woensdag, juli 01, 2015

175 watt

Gisteren zijn we dus met ons twee naar de hart-specialist getogen... We moesten er om 3 uur zijn, en om tien na mochten we alle twee mee met een verpleegster voor de fietsproef. Ik heb de proef volledig afgelegd, maar zit nu wel met serieuze rugpijn. Anny heeft het niet helemaal volbracht, maar toch in die mate dat het ook voor haar goed was.
Dan mochten we terug naar de wachtzaal.
de wachtzaal
de wachtzaal
de wachtzaal
de... enfin, we zaten er een héle tijd ! Nadien bleek dat er iemand iets gekregen had, en dat net onze dokter hulp had moeten bieden ! (Ooit hebben we zo iets voorgehad bij de vrouwenspecialist; net toen het aan Anny was, vond een dametje het nodig om te gaan bevallen. Gelukkig duurde het minder dan een uur!)

Maar we geraakten eindelijk bij de dokter. Eerst werd Anny gemeten en gewogen 'Mama! Je bent gekrompen !!!), en daarna met echografie een onderzoek. Bij Anny zag ik de felrode sporen van de zuignapjes die ze op je lijf kleven tijdens de fietsproef. Vanmorgen staan ze er nog steeds in volle glorie, wellicht worden het straks blauwe ringetjes ?

Alles was in orde !
Dan was het mijn beurt. Eens kijken naar mijn overslag, maar die zit in de goede zone, en kan dus helemaal geen kwaad. Mocht het me hinderen, dan kan men een bètablokker voorschrijven, maar ik heb er geen last van, en ik slik al meer dan genoeg pillen...
Dan ook op de weegschaal en ook ik werd gemeten. Och ramp, ik ben al 5 centimeter gekrompen !!! djudedju !

Geen opmerkingen over mijn veel te dik lijk, nadien in een gesprekje vroeg hij me of ik op mijn eten lette. Ik zei ja, en hij zei dat ik dan niet ongerust moest zijn, er zijn nu eenmaal dikke en dunne mensen...

Hij was verwonderd dat ik 175 watt had bijeen gefietst... Hij vroeg nog of we in de mate van het mogelijke wat aan beweging deden. Wij vertelden van mijn dagelijkse turnoefeningen, ons wandelen op de rommelmarkten, en Anny over het feit dat ze nu en dan wat in de tuin zat (... tot het pijn begint te doen). Ook dat kreeg zijn goedkeuring.

En dan...
Begonnen we over West Vlaanderen (Hij bleek van Bissegem), we zaten wat te lollen, te praten over de mooie taal en liedjes in het West Vlaams, hij sprak over een zanger uit het Kortrijkse, maar kon op de naam niet komen....

Toen we aan de kassa stonden te betalen, kwam hij op mijn schouder kloppen: Johny Turbo ! Zo heet die zanger ! Ik heb het gisteren eens opgezocht en zette een liedje op Facebook.

Soms, heel soms, zou je voor je plezier bij de dokter gaan !
We zijn alle twee goedgekeurd voor de dienst en hebben heerlijk gekeuveld en zitten lachen.

Het is nog steeds warm, en het zou vandaag nog warmer worden dan gisteren, maar we lukken er in de temperatuur behoorlijk te houden. De mensen van de kust hebben het enkele graden frisser dan wij hier, dank zij de zeebries.

Dagelijks moeten we de toer doen om alle planten in potten water te geven, en ook de nieuwe aanplant in de tuin en de courgettes krijgen een dronk... Nu en dan de vijver wat bijvullen, want het water verdampt veel sneller dan anders, al gaat er wellicht ook een litertje of vijf naar alle vogels die in het kanaaltje tussen de twee vijvers komen drinken, pootje baden en spetteren !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: