, en beleefd en vriendelijk. Ze is nog steeds geen vlindertje, maar een gezellig mevrouwtje. . . . Gek eigenlijk dat die ene scene ons steeds bij blijft, ik weet begot niet meer wat onze kinderen toen moesten doen op het podium.
Nu ja, het moet ook voor die juffrouwen niet makkelijk zijn om iedereen van de klas een rolletje toe te bedelen... Sommige kinderen blokkeren gewoon als je ze op een podium zet.

Vandaag heb ik aan de meesten van mijn lezers een leuk mailtje gestuurd...Je ziet een tekening van twee kleine peuters, in hun nakie, het meisje staat op de grond, het jongetje staat recht op haar hoofd... zegt het jongetje, we zijn nu in ons blootje, ik ben boven op je gekropen, wat nu ? Ik weet het ook niet zegt het meisje maar ik weet nu wel waarom mama zo vaak hoofdpijn heeft...

Ik ga stoppen, tot de volgende ?
Oh ja, als ik morgen niet blog, niet ongerust zijn, ik heb een heel drukke, drukkere drukste dag voor mij.... bye !

1 opmerking:

Anoniem zei

voor was was was was was is.