donderdag, maart 13, 2008

't Is nie waar hé !?!?

Ik heb schrik, ik heb mijn eigen dood verschoten, ik ben stik kapot van de ontratie !
Ik peis er serieus op van diene teller weer weg te doen hé !
Ik slaap er niet meer van !
Gisteren zag ik dat ik ook een lezer had in Ameurika, in de US !
Ikke wat aan 't prutsen om te kijken of ik via zijn IP-nummer niet te weten kon komen wie dat dadde was... Kwam ik op een scherm met "Forbidden Area" en dan "FBI"...
Ik slaap niet meer...
Weet je ik vind Bush nu een echt toffe bink, de beste president, Ameurika waardig.
Is't nu goed, ben ik nu weer van de zwarte lijst van de meest gezochte personen?
Oef...

Nee, serieus, er staat daar een" us" lezer op dat lijstje van mijne teller... Ik begin te denken dat er mensen zijn die zo maar proberen zoveel mogelijk bladzijden open te doen... Ik kan niet geloven dat ik in al die landen lezers heb... tenzij dat het toevalsproducten zijn... Als je je eens onledig wilt houden, dan zul je zien dat er zelfs Indiërs op mijn blog gereageerd hebben in een ver verleden... In 't engels nog wel ! (Had 't in hindi moeten zijn, dan wist ik wellicht nog niet vanwaar ze waren, in de veronderstelling dat dat lettertype in mijn kwampjoeter kan verschijnen...) In mijne blog heb ik niet zo veel lettertypes, maar op mijn openoffice heb ik er pakken, pakken ! en daar zit ook chinees (of sjapanees ?) bij... Wat ik daarmee moet doen weet ik niet, maar het hoort blijkbaar bij het pakket dat ik installeerdigde...

Op de PC van Fré zat er geen office pakket, dus kon hij niet kijken naar de vele mailtjes in powerpoint die ik hem doorstuurde... Ik heb gisteren openoffice, de laatste versie gedownload, en nu kan hij alles bekijken... Hij werkte met hotmail, en hij wilde een mailtje bewaren, maar die optie vind ik er niet in ??? Dus heb ik hem ook maar meteen Gmail gegeven, en een paar mappen er bij gezet waar hij dingen in kan bewaren. Weet je, ik krijg steeds meer de indruk dat de gratis producten beter zijn dan de duur te kopen ! Het is te hopen dat microsoft eindelijk het spel eens eerlijk gaat spelen, en zijn broncodes vrijgeeft, dan zijn we van alle gezever af, en wordt internet voor al wie het wil eindelijk bereikbaar en gratis ! (Als we dan nog zover komen dat belgacom, telenet en andere kemels ook wat goedkoper worden, dan wordt het bereikbaar voor iedereen, wat zou moeten, want het is een interessant iets ! en leerrijk ! dus zou het moeten voor iedereen open staan !) Er zijn nu al pc's aan iets meer dan 100 $ te verkrijgen (voor de ontwikkelingslanden) maar dat zou ook moeten voor de armen bij ons ! Want ook hier zijn er nog sukkelaars die niet kunnen beschikken over de "vrije" informatie...

Op mijn scherm heb ik nu steeds een lijntje staan, met het weerbericht ! Ik heb het weerbericht van Munte, dat ligt hier op een 10 km van hier, en in vogelvlucht nog dichter... Daarjuist was het in Munte nog 6 graden, en nu al zeuven... Morgen zal het regenen, maar ook wat zon tussendoor, en vrijdag droog maar bewolkt...maar pas op hé ! tien minuten geleden was er vrijdag nog zon voorzien ... met andere woorden, niet alleen het weer is wisselvallig, ook de weerberichten... Wil je dat ook ? Als je werkt met firefox of met Weasel, dan kun je dat downloaden... en wordt ook jou scherm opgevrolijkt met regenbuien.

Dus 10 km van hier hebben ze al de zon gezien, 't zal hier dan ook wel komen zeker ??? Hopen, hopen hoop doet leven...

Weet je waar je een abonnement moet op nemen? Op "Netties" ! Daar kun je een gratis dagelijkse en/of wekelijkse nieuwsbrief krijgen. Die gaat over het gebruik van je PC. Je krijgt er veel gratis programma's, maar ook tips over van alles en nog wat allemaal te vinden op internet. Ze geven ook gratis muzieksites enz, enz... Ik trek dat nu al jaren, en nog steeds ben ik blij dat te hebben, want ik leer er heel veel ! Je moet maar eens gaan kijken, kijken verplicht tot niets, en je zult wel zien dat er bijna iedere dag interessante dingen inzitten. Wil je niet alle dagen, op de wekelijkse brief krijg je alles in één keer...dat is dan wel een serieuze boterham! Ik neem de twee, omdat ik geleerd heb dat mijne frank over bepaalde berichten nogal traag valt...en zo kan ik het nog eens herlezen. (Sorry, vervang frank door euro)

Zo neem ik ook al sinds een hele tijd Verkenner.be als startpagina, omdat ik daar al het nieuws kan lezen, en zelfs kan instellen welk soort nieuws ik wil krijgen (bijvoorbeeld hier het nieuws over Oudenaarde en de Vlaams Ardennen). Iemand die sportminded is, kan ook kijken in verschillende sportbladen. Voor elk wat wils dus. Ik heb al heel wat startpagina's versleten, maar dat is voor mij de beste, en het is nu al heel lang dat ik daarmee werk.

In die berichten las ik vandaag over al de schade die gisteren ontstaan is door de storm in en rond Oudenaarde. Nu op basis van de plaatselijke berichtgeving van 'tnieuwsblad, maar wellicht binnenkort ook op basis van 't leste nuus, die nu ook gestart is met regionale berichtgeving. Je ziet, eigenlijk moet je geen gazet hebben om het voornaamste nieuws te weten. Weeral kosten gespaard ('t Is nodig, met die dure internetverbinding !)

Voila, dat was een beetje van alles... Hier is alle picobello, zelfs de pijn zit nu al een hele tijd op een laag niveau (hopelijk begint het nu niet door mijn gestoef!) en Anny is ook al veel beter geworden ! Ik zie met genoegen dat ze weer met veel smaak zit te eten, wat enige tijd geleden niet meer het geval was !

Ik hoop dat het ook bij jullie goed gaat ! En als het goed gaat, wees dan blij en dankbaar ! en gaat het weer eens wat minder, denk er dan aan dat achter de wolken de zon schijnt !
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: