vrijdag, april 12, 2019

Oud worden...

Ik ben de laatste zes maanden drie keer getroffen door een zware bronchitis, en Anny één keer. Het grootste gedeelte van de was bestond haast heel de tijd uit het wassen van zakdoeken. (Sorry, maar ik gebruik veel liever een zakdoek dan zo'n papieren zakdoekje waarvan ik het gevoel heb dat ik er dwars door zal snuiten...)
De recuperatie gaat ook al wat trager, en de laatste keer waren gewone antibiotica niet meer voldoende, en moest ik een zwaardere soort er na nemen.

Ik denk dat dit of door het ouder worden komt, of door de steeds slechter wordende kwaliteit van de lucht (of door beide ?)...

Ik hoop dat ik nu, nu we weer buiten kunnen floreren, weer zal recupereren, om hopelijk een jaar zonder bronchitis te krijgen... en zonder last van mijn ouderdomsastma.

(Ook al iets dat wijst op oud worden !)

Maar troost u, we voelen ons soms wel eens oud, maar we blijven jong van geest. Het gaat allemaal iets langzamer, en we moeten het werk in "pozekens" doen, omdat we het in één keer niet meer kunnen door de rugpijn, maar het lukt nog... En de "grote" werken zoals kuisen en de tuin wieden, en de haag snoeien en zo, dat laten we doen.  Dat kost wel, maar zo kunnen we alles proper houden, en toch gemakkelijk door het leven flaneren.

De zomer begint straks, en de rommelmarkten zijn weer haast allemaal buiten te doen, zodat we onze wandeling kunnen doen. Zondag laatst was het in het parc Pater te Soignies, een grote rommelmarkt, en in een mooi park. Ik vraag me af hoe ze daar de naam van het park uit spreken... Wellicht niet zoals een pater (missie-pater), maar is het dat patee of patère ? Ik weet het niet. We hadden er ook wat van een wandeling voor en na de rommelmarkt... Het moet al wreed lukken dat men de auto kwijt raakt in de onmiddellijke buurt van de markt... Gelukkig zijn er in Wallonië bij grote markten veelal grote parkeerplaatsen voorzien.

Morgen gaan we naar Engien (Edingen), waar in het park van het kasteel een grote markt is van bloemen, planten, bollen, zaden en allerlei dingen die bij de tuin te pas komen. Wij hebben die vorig jaar ook bezocht, en het is voor ons een blijvertje... Zelfs zonder de markt is het er mooi ! Het park, het kasteel, de bijgebouwen... Dat alleen al is een uitstapje waard !

Overmorgen is er rommelmarkt in Deinze, dat is binnen... Jammer, maar het is een van de laatste echte binnenmarkten die we doen voor een lange tijd.

Je ziet... zo oud zijn we nog niet, dat we op ons gat blijven zitten voor de TV... We genieten van veel kleine dingen...
En hoe ouder je wordt, hoe kleiner de meeste dingen lijken, uitgenomen de afstanden, die lijken altij maar langer te worden...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: