vrijdag, juli 03, 2015

warm, warmer, warmst, heet, heter, heetst, pfff, pfffr, pfffst

De thermometer in de tuin gaf het op... geen streepjes genoeg voorzien.
Maar ja, dat ding staat daar midden in de tuin, in de zon. Eigenlijk staat hij daar om me duidelijk de windrichting te tonen (Geen wind), om de windsnelheid te tonen (geen wind zeg ik u !) en om te tonen hoeveel liter regenwater er viel (geen druppel).
Maar vannacht was het toch iets frisser dan gisterennacht, en nu staat hier in huis zowat alles open wat open kan, zelfs de voordeur !
Hopelijk geraken we op deze manier weer beneden de 25 graden in huis.
De warmte komt niet binnen met de zon, want die houden we angstvallig buiten, maar heel mijn woning heeft het warm. Als je je handen op de muur legt, binnen in huis, dan voelen ze warm aan.

In de tuin staat alles gelukkig nog behoorlijk. Gisteren was er minder zon, maar het was wel heetstststser dan pfffst !

Ik zie dat de blaadjes van mijn linde ook zachtjes bewegen, er is dus iets van wind, en net zoals gisteren is de zon niet zo fel. De hemel is niet stralend blauw, maar eerder wit door wat sluierbewolking (of hoe heten die wolken?).

Ze zijn zonet met de mazout geweest... voorraad voor heel de winter (tenzij we zo'n extreme winter krijgen als we nu een zomer hebben ?). We zaten al een tijdje zonder warm water (ook het water wordt gewarmd door de brander). Straks een heerlijk warm bad om af te koelen (pfffffffft).

De zon komt er weer door, maar het windje voelt nog steeds fris aan. Morgen geven ze nog heter weer ! Gelukkig moeten we niet ver voor de rommelmarkt, er is markt in Leupegem en zondag hier in ons eigenste Mater (Duisbeke). Deze laatste markt is zeker aan te raden, want hij sponsort Ziekenzorg ! We kregen een pak prijzen voor de tombola cadeau !

Ik ga stoppen, mijn hersenen zijn uitgedroogd...
(Als je buiten moet, zet een hoedje of een petje op !!!)

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: