woensdag, maart 26, 2014

Oh bah Ma ! 't Is een barak !


Ja va, Pa na ma...
Speel jij ook soms van die idiote spelletjes ?
Soms doe je het wellicht ook wel eens onbewust, als je een woord grandioos verkeerd leest. Je voelt meestal dat het niet klopt, en gaat dan de zin herlezen...
En misschien hebben ze je ook al wel eens gevraagd een resem woorden te lezen die je op het verkeerde been moeten zetten:
Bietenveld
Tarweveld,
Roggeveld
Beneveld...
Of Hork, hork, hork, soep eet je met een ??? En dan zegt men veelal: Vork !

Ook afkortingen veranderen is leuk... Vroeger de Partij voor Vrijheid en Vooruitgang, PVV werd de Pest Voor Vlaanderen... En zo kun je er ongetwijfeld ook een resem opnoemen.

Vandaar mijn titel: Oh! bah, ma, 't is een barak !

Van mij mag iedereen hier op bezoek komen, maar den diene moet liefst niet te vaak komen! Heb je gezien wat een verkeerschaos dat met zich brengt ? Heb je gehoord wat ons dat zal kosten? Heb je ook je wenkbrauwen gefronst als je hoorde dat hij hier binnen 6 maand terug gaat staan?

djudedju

Als ik hem zie op TV, dan lijkt hij precies een mens als al de andere. Hier valt hij iet of wat uit de toon door zijn kleurtje, maar zo lopen er hier ook al behoorlijk wat rond. Met andere woorden, ik zie niets speciaals aan hem! Het lijkt me gewoon een exemplaar van "De mens"...
Ik heb hem al, op TV, horen praten, zien drinken, zien eten... Nee, ik heb nog niet gezien of dat eten en drinken ook via de normale weg zijn lichaam verlaat (deftig uitgedrukt hé)(Dat uitdrukken is leuk!), maar ik heb geen enkele reden om te vermoeden dat dit bij hem anders zou zijn dan bij u of bij mij.

Oh ja, hij is president van de Joenaaithet steeds of ameurika... En dan?
Hier iets verder woont een flik, als die zijn hand omhoog steekt, dan stopt het verkeer !
Laat Obama maar zwaaien, aan de kant van de weg staan dan flikjes, die het verkeer aanmanen vlug door te rijden. Zo lelijk is hij nochtans niet, het lijkt best een gewone doorsnee mens.

De USA is het land van de vrijheid...
Oorspronkelijk woonden daar Indianen, de echte oorspronkelijke amerikanen. Er zijn er bijna geen meer over. Ze zijn allemaal uitgeroeid door wat we nu de Amerikanen noemen. Het kleine restje Indianen dat er nog is, vecht nog steeds wanhopig om een deel van wat ooit helemaal zijn koek was.

Die Amerikanen van nu, die voerden massaal slaven in uit Afrika, om het werk voor hen te doen, zodat zij van de Vrijheid van het Land van de Vrijheid konden genieten.

Op de lange duur kon men het niet meer aanzien, en kwamen er steeds meer mensen op tegen de slavernij, en men schafte de slavernij af. Het werd daardoor niet beter voor die ex-slaven... Soms werd het daardoor eigenlijk erger, en ze werden steevast behandeld als een minderwaardige soort.

Het duurde heel lang vooraleer ze min of meer echt Amerikaan werden, volwaardig, evenwaardig en genietend van de Vrijheid. (Om die Vrijheid uit te kunnen oefenen gebruiken ze nu veelal de hispaniola's  als "huisbedienden"...)

En nu voor het eerst is er zelfs zo'n Zwarte president van het land van de vrijheid.
Joepie, leve de vrijheid !
Als hij hier is, mag ik niet rijden waar ik wil, niet gaan en staan waar ik wil, allemaal voor de Vrijheid. Zijn Vrijheid, niet de mijne en niet die van de echte oorspronkelijke Amerikanen en niet van de Hispaniola's...

Ach, vrijheid... Een begrip die heel moeilijk is te omschrijven. Een heel vaag begrip ook. Wij leven hier ook in vrijheid. Als we alle wetten, wetjes, KB's en GAS-boetes respecteren, en ons gedragen zoals de anderen het willen.
Mijn kleinkinderen mogen niet meer het bos in gaan en een tak afsnijden van een boom, om een boog te maken. Ik mag niet met een katapult schieten, tenzij het is om lokspijs te schieten naar mijn dobber als ik aan het vissen ben. ...
Ik mag met de fiets niet meer dan 30 km /uur rijden op de landwegen (Op de waterwegen lukt het toch zeker niet)...
Ik moet stoppen voor het rood licht, maar mag er wel door als een flik het mij oplegt, want een flik staat boven het rode licht, en ik, ik sta er dus onder.
Onder een stomme paal met drie lichtjes.
djudedju

Vrijheid ?

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Henk zei

De haast waarmee de man zich verplaatst en de veiligheidsmaatregelen waarmee hij is omringd, maken van hem bijna een heilige. Geen wonder dat onze premier glom als een klein jongetje die zijn held ontmoette. Een gênante vertoning!

Oh ja, ik heb er ook een voor je Toon: bommelding :-)

Groetjes voor jou en Anny