zondag, januari 08, 2012

liegen en bedriegen ?: de regering !

Nederlands:
Image via Wikipedia
In het oh zo moeizaam bekomen regeerakkoord staat te lezen dat de ministers 5 procent van hun wedde zouden laten vallen, in het kader van de besparingen.
En wat zien we nu ?
Ze hebben zichzelf 8 (acht) procent loonsverhoging gegeven !!!!

Aan hun vol pensioen na 20 jaar parlementair zitje zijn ze nog niet gekomen, het langer werken, dat is iets voor het plebs, het schorem, niet voor de elite van de Wetstraat, niewaar !

Wellicht is dat alles in het kader van het herstel van het vertrouwen in de politici ?
Ik kotste de politici al eerder uit, nu zullen wellicht de schellen van de ogen vallen van hun laatste getrouwen. Als die nu nog niet wakker worden, dan verdienen ze deze oelewappers als regering !

Europa legt de Belgische staat bijkomende besparingen op, die heel zeker ten laste zullen komen van de werkende mensen, middenstanders, boeren en al wie zijn boterham met werken verdient. Deze besparingen zijn, dat is al lang en breed bewezen, nefast voor de economie. Met andere woorden besparingen zijn de bron van nieuwe tekorten, dus nieuwe besparingen... Zo hebben ze nu al Griekenland koelbloedig afgeslacht.

Vroeger zag ik een verenigd Europa als een waarborg van de vrede... Ik begin te geloven dat ze er zullen in slagen om de geschiedenis nog maar eens te herhalen, en straks zitten we met een oorlog zoals de Verenigde Staten van Amerika ook kenden. Daar was de afschaffing van de slavernij zogezegd de aanleiding, maar in werkelijkheid ging het hem over ... economie. De Zuidelijke staten konden de slavernij niet afschaffen, althans niet in één stap, zonder economisch ten onder te gaan. Terwijl we allemaal weten dat die afschaffing van de slavernij helemaal niets betekende. De Zwarten waren en bleven een minderwaardige burger, ook in het "nieuwe" Amerika. Zelfs nu nog zijn er restanten van die onderdrukking te merken.
Hier zal het dus ook over economie gaan, en wellicht zal er voor de geschiedenisboeken ook hier een mooie verpakking om heen zitten, maar die in feite niets betekent.

Ik hoop dat ik deze keer te pessimistisch ben, maar met dergelijke politici aan het bewind rest me niet veel anders dan pessimist zijn. Ik heb al gezegd dat we nu wel moeten staken, om althans de schijn van democratie te redden, maar het is nog erger ! We worden flagrant bestolen door deze regering, die ons voor hun weddeverhoging nog een bijkomend doet inleveren!  Het is nu geen kwestie meer van "we zitten nu eenmaal in een crisis", " we moeten nu eenmaal voldoen aan Europa en de eisen van de Euro..."
Nee, we worden belogen en bedrogen door de oelewappers van de regering.
Nee, we moeten niet gaan stemmen voor wie nu in oppositie zit, want we weten uit ondervinding dat ze geen haar beter zijn: het zijn immers ook beroepspolitici, zakkenvullers, oelewappers, bietekwieten en ik moet me inhouden om niet te gaan schelden.

Wie nu nog een greintje eerbied heeft voor een politieker, die hoort niet meer thuis bij de mens met rede begiftigd....

Voor 2012 wens ik u allen andere, betere en voor de eerste keer: verstandige politici. Maar waar gaan we die vinden ?????
djudedju

tot de volgende ? (Op de foto: de nederdaling van de H. Geest....)
Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

een beetje zoet, een beetje zuur zei

PANIEKVOETBAL ?
Pas hadden ze de enorme reacties gevoeld van Jan met de Pet, of de oelewappers ontkenden met klem de weddeverhoging... Het is de fout van een ambtenaar. De zondebok is nog niet aangeduid, maar misschien wordt er nog wel een offerande gebracht aan de Mammon ook... Was er geen reactie gekomen, dacht je dat ze dan zo maar de "fout" zouden gecorrigeerd hebben???? Sinterklaas dat is op 6 december... (en ik kan dat weten)...