donderdag, februari 17, 2011

Primus inter pares

Polychrome bust of Niccolò Machiavelli (perhap...Image via WikipediaMocht je het nog niet weten, we hebben het wereldrecord "idioten proberen regering te vormen" gebroken. Voorheen berustte dat bij een obscure staat in het Midden-oosten (Irak, om het niet te noemen...)
Helemaal niets om fier op te zijn, maar het ziet er naar uit dat de idioten in casu er alles aan doen om het record voor eeuwig veilig te stellen, want wat horen wij de voorzitster van de SP.a zeggen? "Reynders doet niets".
Maar dat is schromelijk overdreven. Reynders doet wel iets: hij beurt. Geld beuren doe ze in die middens immers bij beurt. En we hebben nog een héél legioen van die beurders om te beurten.
Maar wees gerust, ondertussen doet de oude regering rustig verder opdat de zaken "goed" zouden gaan. De Oude Regering? Ja, de regering die gevallen was door het bewijs te leveren van zijn onkunde. En die onkundigen, die doen dan maar voort? Ja, natuurlijk, je kunt het land immers niet zonder regering laten. Ook al hebben ze de preuve van onkundigheid geleverd ??? Ja, ook dan, want kijk maar eens, zij die nu de nieuwe regering proberen te vormen, zijn grotendeels dezelfden die je ziet tronen in de voorlopig voortdoende afgezette..... Wellicht is het dus niet moeilijk de reden te vinden waarom ze er niet in slagen een nieuwe regering te vormen. Ze leverden al het bewijs van onkunde, en willen dit alleen nog maar eens beklemtonen....
Nee, als rekordpoging zitten we veilig, we kunnen nog jaren verder, met diezelfde oelewappers.
En weet je, het is eigenlijk nog straffer ! De onkunde is dit keer niet vastgesteld door de oppositie, maar door een lid van de meerderheid zelve. Wie bij zichzelf al de onkunde vaststelt moet er wel heel erg van hebben.
Ik hoop alleen dat de "roem" van de Belgische politici niet afstraalt op de bewoners van dit lieflijke landje aan de Noordzee... Het is immers niet omdat er in een gezinnetje één wat minder slimme rondloopt, dat heel de familie tot in zijn verste takken als dom moet worden betiteld....
Nee, wij, inwoners van het Land der Belgae distanciëren ons met weerzin van die meute politieke oenen. Er gaan zelfs stemmen op om het parlement in de Wetstraat om te dopen tot Psychiatrisch Instituut Machiavelli.... De moeilijkheid is dat ze geen serieuze psychiater vinden die deze Augiasstal wil pogen uit te mesten.
Zodoende STAAT ons rekord. Muurvast.
en wij, wij betalen ons blauw.
Blauw... Ja, want die kluivers waren het die de eindeloze carrousel in werking hebben gezet.
Danke blauw.
Wij zullen het gedenken.
Als
we
nog
ooit
de

kans


krijgen


...

tot de volgende ?
PS: Anny huppelt al weer vrolijk rond op één poot en een plaaster, en ik, ik kom stillekens weer bij de mensen, het bewijs leverend dat ik het eigenlijk echt niet aan kan om zelf de zaak te beredderen, netjes weer wegstoppende in het steeds vlugger leeg wordende doosje pijnstillers.... We zijn momenteel twee sukkels bijeen, gelukkig kunnen Wij hier nog denken...
foto van de Heilige Machiavelli....
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: