zaterdag, oktober 04, 2014

De verdwijnende zon...

't Is weer van dadde ! 's Morgens, als het goed weer is, kijk ik steevast naar de morgenzon, en ik zie iedere morgen de zon van ons wegschuiven... Steeds meer en meer naar rechts, en ik kan de kerk van Horebeke en de eerste zon al niet meer in een beeld vangen door het raam van de badkamer.

Iedere winter bekijk ik dit teloorgaan van de zon met lede ogen.
Iedere winter heb ik schrik dat op een keer die beweging niet zal stoppen en omkeren, en dat de zon op een slechte dag helemaal zal verdwenen zijn.
Zo moet het zijn in het hoge Noorden... Daar gaat de zon op een bepaald moment niet meer op, en ik kan me voorstellen dat de mens dan een beetje wanhopig zit te turen naar de volgende morgen, morgen waarop weer een dun streepje zon moet komen piepen... Oef, ze is er nog !

We staan dus al met één been in de winter... Als ik om 7 uur opsta, is het verdorie nog donker ! En 's avonds om 8 uur moet ik de rolluiken naar beneden doen, want het is al weer donker...

En dus begint voor mij nu het grote wachten op een zon die ooit weer tekenen van terugkeer zal geven. Maar dat duurt nog lang, het grote verdwijnen gaat nog een heel end door, tot zo ongeveer rond 21 december, en dan, dan zou de terugkeer, eerst heel traag, maar dan steeds sneller moeten beginnen. Maar het zal dan nog meer dan twee maanden duren voor we weer om 7 uur licht gaan hebben. En dan mag het nog geen slechte dag zijn met een wolkenzwangere hemel, want anders lijkt het duister nog veel langer te blijven hangen.

Ja, mijn gevoel van het winterdipje is er ook al weer...

Misschien heeft het ook te maken met het feit dat ik in een periode zit met veel pijn, en veel uitstraling in mijn linkse been. djudedju.

Gisteren heeft Anny goed gereageerd op de test ! Als ze half deze maand ook goed reageert op diezelfde test voor haar andere been, dan denk ik dat de oplossing voor haar nakend is ! Hopelijk, want ik weet wat het is voortdurend pijn te hebben, en pijn die zo erg is, dat het al de rest lijkt weg te drukken.

Gisteren zat het boekje van Okra ook weer in de bus, en op de bijgevoegde kalender van activiteiten in Okra Mater, zie ik dat Klaas komt op vrijdag 5 december... Klaas ! Ik ga weer mijn jaarlijkse redevoering van de Heilige man moeten voorbereiden. Weeral een jaar voorbij.

Vermits ik niet meer ga keramieken, zal ik geen Klaas moeten zijn in de academie. Dat ga ik wel een beetje missen. Bij die kleine mannen is het nog echt !

Straks gaan we naar een kleine rommelmarkt, in Brakel... De eerste keer dat het doorgaat denk ik. We moeten er dus geen mirakels verwachten, maar misschien is dat wel goed, want ik ben niet zo goed "te poote"... Mijn been doet pijn. Stomme rug.

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: