dinsdag, maart 13, 2007

???

De mannen van de centrale verwarming zijn er nog niet, dus rap een blog.
We kregen zo net weer een foontje van Veerle, weer totaal overstuur. Sinds haar scheiding tengevolge van mishandelingen, verkeert ze al al die jaren op de rand van een depressie...Als het nog lang duurt zullen wij wel eens depressief raken zeker ??? God, hoe is het mogelijk dat men iemand zo kan krenken en pijnigen dat ze jaren aan een stuk blijven sukkelen om terug normale mens te raken. Ze zit nu al weken thuis met haar rugpijn, en het ging redelijk goed, maar die pekelteef van onder haar heeft blijkbaar weer voldoende adem gevonden om heel de dag allerlei verwijten te roepen, luid genoeg dat het door de muren klinkt, en als er geen reactie komt gaat ze buiten staan om te roepen en te tieren... En zeggen dat mijn jongste zus al wakker ligt van een hond die te veel blaft !
Veerle komt maar weer eens naar hier. We zullen proberen ze weer maar eens voldoende te kalmeren om verder te doen. Hopelijk krijgen we binnenkort bericht over een andere woning voor haar...en hopelijk zijn er daar "normale" buren.
Bart is weer thuis, we kregen gisterennamiddag een telefoontje met de blijde melding...Bart zat dan al weer aan zijn computer in verbinding met zijn werk om te zien wat hij van huis uit kon doen. Al gehoord van workalcoholic ??? Dat is er een, maar het is ook omdat zijn werk zijn hobby, zijn passie is...Ik heb alleen wat schrik dat al de bijkomende zaken hem desdanig zullen belasten dat het op den duur toch een karwei wordt. Ik heb een beetjes schrik dat hij door zijn inzet teveel bijkomende taken op zijn schouders krijgt (en er is er één gebroken !)

En zo krijgen en hebben wij ook voortdurend onze zorgen...Ik dacht dat één van de voordelen van ouder worden was, dat je eindelijk alle besognes van je af kon zetten...Niets is dus minder waar ! Je krijgt alleen andere zorgen, en soms heb ik de indruk dat die zorgen véél groter zijn dan vroeger...Of is dat te danken aan het feit dat je meer tijd hebt om er mee bezig te zijn ???

Gelukkig heb ik mijne blog, kan ik wat van me afschrijven. Ik krijg dan een mailtje om nog wat esoterische ideeën te spuiten, om zo te helpen bij het schrijven van een soortement thesis...Ik heb de opgave "gelezen" en weet begot niet eens over wat het zou moeten gaan???? Wat is de tekst van Seattle ???? Neen, je moet hem niet doorsturen, aub niet... Geef mij een korte (met nadruk korte) synthese als het nodig is, tenzij het me kan helpen om de dagdagelijkse dingen van me af te zetten en te zweven door de dagen, met mijn voeten meters van de grond...
En zeggen dat ik al verdovende middelen pak voor mijn pijn...en ik ben al verlicht, en nog zweef ik niet ...
Maar ja, zou het leven het leven waard zijn als we niets geen zorgen hadden??? Als we alleen moesten fladderen van bloem naar bloem en onze enige zorg de voortplanting van onze genen was ??? Dat zou leven zijn, maar dat is ook alles...een soort vegeteren, zonder meer... Neen geef mij dan maar mijn portie zorgen, maar neem in het vervolg een klein schepje met een keer...Geef die grote scheppen maar aan hen die het aankunnen... Ik heb stilaan mijn dikte.

Lea zegt altijd: "Ieder huisje heeft zijn kruisje...Maar 't een is van lood en 't ander van stroo(t)..."

Pak dat loden eens weg van mij, en geef mij een "strooten" in de plaats.

Tot de volgende ?

ps, de chauffagisten zijn er nog niet...

Geen opmerkingen: