vrijdag, augustus 03, 2012

Gisteren geen blog ?

English: Ceropegia sandersonii, photo taken in...English: Ceropegia sandersonii, photo taken in Belgium (Photo credit: Wikipedia)
Nee, we zijn er eens een dagje op uit geweest. Een uitstapje van een dikke halve dag (dat is lang voor mijn kunnen).
Waar we naar toe zijn geweest? Eigenlijk heb je daar geen zaken mee, maar allee, we zijn naar Dadizele geweest. Dat is een uitstapje die we wel eens meer maken. We gaan dan naar die enorme bloemenzaak Floralux, al dekt de vlag de lading al lang niet meer... Floralux is een enorme winkel geworden met van alles en nog wat, en een enorme bloemenzaak in één.

Je kunt in die winkel alleen al uren ronddwalen. Wij doen lang niet alle wandelgangen, anders kwam ik nooit meer terug op mijn effen. Het is met andere woorden veel te groot, het overstijgt een beetje de mensenmaat. Maar het is er heerlijk rondsjokken, voor ons vooral in de afdelingen bloemen en planten, en de afdeling hobby-materialen.

Natuurlijk hebben we weer wat bloemen mee ook... Wij kunnen onmogelijk voorbij wandelen aan al dat moois, zonder te sneuvelen voor een paar speciale bloemen/planten... Natuurlijk hebben we weer een paar orchideeën mee, twee speciale, die we nog niet eerder zagen, en een Zuid Afrikaans parachuteplantje, in een iets andere kleur en model dan dat die we al hebben. (Een Ceropegia voor de specialisten onder jullie) (Zie ook de foto hierboven)

... natuurlijk heb ik nog een paar daglelies mee... Mijn voortuin, rechts van het huis wil ik vol krijgen met een zee aan hemerocallis... in alle kleuren. Nu ja alle kleuren... Je moet echt eens googlen op hemerocallis en dan kiezen voor afbeeldingen, of eens kijken op de sites voor hemerocalliskwekers... Je kunt je ogen niet geloven. Kijk niet naar de prijzen, want ze verkopen daar plantjes aan prijzen om een boer van zijn paard te slaan...

Want dat moet je nog bij Floralux vertellen: ze zijn er goedkoop met heel wat van hun planten en bloemen. Ik ga niet vertellen met alles, want dat weet ik niet. Maar de planten die ik er bekijk zijn meestal de planten die mij interesseren, en daar ik meestal toch al eens gekeken naar de prijzen in andere winkels en op het internet.

Na de bloementocht heeft een mens honger, en dus zijn we gezellig gaan eten. Anny scampi's en ik een lekkere Noorse Visschotel, beide met frietjes. Voorafgegaan door een lekker aperitiefje zonder alcohol. Een mens die nog met de wagen moet rijden, die moet wijs zijn... dus geen alcohol.

Na het eten zijn we nog naar Dupont Zoo geweest, een hele grote dierenwinkel, waar je tropische vissen, reptielen en amfibieën, vogels, cavia's , eekhoorns, ratten, kippen, duiven en koudwatervissen kunt vinden, anaast alle denkbare en ondenkbare items om die dieren in te houden, te verzorgen, te voederen... kunt vinden. Daar ben je ook meteen een tijdje zoet.
Wat eten meegebracht voor de vissen, de parkiet, en de kanarie... en natuurlijk hadden ze daar weer prachtige vissen in het gamma die ik in mij aquarium heb... En natuurlijk heb ik me niet kunnen bedwingen en bracht ik wat vissen en wat planten mee... Die planten zijn een blijvende zorg. Ik heb vissen die planteneters zijn, en dus moet je regelmatig nieuwe planten bij planten...

Kortom, we hebben een mooie en gezellige dag gehad, en jij geen blog.

En toen we thuis kwamen... dan moesten wij de aquarium ontbloten (die zit ingebouwd in een prachtige kast, die onze Koen nog maakte), en de planten in het aquarium planten, terwijl de vissen in hun plastic zak rond dreven om een gelijke watertemperatuur te krijgen... dan de plasticzakken openen, er geleidelijk water bijvoegen, zodat de watersamenstelling geleidelijk aangepast wordt en je een schok vermijdt bij de vissen, en dan loslaten.
En dan wanhopig zoeken waar de nieuwelingen heen zijn... Want natuurlijk zitten die meteen achter de rotsen en het kienhout, om te bekomen in alle mogelijke rust.

Toen ik gisterenavond eten gaf aan de vissen heb ik de meesten al terug gezien..

En vandaag moet ik de daglelies nog planten...
druk, je hebt er geen gedacht van.
Oh ja, Ik moet met Anny nog een paar boodschappen gaan doen.
't Is niet te doen, dat pensioen !

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: