zaterdag, oktober 24, 2020

Lonely and blue

 

Eenzaam en triest... I'm just a lonely boy, lonely and blue...

Ik ben een sociaal wezen, ik hou van babbelen met om-het-even-wie.
Ik ben altijd zo geweest. Ons moeder zaliger zei het al "Hij zou babbelen tegen een hond met een hoed aan..."

Negentig procent van het genot om te rommelmarkten, ligt voor mij bij de vele gesprekken en gesprekjes die ik daar had. Zowel in het Frans (Wallonië), als in het Vlaams... Het kon me niet schelen, als ik maar even kon kouten, en een onderwerp is op een rommelmarkt vlug gevonden. Er is altijd wel iets waarvan je niet weet wat het is, of omgekeerd, waarvan je vermoed dat de veel jongere verkoper niet weet wat hij verkoopt...

Nu zie je geen kat.
Of - correctie - ik zie alleen mijn kat. En 's middags Veerle die met het eten komt, of het eten hier komt klaarmaken.
Voor de rest... alleen radio of TV...
En daar kun je niet mee klappen, dat hoor je alleen maar, dat onderga je. Gotfer ! Wat voor muziek is dat nu weer? 't Trekt op geen kl... Of ook wel eens... Hé, dat is mooi. 

Alleen op mijn wandelingen zie ik soms wel eens iemand... En de meeste mensen zijn ook - zienderogen - blij dat ze eens kunnen babbelen, dat er iemand is die praat.
Anderen zijn bang, en vluchten weg, gaan in de wijdst mogelijke boog om de ander heen.
Corona...

Ik ben dinsdag naar de dokter geweest, om mijn griepspuit, en meteen ook maar eens mijn bloed laten trekken om te onderzoeken (alles picobello)... In de wachtzaal staan maar twee stoelen meer, zo ver mogelijk van elkaar als maar kan. Er hangen bordjes dat, als er al iemand in de hall staat te wachten, je dan moet buiten blijven staan... Pas op ! Een mens !
djudedju...
Bij de apotheker staat dit niet (of ik zag het niet), maar ook daar stond er iemand buiten te wachten om binnen te komen toen ik de zaak verliet.
tommetoch
Corona
Wat doe je met het mensdom?

Ik vraag me af, of er bij zijn die hun adem inhouden als je passeert ?

Ik ben NIET ziek !
Of in ieder geval voel ik (nog) niets.
Maar heb je gelezen van dat oude koppel mensjes, die opgenomen werden met Corona? Alletwee besmet, zij doodziek, hij geen enkel symptoom. Het oude dametje was "blij" dat ze er bij was om haar man vast te houden in zijn stervensnood... Bizar, raar, vreemd...beangstigend.
Je kunt dus corona hebben zonder ook maar iets gewaar te worden, en je kunt er van sterven.

Bizar. Corona. Covid19... De moderne pest. (Waar zijn de ratten? - Oh ja, nu zijn de mensen zelf de ratten die besmettelijk zijn...)

Wat is erger?
De ziekte?
De schrik van de ziekte?
De eenzaamheid?
Of... wellicht de mix van dit alles.
En dan is het nog eens vroeg donker en laat weer licht. 
De nacht is al een isolatie van duisternis, en dan komt daar nog al dat andere bovenop.

Het klinkt wel mooi, melodieus: Corona.... In mijn hoofd hoor ik het liedje al, Ramona, maar nu dus Corona... Oh ja, Ramona zal wel een liedje zijn die de meesten niet kennen... Het is een liedje van de tijd van toen... Toen de ratten nog de bron van besmetting waren.
Nu zijn het de mensen.
Erg hé ? Bang zijn van je eigen soort ?

Ik las dat katten ook corona kunnen krijgen ! "Weg poes !"

djudedju


Geen opmerkingen: