zondag, oktober 05, 2014

Schrik van Brussel

Een school heeft beslist om niet naar Brussel te gaan met de leerlingen. Het is er wellicht niet veilig...

Ik vind dat op alle manieren een verkeerd signaal !
Het is niet goed de kinderen schrik aan te jagen voor iets wat onbestemd is, en zelfs al zou er een en ander zijn gebeurd, het zou slecht zijn toe te geven aan de terreur.

Want dat is precies wat ze willen doen, ons in ons bestaan ontwrichten.

Ik heb je al gezegd, dat ik met plezier naar die Marokkaanse winkel ga in Ronse, dat ik met die mensen daar heel vriendschappelijk omga, en dat zij op hun beurt heel vriendelijk met mij omgaan. Ik kan je winkels met Vlaamse bedienden aanduiden, waar de winkelbedienden heel wat minder vriendelijk zijn, dan daar die "vreemden". Ik schrijf bewust vreemden tussen haakjes, want wellicht zijn het allemaal, of bijna allemaal Belgen. Bij de laatste verkiezing hingen er borden voor een kandidaat CD&V die aan de naam te horen, ook van diezelfde komaf was.

Ik vind het logisch dat zij zich beter voelen bij een kandidaat met dezelfde roots, dan bij een ander. Ik heb dat ook, ik stem nooit voor boeren, zelfstandigen en renteniers en geneesheren en consorten. Ik ben werknemer en kies dus voor werknemers, in de hoop dat zij hun stemgeluid zullen kunnen doen doorklinken. (Wellicht ijdele hoop ! Je moet eens luisteren hoeveel mensen er stemmen voor "hun" meneer doktoor...)

Wat IS nu wil bekomen, is dat de mensen nog meer wantrouwen gaan tonen ten opzichte van de "vreemdelingen", en zo het racisme nog verhevigen. Dat je kwaad bent op IS vind ik normaal, ze behandelen de medemensen op affreuse wijze, maar je kunt en je mag hun misdaden niet aanrekenen aan die vele duizenden goede "allochtonen" in ons land.
Het gebeurt nu al veel te vaak dat ik hier tussen de pakken mooie en leuke mailtjes met mopjes, mooie foto's en opvoedende teksten, mailtjes krijg die duidelijk racistisch van inslag zijn. Ik zend die nooit door. Ik weiger in dat systeem mee te stappen.

Hoe meer "wij" racistisch handelen, hoe meer wij racistische reacties uitlokken ! Mochten wij allemaal die mensen op exact dezelfde manier behandelen zoals we onze mede-Vlamingen behandelen, dan denk ik dat er hier niet veel jongeren zouden gaan mee vechten met IS in Syrië. Wij zijn zelf de voedingsbodem van hun misnoegdheid.

Nee, wij moeten daarom echt geen moslim worden, wij moeten hen gewoon aanvaarden als medemens, en hen aanmoedigen om ook medemens te zijn. Nu kunnen we dat niet echt ! Het is een soort noodoplossing als we wetten moeten maken om hen te dwingen zich te integreren. In een normale maatschappij, waar zij alle kansen zouden hebben die onze mensen hebben, en op dezelfde manier zouden worden behandeld, zouden ze wellicht automatisch inburgeren, om zo hun integratie te bespoedigen en nog te verbeteren.

Toen de eersten hier kwamen om in de mijnen te werken, waren er geen problemen. We hadden ze allemaal nodig en ze deden hun werk, dus alles was normaal. Maar toen er werkloosheid kwam moesten zij plots de tweede keus worden, werd hun komst niet meer normaal. Eigen volk eerst... een slogan die mij doet denken aan donkere tijden en oorlog.

Je moet eens de namen bekijken van de "echte" Belgen... Hoeveel er afkomstig zijn van oude bezetters van ons land, Spanjaarden, Oostenrijkers, Nederlanders, en noem maar op. Zouden hun voorouders ooit ook het zwarte schaap in de maatschappij zijn geweest? En toch zijn ze nu "van ons"...

Er is dus geen enkele reden waarom dat nu niet meer zou kunnen, maar dan moeten wij de deur open zetten, en niet dichtgooien !

tot de volgende ?

3 opmerkingen:

Woelmuizenier zei

http://www.youtube.com/watch?v=X6s6YKlTpfw

een beetje zoet, een beetje zuur zei

Beste Woelmuizenier, niemand heeft ooit een mooiere reactie gegeven op mijn blog ! Dank je wel !!!

Woelmuizenier zei

Alle Menschen werden Brüder..
Ik hoop het, Antoon.
Dank aan de 10.000 zangers die, hopelijk, machtiger zijn dan 10.000 granaten.