woensdag, maart 26, 2008

oh sjaampseeliezee

Ik wildigde geen reclame maken voor de Franse winkelketen Auchan dus zette ik er maar zo maar wat.
Ik ben een beetje "gepakt".
Op de keerzijde van je rekening in deze winkel, staan er altijd een deel bons, (die altijd in tijd zeer kort gelimiteerd zijn, en dus onbruikbaar voor ons), maar ik zag plots, tot mijn verbijstering, verbazing, dat Auchan blijkbaar een link heeft met Quick, Quick heeft een link met Gb, en Gb dankt de mensen af.... Steeds meer, en steeds weer, zie ik dat al die grote dingen in feite aan de top in een breiwerk vernesteld zitten... Je denkt dat je een Opel koopt, en de motor is van Suzuki. Ik wil het eigenlijk allemaal niet meer weten.
Het maakt ons zo klein, zo miniem... tegenover de uiteindelijk een handvol heel rijke heel meedogenloze, heel afstandelijke, heel koude kapitalisten.
Weet je, ik begin het jammer te vinden dat het communisme uitgerangeerd wordt...dat was toch nog één of twee machtmensen meer dan nu. Want uiteindelijk was ook het communisme een instelling die leidde naar een zeer zeer zeer enge top van één of twee sm..., net zoals in het kapitalisme... En aan beide systemen kleeft niet veel echt menselijks.
Het enige wat telt aan die heel enge top is macht en geld...maar dat is eigenlijk synoniem (al staat het niet zo in dat fameuze woordenboek.

We zijn dus inkopen gaan doen, en hebben op de terugweg nog eens gestopt aan de colruyt ook, om de rest bij te halen... want Veerle moest vandaag niet gaan werken, en het is nog steeds paasverlof, dus zitten wij nog steeds tweeling te sitten...en moeten wij profiteren van de schaarse gelegenheden om te winkelen. Auchan moest er bij, want ik zit zonder mijn "aperitief zonder alcohol"... Hier vind je dat bijna niet, en dan hoogstens één of twee soorten... zodoende. Maar we moesten nog naar de Colruyt, want in Auchan vinden we geen koeken zonder suiker voor Anny.

Nu zijn we weer gerust, tot Anny zal stellen dat we dit of dat vergeten zijn.

Het was leuk rijden... Toen we bijna in Avelgem waren, lag de baan open (niet de Kwaremont, de kanderenant !) en we zaten in een ellenlange omleiding, via...Kluisbergen, waar we 10 km vroeger op 500 meter van gepasseerd waren... In het terug keren: idem dito. ! Maar nu zijn we uiteraard niet rond gereden tot weer bijna in Avelgem, maar zijn we rechtdoor gereden tot Kluisbergen en zo naar Oudenaarde, waar we plots in de file stonden ! Koers, Wars van België of zoiets... Enfin, we zijn thuis geraakt. In één stuk ! En dat is een prestatie, want zodra die koereurs nog maar gedeeltelijk voorbij zijn, zie je al de toeschouwers het plots op een lopen zetten, naar hun auto. Ze springen in hun vehikel, en vliegen de baan op, niet kijkend of ze een ander couperen, want ze moeten 2 km verder de koers nog ne keer zien... Levens gevaarlijk ! En ik had nog geluk, want juist achter mij in de file stond er een auto, waar de bestuurder zijne kleinen uit zijn autostoeltje geplukt had, en lope lope lope naar de koers was gaan zien... Door al die plots startende en racende auto's raakte hij niet meer bij zijne auto, en ik was al stapvoets rijden zeker 2 km verder vooraleer de volgende auto bijna in mijn achterdeur binnenreed.
In de TV zullen ze weer zeggen dat er duizenden kijkers langs de weg stonden... Ik denk dat het er hooguit een honderdtal zijn, die je telkens en telkens weer ziet staan aan ieder volgend kruispunt. Normaliter proberen wij op die momenten uit het verkeer te blijven, maar ja, we moesten winkelen, en het was de enige dag ....
Ne mens moet maar kinderen hebben om op zijn gemak te kunnen genieten van zijnen ouden dag hé ?

Ik ga stoppen, ik ben moe, maar !!!!! Ik ben vanmorgen bijna pijnvrij opgestaan, en ondanks het winkelen redelijk goed thuisgeraakt. Hoezee !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: