zaterdag, augustus 18, 2012

Hoe kom ik in Oudenaarde ?

River Scheldt and table bridge (lift bridge) i...River Scheldt and table bridge (lift bridge) in Oudenaarde. Oudenaarde, East Flanders, Belgium (Photo credit: Wikipedia)  
( die brug dient momenteel alleen de voetgangers... er zijn werken in de Bergstraat ...))))))))) )   )      )         )




Niet moeilijk, je rijdt hier rechtdoor, tot op de T, aan de brouwerij, dan naar rechts...Oh neen, daar kun je niet door, er zijn werken. Weet je wat, je draait je hier en rijdt naar Mater Dorp, daar dan ietsje rechts, dan links, die baan volgen, dat kleine baantje rechtdoor nemen, ach nee, daar zijn werken... Nee, daar aan het dorp, ga daar naar links, over die kasseien, dan aan de T rechts, en de eerste links. Die baan volgen tot...nee, daar zijn werken... Weet je wat, laat Oudenaarde maar liggen, kom binnen en drinkt een glas...

Nee, zo erg is het nog niet, maar op sommige plaatsen in en rond Oudenaarde is het eigenlijk nog erger! Met wat geluk raak je op bepaalde momenten in een andere wegomleiding dan diegene die je dacht te volgen, en kom je nooit meer terecht.

Is het dan zo slecht in Oudenaarde, eigenlijk niet... Het is zowat in iedere Belgische gemeente van dattum... Je moet weten, er zijn verkiezingen...
En ze moeten toch iets van hun beloften van 6 jaar geleden waar maken, dus vlugvlugvlug nog wat wegen eindelijk herstellen. Allemaal op hetzelfde moment, en ook nog eens sterk aandringen bij staat en provincie voor de wegen die niet rechtstreeks onder hun bevoegdheid vallen, maar voor de provincie is het ook verkiezing, en de invloed op de staat en de regering... Dus is iedereen in ons apenlandje de trotse bezitter van een openliggende straat.

Ik ben vandaag naar Soignies geweest, naar een rommelmarkt, en ik heb - oh wonder- geen omleidingen gehad. Is het dan toch alleen rond en te Oudenaarde dat...

Of leeft men in Wallonië inderdaad in een ander land ? Met andere zeden en andere gewoonten?

Ach, eigenlijk (eindelijk?) is het in ons landje zo warm, dat het niet plezant is om te rijden in de auto. Ik heb geen airco, zodat je begint te begrijpen hoe deeg zich voelt als het brood wordt. De ramen op een spleetje open, zodat er toch wat beweging zit in de warme lucht, en tegen elkaar roepen omdat het dan wel erg lawaaiig is in de auto. Je voelt je zweet langs je ruggengraat naar beneden zijpelen... en als je in die mooie dreef aan het rijden bent, dan zie je, dan zie je niets, dan zie je, dan weer niets, door het te grote verschil in lichtsterkte. Heel wat mensen zijn veel agressiever in het verkeer dan anders.

Op de rommelmarkt heb ik mijn strooien hoed opgezet. Met mijn baard en die hoed lijk ik helemaal op Leopold II, maar als je iets lager kijkt, en mijn korte broek ziet, dan is het koninklijke weer om zeep.

Ik ga stoppen, het is hier te warm. En een kwampjoeter, dat produceert ook warmte.
djudedju, wie had gedacht dat wij ooit nog zouden klagen over warm weer ??? 't Is ook nooit goed hé ?


tot de volgende ? 
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: