vrijdag, november 20, 2015

winkel in, winkel uit...

Gisterennamiddag was het weer eens winkeldag... En niet zo maar een winkeldag, nee, we moesten heel wat soorten dingen hebben uit heel wat soorten winkels, en van heel wat dingen wisten we dat het zou zoekwerk worden... We waren immers op weg voor crea...

Ik ben gek.
Ik weet het, maar ik probeer consequent alles zo goedkoop mogelijk aan te kopen, zodat de leden niet te veel kosten hebben... Dus reden we naar de Action, vandaar naar de Ava, vandaar naar Horta en dan naar de Lidl en dan ook toch nog naar Kiekeboe... Want één ding vond ik niet in de goedkopere winkels.

Het zou veel makkelijker zijn meteen naar de hobby-winkel te rijden, maar daar zijn ze gewoonlijk een stuk duurder dan in die andere winkels. Nadeel: je moet geluk hebben dat wat je zoekt ook net voorradig is...

En dus heb ik vandaag weer pijn en Anny ook. Van het sjokken door die lange winkelgangen.

Eigenlijk moet ik nog een en ander gaan zoeken, maar dat is dan niet voor crea, maar voor mijn eigen knutselwerkjes, thuis. Dat doe ik dan wel op een andere keer.

Heb je het al gezien? We gaan stilaan echt naar de herfst, ja, naar de winter toe. 's Morgens is het lang donker, 's avonds vroeg donker, de temperatuur daalt en het weer is slecht, en nu en dan hebben we te maken met stormwind. Kortom: herfst !

Nu zijn bijna alle bomen kaal (zoals gewoonlijk is mijn linde een van de laatsten die nog wanhopig een deel van zijn bladeren vast houdt)... We hebben al heel wat bladeren samen geveegd en tussen de planten gelegd, als warme deken en als voedsel. Als de temperatuur echt onder nul gaat, dan zullen we onze palmboom nog eens in een vlies wikkelen om hem wat bescherming te bieden, en ook aan zijn voet leggen we een dikke laag bladeren.

En dan ligt de tuin in winterwerk. Het onkruid werd verwijderd, en wij hebben hier en daar een beschermlaag gelegd... De rest is voor de natuur.

We hebben met zijn tweeën die bladeren bijeen geharkt en tussen de planten gelegd, en zelfs dat is voor ons heel belastend. Op zo'n momenten voel je jezelf zo nutteloos. En nu we beiden in dat geval zijn, voel je dat nog dubbel. We moeten vreemden er bij halen om ons te helpen, in de tuin en in huis. Ik hoop dat je nooit moet weten wat dat betekent. We zijn niet ziek in de zin dat we ons ellendig voelen, dat we koorts hebben, bedlegerig zijn, maar we kunnen haast niets meer doen zonder pijn te hebben.

Nu heb ik daar nog die pijnlijke voet bij, die veroorzaakt dat ik anders mijn voeten neerzet, en die wijziging in beweging maakt dan weer dat ik meer en rapper pijn heb in die rug van mij ! djudedju.

De dagen zijn tegenwoordig goed gevuld ! Drie keer in de week naar de kinesist met Anny, maandag weer naar de specialist en dezelfde namiddag naar de kine... Niet schrikken als mijn blog er eens niet door raakt... Het ligt aan al die dingen waar we niet zo meteen zelf pak op hebben.
Maar we doen ons best, en maken van ons leven wat er van te maken is.
We zitten niet bij de pakken neer, we gaan in het weekend ook nog wel eens rommelmarkten en we gaan ook eens naar een expo van neerhofdieren... Dat zijn twee dingen waarvan we weten dat we er pijn gaan van hebben, maar waar we in de afweging bewust voor kiezen. Bovendien zijn dat de dingen waar we ook nog eens wat beweging hebben, en dat is ook belangrijk, alle pijn ten spijt.

tot de volgende ?

1 opmerking:

Sopdet Si zei

Jullie hebben inderdaad een drukke agenda op dit ogenblik. Ik hoop voor jullie dat het weer snel wat beter gaat. Al die pijntjes vreten op den duur aan een mens zijn humeur.
Vele goede moe toegewenst.