zondag, oktober 11, 2020

't Ga regen', "t ga waaien...

 

... en dan hoor ik een bonk tegen de achterdeur. De kat wil binnen, zijpnat.

Het is gek weer, nu en dan zie ik de bladeren van de linde zwiepen, dan weer doodstil hangen. Nu schijnt de zon, dan weer giet het...

't Is herfst. Het herfstigste weer van dit jaar.

En 's avonds wordt het vroeg donker en 's morgens ben je steeds te vroeg om het rolluik op te trekken, 't is altijd nog donker. En we kregen al dagen waarvan je dacht: "Was het de moeite wel om het rolluik op te trekken?

Herfst
Klote

En waar iedereen dan troost zoekt bij de prachtige kleuren van de herfstbladeren, is nu alles nog groen. De velden liggen veelal kaal, en waar ze poogden de patatten uit te rijden zie je diepe voren en veel patatten die blijven liggen. Eén boer was er vroeger bij, net voor al die regenbuien? Hij heeft zelfs zijn veld al weer net gelegd, en het staat nu weer vol met...aardappelen, die door dit gekke weer wellicht dachten dat het lente was.

Gek

Veel wandelen is er nu ook niet bij. Je kunt het weer niet betrouwen. Dat het koud is kan me niet schelen, daar heb je de nodige kledij voor, maar die regen... die gaat of door je kleren, of het is echt waterdicht, en dan wordt je nat van je eigen zweet. Kloteweer.
Herfst.
Klote.

Nee, ik val niet in herhaling, ik probeer gewoon het weertype te volgen.
Zon
Wind

Op de TV naar de koers gekeken. De Belgen hebben gekoerst, diene Hollander ook. De anderen hebben gewonnen. Het scenario van - bijna - altijd. Maar ik heb met weemoed naar het landschap van de Vlaamse Bergen gekeken... In een ver verleden gingen we daar wandelen, de elfbergentocht, een wandelingetje van 50 kilometer. Anny zou voor de eerste keer de 50 kilometer meedoen. 

De laatste kilometers reed de ambulance naast ons... "Madame, zou je niet instappen?" "Neen'ik !" "Madame zou je echt niet instappen?" " Nee, en je moet zwijgen !"...
Ze heeft de 50 kilometer volledig afgelegd.
In de auto, tijdens de terug rit wel tien keer kramp in de benen gehad.
Taaie madam, mijn madam... De dokter in Aalst zei dat ook... Maar ze was niet taai genoeg, of misschien net veel te taai waardoor je langer... djudedju
kloteweer

de zon schijnt weer.

( De titel komt van een oud kinderliedje, waarbij het kindje op de schoot zat, en op de knieën van pa of ma "reed"... 't Ga regenen, 't ga waaien, Pietje gaat naar de kaaie, Pietje gaat naar de bassin, en hij valt er in !"  ... en dan deed moeder of vader de knieën wat uiteen, waardoor de baby plots wat zakte, en het uitkraaide van de pret...)

Veel van die kinderliedjes gaan verloren. 
Jammer.

Geen opmerkingen: