zondag, februari 05, 2012

27.714° pagina

Nederlands: Ingangsgebouw Flanders Expo. Engli...
Image via Wikipedia
Statistieken zijn een verschrikkelijk ding... Zo net las ik dat ik reeds 27.713 pagina's heb gepubliceerd.
Da's een heel pak. Een gewoon pak a4 papier is zo'n 7 cm dik en telt 500 vellen... Dat wil zeggen dat ik een stapel van 55,426 pakken heb beschreven, of een stapel van meer dan 387 ja, bijna 388 centimeters hoog... Ik ga dus geen poging wagen om dat af te gaan drukken...
Vandaag zijn we - voorzichtig - naar Flanders Expo gereden naar de rommelmarkt. En naar achterneef Marc. Ik heb drie boeken over keramiek gevonden. Prachtige foto's van wat men vroeger allemaal presteerde. Om van te watertanden, en om complexen van te krijgen. Nu, ik heb aan Linda eens uitleg gevraagd over hoe die mannen (bv in Chinees porselein) dat doen, om zo ragfijne constructies te maken, en dan nog zeer gedetailleerd. Ze vertelde me dat de Chinezen heel anders werkten dan wij, ook de porseleinaarde is er niet dezelfde. Maar neem bv zo'n meterhoge vaas in Chinees porselein. Die wordt behoorlijk dik opgebouwd (paar centimeter !) dan de eerste bak (biscuitbak) en dan wordt de vaas dunner gemaakt, men draait als het ware een behoorlijke laag weg. Nadien volgt dan de definitieve bak met onderglazuur en glazuur.
Ze werken dus  niet echt zo fijn in de klei, het is eigenlijk meer tailleren in de biscuit, net zoals je zou beeldhouwen... Goed om weten !

Gisteren zijn we in de bijtende kou naar Michelbeke gereden, naar de kaas- en wijnavond in de school van Els. Het was verschrikkelijk koud, in de terugkeer was het bijna 11° onder nul ! Toen ik vanmorgen buiten keek, was de baan tijdens de nacht sneeuwvrij geworden (gisterenavond lag die nog wit !). Het was maar 5.5 ° meer onder nul. Sneeuw op komst ? Volgens de weerman alleen aan de kust te verwachten... En als we kijken naar de winter in de rest van Europa, dan komen wijn nog goed weg ! Op dat gebied boffen we maar met ons Absurdistan !!! We hebben bijna nooit echt goe weer, maar meestal valt alles nog netjes binnen de normen. Heel zelden dat wij abnormaal weer hebben. Houden zo !

Vandaag ging het goed om te rijden. Alleen iets geks op de autostrade. Aan de verkeerswisselaar waar we van de E17 naar de E40 rijden, reed een wagen achter ons. Op de viaduct reed ik heel voorzichtig en langzaam. Toen we er af reden was de wagen achter ons verdwenen... Is er iets gebeurd ? Geen idee, maar het was iets geks. Anny had het ook gezien, en ook zij was wat ongerust. Misschien, hopelijk was het niets, misschien gewoon een lekke band of zoiets, maar met die gladheid denk je makkelijk het ergste !

Toen we binnen kwamen in Flanders Expo, bleek Marc binnen in het loket te zitten, met zijn voeten tegen de radiator.  Hij moest de marktkramers op de parking hun plaats geven en ontvangen, en zo lang buiten staan op de koude sneeuw...  De dame die de kaartjes geeft liet ons binnen in het loket komen. Dat is een plaats waar we nog nooit kwamen !

Ik ga stoppen, het is zondag, rustdag !

tot de volgende ?  ( Foto: Flanders Expo Ingang)
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: