dinsdag, februari 22, 2011

Belgische wapens en dito politici...

FN Herstal PS90Image via WikipediaNu is er weer heibel op de politiek fronten in Belgenland, over wapenleveranties aan Libië. Correctie, wij, Vlamingen wassen ons handen in onschuld, het zijn Waalse wapens. Wablief ??? Is er niet ergens in het mooie Oudenaarde een fabriekske dat onderdelen voor wapens maakt??? Ach, die zitten misschien niet in Libië ?

Maar het zou in ieder geval politiek correcter zijn geen wapens uit te voeren die dienen om mensen dood te schieten.
???????????????????????????????????
Als ik het goed begrijp mogen we dan wel wapens maken, maar alleen om ze ergens tijdelijk te stockeren, dan weer om te smelten, nieuwe wapens mee te maken, te stockeren, om te smelten enz...enz... Want waar maak je anders wapens voor dan om te doden???
Hypocrisie en politiek lijken wel synoniemen te zijn in ons Absurdistan.
Als je als politieker wilt beweren dat je tegen de wapenhandel bent, wees dan zo correct om de wapenfabricatie te verbieden, om het leger af te schaffen (stelt toch niets voor) en uiteindelijk te opteren voor de echte vrede... dus ook tussen partijen onderling, hoopje bietekwieten.

Maar ja, wij zijn onderdeel van een groot wapenverbond, en moeten ons deel van de bewapening verzorgen. Puur als verdedigend element. En om de democratie te brengen in landen waar dat nog niet bestaat. Democratie dient hier verstaan te worden als slaafs doen wat de sterkste kapitalistische mogendheden als democratie betitelen. Niemand had iets tegen Saddam Hoessein zolang hij dat regeltje maar slaafs opvolgde. Toen hij dat niet meer deed, werd hij dictator genoemd en lid van de as van het Kwaad. Met hoofdletter.

Als er een zin is in de bijbel waar ik verliefd op ben, is het wel deze waar ze spreken over de wapens omsmeden tot ploegscharen... Hebben wij echt zo nodig machthebbers van doen? Hebben wij echt zo nodig landgrenzen van doen ? Hebben wij echt zo nodig wetjes en regeltjes van doen om de mens te dwingen in de rij te lopen? Zijn we echt maar zo beschaafd dat we voor alles en nog wat regeltjes moeten hebben, wetten ? (En vooral mazen om er tussen te glippen!)...
Wij hebben de mond vol van naastenliefde, solidariteit, medemenselijkheid, maar het zijn allemaal holle slogans, lege dozen.

Wij zijn echt niet de top van de ontwikkeling in de aardse fauna, integendeel, wij zijn de enige diersoort die voldoende wapens produceren om tientallen keren onszelf en heel ons ras en heel de aarde met ons uit te roeien. Wij zijn de enigen die soortgenoten, rasgenoten doden voor een stuk bezit. Wij zijn de enige dieren die een systeem uitbouwen om de macht rond onszelf te kristalliseren en als dictator te schitteren in een glitterglans van schijnwaarden. Wij leiden zelfs mensen op om medemensen om zeep te helpen. Wij maken van veroveraars helden waar we na eeuwen nog naar opkijken. Wat ieder weldenkend mens zou moeten veroordelen zetten wij op een voetstuk: Caesar, Alexander (de grote!!!), Napoleon en binnen een paar generaties staat daar wellicht ook een Hitler tussen. Helden, want zij hebben hele gebieden veroverd, onderdrukt, leeggeroofd, vernietigd... Idealen want zij waren de sterksten in het voeren van oorlogen. Let wel, wij roemen er zelfs enkelen onder als brengers van...beschaving...?

Kijk naar onze pers... Al enkele keren is er een poging gedaan om kranten uit te geven met goed nieuws, maar ze zijn allemaal na een korte tijd failliet gegaan, want niemand is geïnteresseerd in het goede...We willen kranten met goor. Met misdaden breed uitgesmeerd, we willen lezen over het verdriet van mensen, over hun woede, over hun misdaden... We hebben geen interesse voor een gek die goed doet.

Maar we weten wel hoe het eigenlijk hoort ! Luister maar naar onze politici, die nu kefferen tegen de Waalse wapenleveranties (en vergeten dat er hier ook een fabriek staat...)

Veel geblaat en weinig wol
Belgische schapenpolitiek

djudedju

tot de volgende ?


Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Henk zei

Een mooi pleidooi, Toon. Je beschrijft perfect in welke waanzin we leven. Maar het beroerde is ook wel weer, dat de aard van de mensen egocentrisch is. Kijk naar Gaddafi. Hij begon als idealist en eindigt als despoot. Zolang de mensen nog niet verlost zijn van die natuur, is een leger geen overbodige luxe. Maar het is wel ten hemel schreiend om de dubbele moraal te aanschouwen die bij al die wapens horen. De oorlogen worden vaak handenwringend gevoerd omdat het nationale economieën in stand houdt. Door en door slechte regiems worden bevoorraad omdat het geld oplevert. Kijk, voor dat soort praktijken ben ik allergisch.

Maar gelukkig wordt je favoriete Bijbeltekst ooit werkelijkheid! Straks, als Jezus terugkomt. Tijdens het Duizendjarig Vrederijk.

Gelukkig is er altijd hoop te vinden in die Bijbel!

De groetjes voor jou en Anny,

Henk