donderdag, augustus 13, 2015

Héél geruststellend

Tihange 3 is stilgelegd.
We weten niet waarom.
Dat "we weten niet waarom" is zowat de teneur van het radiobericht die ik vanmorgen om 7 uur hoorde...

En dan gaven ze een kleine opsomming van vorige pannes. Van dit jaar.

Tihange is een kerncentrale.
En kerncentrales zijn dingen die we heel goed kennen sinds Tjernobyl en Fukushima...
Gevaarlijke dingen.
Dingen waarvan we ondertussen weten dat we de officiële verklaringen helemaal niet mogen geloven. Wijlen Armand Pien, begon zowat iedere spreekbeurt na zijn oppensioenstelling met een verontschuldiging over het feit dat hij bij de ramp in Tjernobyl heel het land in opdracht moest voorliegen.
Als je nu in Duitsland een everzwijn neerschiet, dan mag je die niet opeten, de radioactiviteit is te hoog. Ten gevolge van Tjernobyl.
Duitsland is een buurland.
Volgens onze regering stopte de radioactieve neerslag netjes aan onze grens.

Als ze ons nu zeggen dat de reden van het plotse stilleggen van een kerncentrale niet gekend is, wat denk jij dan? Ik ook, ik denk dan ook aan alle mogelijke scenario's, de slechtste het eerst.

Maar ja, we hebben gelukkig heel goede en wijze politici in ons land, die van uit hun studies matjesvlechten bij Zuster Creativa, weten dat het perfect veilig is om de kerncentrales in ons land steeds langer te laten werken, ook al zijn ze eigenlijk al lang afgeschreven, onveilig en vertonen ze allerlei mankementen.

Dus zitten wij hier heel gerust te zijn.


We kunnen in geval van nood bij de apotheek gratis pillen krijgen uit de restjes van de ramp bij  Sellafield...

Gisteren is de verpleegster er in geslaagd om de kern van het kwaad uit mijn abces te halen. Ik heb haar verteld dat eerst die harde bal talg uit het abces moest geraken, vooraleer er sprake kon zijn van genezen, en dat ze moest proberen die kern er uit te krijgen. Het brave mensje heeft dan geduwd en gezocht in de wonde tot ze het onding zag, en heeft het er met een pincet kunnen uithalen. "Doet het niet te veel pijn?" "Nee nee, trouwens ik heb liever de korte pijn dan de lange !" 
Ik vertelde haar over ons moeder, die als adagio had "Harde dokters maken zachte wonden", en dus altijd met de grove middelen te werk ging. Je moet het maar eens vragen aan mijn jongste zus, die weet dat héél goed ! (Lieve was eens op haar knie gevallen in een aswegel. De as zat in haar knie, en ons moeder dacht dat het beste middel zou zijn: het uitschuren met een borstel... Lieve heeft nu nog steeds as in haar knie...)

Ik denk (hoop) dat ik nu binnen een paar dagen wel van dat abces zal af zijn. Maar helaas nog niet van de antibiotica... Deze nacht heb ik weer een nieuwe pyjama mogen aantrekken, ik lag weer nat van het nachtelijk zweten in bed. 

De pijn die ik nu nog voel in mijn lies, heeft naar mijn gevoel meer te maken met de wond dan met het abces. Ik ben benieuwd wat de toestand echt zal zijn deze namiddag, als de verpleegster de wiek verwijdert...

Tot de volgende ?

1 opmerking:

Sopdet Si zei

Zo'n abces in je lies lijkt me vreselijk. Ik heb dat ooit eens op mijn bil gehad en moest dan zalf met cortisone nemen, bleek dat ik allergisch was aan cortisone :/
Hier deze week nog geen radio opgezet of nieuws gekeken, dus ik val wat uit de lucht wat die kerncentrale betreft. De waarheid gaan ze ons toch niet vertellen, dus veel verschil maakt het niet. Zulk nieuws is nooit goed nieuws, dat is zeker.