vrijdag, februari 25, 2011

Astma

astma medicationImage via WikipediaHet raadsel is eindelijk "opgelost" !
Nu weet men precies hoe het komt dat er steeds meer mensen zijn met astma.
Nu kan men werken aan een oplossing.
Werken ?
Want eigenlijk is het een heel gek iets. Men heeft namelijk ontdekt dat er op een boerderij minder kinderen met astma zijn dan in een gewoon huis. De reden?
Op de boerderij zijn er meer "vuile" bacteriën en schimmels dan in de gewone huizen.
Kortom we zijn te proper.
Echt waar ! Het is namelijk zo, dat het lichaam zelf zijn weerstand moet opbouwen, en in een te propere wereld is daar te weinig kans toe. Het lichaam moet dus regelmatig aangevallen worden, wil het later een gezond leven kunnen leiden.

Eigenlijk is dat volgens mij niet helemaal nieuw! Ik meen me te herinneren dat er ooit een onderzoek was naar de gezondheid van de huid, en daaruit bleek dat de huid van mensengroepen die zich minder of niet wasten veel minder schadelijke bacteriën op de huid hadden dan de properen....

De reden zal wel net hetzelfde zijn als nu blijkt uit dit onderzoek naar de redenen voor astma.

Kortom, we zijn veel te veel bezeten van het idee "proper"... En al die reclame op TV voor producten waarbij je de vloer, de tafel, kortom heel je huis, je handen en noem maar alles op bacteriënvrij kunt maken, zijn dus eigenlijk nefast voor de gezondheid. We doen er beter aan een weerstand op te bouwen tegen al die beestjes en schimmels en tutti quanti. Dat ik als kind veel ziek was heb ik dus te danken aan de properteit (Vlaams voor properheid) van ons moeder en aan het feit dat mijn oudste zuster steeds loerde of wij (mijn broer en ik) wel goed onze knieën en onze nek hadden gewassen...

Zij hebben ons met die properheidsbezetenheid dus niet alleen de duvel aangedaan, maar ook nog onze weerstand ondermijnd ! djudedju !

Het erge is, dat zij ons dusdanig hebben getraind, dat ook wij nu staan op een zekere properheid. Waardoor wij dus niet alleen ons eigen, maar ook de weerstand van onze nazaten hebben ondermijnd! En het stopt niet met onze generatie want ik zie mijn kleinkinderen blinkend gewreven rondwandelen. Met allergie en al.
Ik heb alvast mijn vrouw verwittigd dat wij voortaan niet meer hoeven te poetsen. In het licht van een gezondheidscampagne laten wij de boel maar boel. 't Is voor de goede zaak.

Bij ons ben je dus ook vuil en smerig welkom. Je brengt immers variatie in de soorten vuil en soorten bacteriën en schimmels aan, en dat kan ons en de ons volgende generaties alleen maar ten goede komen.

Maar dit is slechts een klein en persoonlijk iets, we moeten verder in de aanval tegen de astma ! Het is ons opgevallen dat we, voor onze kinderen in het onderwijs, ook al zien dat ze de astma willen bevorderen in de plaats van deze verschrikkelijke ziekte aan te vallen! Want ook daar doen ze er alles aan om de klassen zo rein en zo proper en hygiënisch mogelijk te maken ! Verkeerd !!! Ze gaan zelfs zo ver dat de kleutertjes niet meer mogen knutselen met WC-rolletjes ! Verkeerd! Dat is immers een ondergewaardeerde bron van bacteriën, en die kunnen ons helpen in de strijd !
Voortaan ijveren wij dus voor vuile klassen vol vuile ongewassen maar in en in gezonde kinderen!
gewassen mensen komen er bij mij niet meer in. Ik zie dat als een kleine inbreng in de opvoeding van de mensheid in de strijd tegen de astma.

Toen onze Koen astma had, moesten wij alles en nog wat doen om de huisstofmijt uit zijn slaapkamer en beddengoed te houden. Dat was immers nefast voor hem. En nu blijkt dat wij de fout hebben gemaakt hem niet van zuigeling af in de huisstofmijten te wentelen.

Valt jou niets op ?
Mij wel! Hoeveel keer hebben wij al onze leefwijze moeten veranderen op basis van "nieuwe" wetenschappelijke ontdekkingen? Eerst moesten we zout eten, het zout des levens, en nu moeten we zoutloos door het leven gaan... Eerst moesten we roken om minder ziektekiemen binnen te krijgen die immers gedood werden door de tabaksrook, en nu is roken dodelijk, toen ik klein was moest ik véél eten, want dik zijn is gelijk aan weerstand opbouwen, en nu is dik plots obesitas en ziekmakend... en zo kan ik wel hele boeken vullen met plotse wijzigingen in wat we wel en niet moeten doen...
Weet je wat, ik geloof al die dingen niet meer zo maar... Ik kijk naar de lui die het wel geloven en wel volgen, en zie hoe zij het er mee stellen... Misschien dat ik dan later al dan niet hun voorbeeld kan volgen of net niet. En ben ik blij dat we hier de raad van ons moeder nog steeds volgen, want nu lees ik steeds meer en meer negatieve berichten over margarine...wij eten nog steeds boter en olijfolie...met mate. Het is nu eindelijk ook bewezen dat de GSM wel degelijk iets doet met je hersenen...du gebruik ik dat ding zo weinig mogelijk, en ik heb het nooit echt vaak gebruikt. Ik moet dat ding telkens gaan zoeken als ik het eens wil gebruiken. Meestal weet ik het niet eens liggen.
Weet je, je moet nooit te rap al die wetenschappelijke modes en grillen volgen...Beter eerst eens zien wat het geeft op termijn. Op lange termijn.
Als het echt goed is, dan zal dat wel blijken, maar ook als ze weer eens de bal hebben misgeslagen !

tot de volgende ?
ps: Dat er aan een van mijn vorige blogs het einde ontbrak is niet mijn schuld ! het is op een of andere manier verdwenen tijdens het doorzenden naar The Clouds waar al mijn blogjes zitten....
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: